Meerstammig
vragen? 0344 22 81 00

Meerstammige bomen kopen

Wanneer u een Meerstammige boom koopt ben u verzekerd van een echte sfeermaker in uw tuin. Meerstammige bomen zijn in veel soorten en maten leverbaar. Een Meerstammige boom heeft weinig zorg nodig en is geschikt voor de kleinere of grote tuin. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                                  

Meerstammige boom kopen

Een Meerstammige boom is een karaktervolle boom.  Deze soort bomen word steeds vaker toegepast in de Nederlandse tuinen. Wanneer u kiest voor een Meerstammige boom koopt u een echte sfeermaker voor uw tuin.

Eigenschappen Meerstammige boom

De Meerstammige boom kunt u herkennen aan zijn open structuur. Hierdoor kunt u vaak onderin nog door de boom heen kijken. De Meerstammige boom heeft wel iets weg van een struik maar het grote verschil is dat de takken van een Meerstammige boom meer lijken op een stam als takken. Ook beginnen de takken van de Meerstammige boom hoger dan die van een struik. De stam van de boom is bij de meeste soorten grillig. Een Meerstammige boom is vaak beeldbepalend voor uw tuin door zijn uitgesproken en opvallende verschijning. Door zijn wijde uitgroei zorgt de boom voor een heerlijke schaduw plaats in uw tuin. De Meerstammige boom eist weinig verzorging. U kunt de boom wat snoeien doe dit in het najaar of voorjaar maar niet tijdens de vorst. Bij bomenenzo verkopen wij veel verschillende soorten Meerstammige bomen zoals de Meerstammige Krentenboom, Meerstammige Berk, Meerstammige Amberboom, Meerstammige Magnolia.

Maten Meerstammige boom

De Meerstammige boom is in veel maten en soorten verkrijgbaar. Zo zijn er Meerstammige bomen die geschikt zijn voor de grote tuin maar ook kunt u bij ons terecht voor een Meerstammige boom voor de kleinere tuin. Veel van deze bomen worden door ons zelf gekweekt en zijn dus te bezichtigen op onze kwekerij. Wilt u de Meerstammige bomen komen bekijken neem dan contact met ons op.

Plantadvies Meerstammige boom

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires