vragen? 0344 22 81 00

Meerstammige bomen online kopen uit eigen kwekerij

De meerstammige bomen geven sfeer door de bijzondere vormen en volle kroon. Koop meerstammig een Catalpa, Hazelnoot, Plataan of magnolia en plant hiermee een echte blikvanger. Meerstammige bomen geven veel schaduw en hebben weinig snoei nodig.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Meerstammige bomen.

Een groot aantal bomen kan meerstammig geleverd worden. Meerstammig betekent dat vlak boven of net onder de grond er meerdere stammen groeien. In vergelijking met een struik is het grote verschil dat de onderste takken hoger beginnen en dat het echt stammen zijn zoals bij een solitaire boom.

Door de meerdere stammen heeft de meerstammige boom meer blad en geeft ze meer schaduw dan een gewone boom. 

Met zijn schitterende, soms grillige, karateristieke stammen is de meerstammige boom beeldbepalend voor uw tuin of project.

Snoei deze bomen enkel als ze te hoog worden of als de vorm verstoort raakt door takken die bijvoorbeeld kruislings groeien. Deze neemt u weg in de winter als de bladeren afvallen of later in het voorjaar, na de vorst. Terug snoeien als de boom te groot wordt doet u het beste na de vorst. Zorg altijd voor scherp gereedschap, voor gladde snoeiwonden.