Meerstammige bomen
Karakteristieke bomen met meerdere stammen en een open structuur.
Een meerstammige boom vertakt zich vanuit de grond in meerdere stammen. Deze stammen groeien vrij breed uit elkaar, waardoor een prachtige kroon ontstaat. Aan de onderkant geniet je van een speels uiterlijk met een open structuur, en aan de bovenkant van een brede en volle kroon.

Meerstammige bomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Meerstammige bomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bomenenzo.nl, uw meerstammige bomen kwekerij!

Heb je interesse in bomen met meerdere stammen, of wil je meer informatie over het onderhouden van zo’n boom? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben de mooiste varianten beschikbaar, en hebben ook al jarenlange ervaring in het onderhouden van deze bomen. Al onze bomen kweken wij zelf en doen dit we met veel passie. Zo streven wij ernaar om al onze klanten te voorzien van kwalitatief hoogwaardige bomen. Mooie meerstammige bomen online kopen kan makkelijk en snel via onze webshop, of kom eens kijken in onze kwekerij!

Meerstammige bomen kopen

Een Meerstammige boom is een karaktervolle boom. Deze soort bomen word steeds vaker toegepast in de Nederlandse tuinen. Wat deze boomsoort zo geliefd maakt is de open structuur. Hierdoor kun je vaak onderin nog door de boom heen kijken. Vooral op plekken waar ‘openheid’ van belang is, zoals op pleinen of op een boulevard, zijn meerstammige bomen ideaal. Ook voor jouw tuin kan zo’n boom een goede aanwinst zijn. Deze boomsoort zorgt ervoor dat je meer beschutting/privacy heeft, en jouw tuin tevens zijn open karakter behoudt. De stam van de boom is bij de meeste soorten grillig, dit maakt deze soort extra uitgesproken en opvallend. Daarnaast zorgt zo’n boom, door zijn wijde uitgroei, voor een heerlijke schaduw plaats in de tuin.

Meerstammige boom of meerstammige struik?

Deze boomvariant lijkt op een struik, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het grote verschil is dat de takken van een Meerstammige boom meer lijken op een stam, dan op takken. Ook beginnen de takken van de boom hoger dan die van een struik.

Meerstammige bomen voor kleine tuin

Het ideale aan een meerstammige boom is dat er veel opties zijn, ook voor kleine tuinen. Een laagblijvende meerstammige boom dient zowel als eyecatcher, als voor beschutting. Door de open structuur van deze kleine bomen, blijft de tuin ook open van karakter.

Voorbeelden van kleine bomen zijn: Meerstammige Krentenboom, Meerstammige Berk, Meerstammige Amberboom, Meerstammige MagnoliaMeerstammige MahoniaMeerstammige Sierappel, Meerstammige Lagerstroemia Natchez, Meerstammige Hazelnoot

Meerstammige boom verzorgen

De verzorging van deze boom is hetzelfde als van een gewone boom of struik. Voorzie jouw nieuwe meerstammige boom van voldoende water, aangezien de wortels zelf nog niet voldoende water kunnen vinden. Na ongeveer drie jaar kan de boom zichzelf hierin voorzien. De wortels zijn dan zodanig goed gegroeid en ontwikkeld, dat ze zelf ook fungeren als goede watervoorziening. Voorzie de nieuwe boom ook van wat mest. Op deze manier krijgt jouw boom de benodigde voedingsstoffen om goed te kunnen groeien.

Meerstammige bomen snoeien

Naast de verzorging verloopt ook het snoeien van een Meerstammige boom hetzelfde als bij gewone bomen. Het kan wel nodig zijn om soms wat meer te snoeien, om deze soort boom goed in model te houden. Aangezien je te maken hebt met meerdere stammen, kunnen er ook meer nieuwe scheuten groeien. Verwijder de nieuwe scheuten zolang ze nog klein zijn, dan kost het je veel minder moeite om de boom strak te houden.

Meerstammige boom planten

Het belangrijkste punt om op te letten bij het planten van de meerstammige boom, is de diepte. Het gat waarin je de boom zet kun je het beste 1,5 keer zo groot maken als de kluit. Zo weet je zeker dat de boom goed stevig in de grond staat. Afhankelijk van het type boom, kan het nodig zijn om de boom te ondersteunen met boompalen. Het gebruik van boompalen stabiliseert de boom, zodat deze bestand is tegen wind en goed kan wortelen. Teveel harde wind zonder deze ondersteuning, kan leiden tot scheurtjes in de wortels. Om dit te voorkomen kun je het beste boompalen plaatsen bij de stammen, aan de zijde die de meeste wind vangt. Zodra de nieuwe boom goed geworteld is, en dus stabiel staat, haal je de boompaal- of palen weg.

