Liriope muscari Big Blue

Leliegras Big Blue

v.a.: € 6,95

Formaat
Hoogte 20-25cm
  • Koop 6 st. voor € 6,50 per st.
€ 6,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Leliegras Big Blue is een laagblijvende soort siergras. Hij bloeit aan het einde van de zomer met opvallende violet-blauwe bloemen, die later plaats maken voor donkere bessen. De frisgroene bladeren zijn groenblijvend.

Onze voordelen:

Geniet het hele jaar van kleur in je tuin met de Liriope muscari ‘Big Blue’, beter bekend als Leliegras. Het groenblijvende, laagblijvende siergras siert je tuin, terras of balkon met zijn aantrekkelijke grasachtige, zwaardvormige, frisgroene tot donkergroene bladeren en fantastische bloei in de (na)zomer. De wintergroene en winterharde plant is een prachtige kleurrijke aanvulling op de wintertuin. In de periode van augustus tot en met oktober zijn violetblauwe bloemen te bewonderen aan de Liriope muscari ‘Big Blue’. De pluimachtige bloemen steken boven het bladgroen uit en hebben veel weg van blauwe druifjes. Na de bloei maken deze plaats voor zwarte bessen, die tot in de winter aan het Leliegras blijven hangen. De Liriope muscari ‘Big Blue’ groeit sneller dan andere soorten Leliegras en is daarom uitermate geschikt als groenblijvende bodembedekker voor grotere oppervlakken. De bloeiende vaste plant wordt gemiddeld zo’n 40 cm hoog en is op diverse manieren toe te passen. Behalve als groenblijvende bodembedekker in bijvoorbeeld de border / rotstuin of onder bomen en struiken, kun je Leliegras ook goed als kuipplant toepassen op het terras of balkon. Leliegras behoeft nauwelijks onderhoud, wat het een fantastische aanwinst maakt. Geef het siergras een plek in de (half)schaduw in een goed doorlatende, licht vochtige grond om optimaal van de vrolijke plant te genieten.

Lees meer

Leliegras ‘Big Blue’ is niet alleen een aantrekkelijke, maar ook een makkelijke plant. Het laagblijvende siergras is winterhard, ongevoelig voor ziektes en ongedierte en heeft weinig verzorging nodig. De Liriope muscari ‘Big Blue’ behoudt jaarrond zijn mooie groene bladeren. Zijn er na de winter lelijke bladeren zichtbaar, dan knip je deze terug zo’n 5 à 10 cm boven de grond terug. Frisse, nieuwe bladeren lopen dan snel weer uit. In het voorjaar stimuleer je door bemesting de groei en bloei van de kleurrijke plant. Voor Leliegras is een licht vochtige bodem het meest geschikt. Zeker in het eerste jaar is het belangrijk om bij warm en droog weer voldoende water te geven. In de winter verdraagt de vaste plant natte grond slecht, dus zorg er wel voor dat de bodem goed doorlatend is.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de jonge plant direct water. Het is belangrijk om het siergras in de eerste periode na de aanplanting regelmatig water te geven, zodat het plantje goed kan wortelen en groeien. Eenmaal geworteld hoef je de Liriope muscari ‘Big Blue’ alleen tijdens langdurig warme en droge zomers nog extra water te geven. Zeker in het eerste jaar is regelmatig water geven bij warmte en droogte van belang. Wanneer de plant goed gesetteld is, verdraagt deze droogte een stuk beter. De ideale bodem voor de Liriope muscari ‘Big Blue’ is licht vochtig, maar goed doorlatend. In de winter houdt deze bloeiende vaste plant niet van natte voeten.

Lees meer

Klaar om je Liriope muscari ‘Big Blue’ aan te planten? Leliegras aanplanten kan het hele jaar, mits het niet vriest. Je kunt de bloeiende vaste plant zowel in de tuin planten als in een kuip of pot voor op het terras of balkon. In de tuin komt de groenblijvende bodembedekker mooi tot zijn recht in de border of rotstuin, maar ook onder bomen en struiken. Het is namelijk een schaduwminnende plant, waardoor deze goed in de schaduw van ander groen geplant kan worden. Een standplaats in de halfschaduw of schaduw is het meest geschikt. Zon wordt ook verdragen, maar dan heeft het Leliegras wel een goed vochtige grond nodig. De ideale bodem is licht vochtig, goed doorlatend en humusrijk. Natte grond wordt in de winter slecht verdragen en dus moet overtollig water gemakkelijk weg kunnen. Een goed doorlatende en tegelijkertijd voedselrijke bodem creëer je door gebruik te maken van aanplantgrond. De Liriope muscari ‘Big Blue’ laat zich uitstekend combineren met andere vaste planten. Houd een aantal van ongeveer 7 plantjes per vierkante meter aan bij groepsbeplanting. Geef Leliegras na de aanplanting water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liriope muscari Big Blue
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!