Of je toekomstige meerstammige boom schaduw of zon nodig heeft, hangt ook volledig af van welke soort boom het is. Aan de hand van onderstaande beschrijvingen kun je snel en makkelijk zien welke boom bij de standplaats past.

TIP: Combineer jouw boom met vaste planten voor een schitterend plaatje, of gebruik alleen de meerstammige solitaire boom als eyecatcher.

TIP: Meerstammige boom in pot; vrijwel alle soorten meerstammige bomen kunt ook prima in een pot plaatsen, zolang de pot (of container) groot genoeg is!

Beschikbare soorten meerstammige bomen

Er zijn veel mooie meerstammige bomen online bij ons te vinden. Om je een indruk te geven van de soorten die bij ons beschikbaar zijn, hebben wij onderstaande omschrijvingen geformuleerd:

 • Meerstammige Mahonia: De meerstammige Mahonia Media Charity is een bijzondere boom. Het is een echte winterbloeier. Hij groeit dan vol met grote gele bloemtrossen. In de herfst kunnen er blauwe bessen aan de takken vormen. Het is een boom met donkergroen blad en hij kan een maximale hoogte bereiken van 3 meter.

 • Meerstammige Amberboom Liquidambar Styraciflua: De meerstammige Amberboom ‘Liquidambar Styraciflua’ is een populaire sierboom, die vooral bekend is door de schitterende bladkleuren in de herfst. Deze zonliefhebber kan een totale hoogte bereiken van 3 meter.

 • Meerstammige Krentenboom Amelanchier Lamarckii: De meerstammige Krentenboom ‘Amelanchier Lamarckii’ is een opvallende boom met witte bloemetjes in de lente, en rode bessen in de zomer. Het blad is in het voorjaar roodbruin van kleur en verandert later in het jaar naar groen. Deze boom wordt 6 meter hoog en is hiermee een goede boom voor een kleine tuin.
  Vergelijkbare bomen: amelanchier arborea robin hill.

 • Meerstammige Haagbeuk Carpinus Betulus: De meerstammige Haagbeuk ‘Carpinus Betulus’ is een brede en dichte boom met schitterend groen blad. Het is, met een hoogte van 20 meter, één van de hogere varianten meerstammige bomen.

 • Meerstammige Japanse Sierkers Prunus Serrulata: Deze meerstammige Japanse Sierkers ‘Prunus Serrulata’ zit in het voorjaar vol met prachtige witte bloesem, en vormt hierna kleine rode kersen. Het is een zonliefhebber die met een hoogte van 8 meter ook geschikt is voor kleine tuinen.
  Vergelijkbare bomen: Japanse Sierkers ‘Prunus Serrulata Kanzan’, Japanse Sierkers ‘Prunus Accolade’, Laurierkers ‘Prunus Laurocerasus’, Sierkers ‘Prunus Subhirtella Autumnalis’.

 • Meerstammige Roodbladige Kerspruim Prunus Cerasifera Nigra: De meerstammige Kerspruim ‘Prunus Cerasifera Nigra’ heeft een fantastische dieprode kleur die alom wordt geprezen. Het is dan ook een populaire boom. In maart en april zit deze boom vol met roze bloesem. De totale hoogte van de Kerspruim ligt op maximaal 8 meter. 

 • Meerstammige Plataan Platanus Hispanica: De Meerstammige Plataan ‘Platanus Hispanica’ heeft een unieke look met zijn prachtige loslatende bast. In de winter zit deze boom vol met bolvormige vruchten. Een voordeel van deze Plataan is dat hij een heerlijke schaduwplek geeft in uw tuin.

 • Meerstammige Berk Betula Utilis, Himalaya Berk: Deze meerstammige berkenboom wordt ook wel Himalaya Berk genoemd. De meerstammige Berk heeft prachtig groen blad, dat naar geel kleurt in het najaar. De Betula Utilis is erg geliefd in parken en plantsoenen, maar is ook zeker geschikt voor je tuin. De totale hoogte van de Berk meerstammig is ongeveer 15 meter en de breedte ongeveer 8 meter.
  Vergelijkbare bomen: Ruwe Berk ‘Betula Pendula’, Zwarte berk ‘Betula Nigra’

 • Meerstammige Zwarte Els Alnus Glutinosa: De meerstammige Zwarte Els ‘Alnus Glutinosa’ is een grote boom die een hoogte van 20 meter kan bereiken. Deze boom groeit in de lente vol met gele katjes (bloemen) en heeft het liefst een zonnige standplaats.

 • Meerstammige Sierappel Malus Evereste: De meerstammige Sierappel ‘Malus Evereste’ Is een uitermate geschikte keuze, ook voor de kleinere tuinen. De Sierappel geeft in de lente witte bloesem, die later in het jaar plaatsmaakt voor oranjerode sierappeltjes. Deze boom wordt ongeveer 6 meter hoog.
  Vergelijkbare bomen: Sierappel ‘Malus Red Sentinel’, Sierpeer ‘Pyrus Calleryana Chanticleer’

 • Meerstammige Japanse Sierkers Prunus Serrulata Kanzan: De meerstemmige Japanse sierkers ‘Prunus Serrulata Kanzan’ is een bijzonder kleurrijke boom. In de lente zit deze boom vol met dieproze bloesem. In de zomer maakt de bloesem plaats voor het prachtige groene blad, dat in de herfst verkleurt naar een oranje of gele tint. Deze zonaanbidder kan een hoogte bereiken van 10 meter.
  Vergelijkbare bomen: Japanse Sierkers ‘Prunus Serrulata’, Japanse Sierkers ‘Accolade’, Laurierkers ‘Prunus Laurocerasus’, Sierkers ‘Prunus Subhirtella Autumnalis’.

 • Meerstammige Magnolia Sieboldii (Valse Tulpenboom): De meerstammige Magnolia Sieboldii ‘Magnolia Kobus’ wordt ook vaak ‘Valse Tulpenboom’ genoemd. Het zijn langzaam groeiende bomen die maximaal 8 meter hoog worden. Deze Magnolia heeft in de lente grote witte bloemen. Het grappige aan deze boom is dat, naarmate hij ouder wordt, er steeds meer grote witte bloemen zullen verschijnen. 
  Vergelijkbare bomen: magnolia Susan, magnolia Soulangeana, stermagnolia magnolia Stellata.

 • Meerstammige Blazenboom of Vernisboom Koelreuteria Paniculata: De meerstammige blazenboom 'Koelreuteria paniculata’ is een bijzondere boom. In de zomer groeien er grote gele trossen met blaasvormige bloemen. Het groene geveerde blad verkleurt in de herfst naar geel/oranje. In Nederland wordt hij ook wel Koelruit of Chinese Vernisboom genoemd.

 • Meerstammige Trompetboom Catalpa Bignonioides: De meerstammige Trompetboom ‘Catalpa Bignonioides’ is een zeer sierlijke boom met grote frisgroene bladeren. In de zomer kun je bij deze boom genieten van witte bloemen die in grote pluimen groeien. Deze zonliefhebber kan maximaal 15 meter hoog worden.

 • Meerstammige Lagerstroemia Natchez: De meerstammige Lagerstroemia Natchez is een bijzondere boom met prachtige donkergroene bladeren en een bijzondere stam. Deze stam laat zijn barst los, en is daardoor dus glad van structuur. Het donkergroene blad loopt laat in de zomer uit en heeft een glanzende look. In de zomer kun je genieten van grote witte bloempluimen. Deze Lagerstroemia kan een hoogte bereiken van 6 meter en is hiermee ook zeker geschikt voor kleine tuinen.

 • Meerstammige Lagerstroemia Muskogee: De meerstammige Lagerstroemia Muskogee heeft schitterende lavendel-paarse bloemen en glanzende groene bladeren. Het groene blad verkleurt in de herfst naar een opvallende vuurrode kleur. De lavendel-paarse bloemen groeien in trossen van ongeveer 20 cm groot. Ook deze Lagerstroemia is gek op de zon en kan ongeveer 8 meter hoog worden.
 • Meerstammige Hazelnoot Corylus Avellana: De meerstammige Hazelnoot ‘Corylus Avellana’ is een boom die veel geplant wordt in tuinen en parken. Deze Hazelnoot wordt maximaal 6 meter hoog en kan tot wel 4 meter breed worden, hij voorziet je dus altijd van een lekkere schaduwplek. De hazelnoten die aan deze boom groeien zijn rijp in september. Leuk feitje is dat een lange koude winter ervoor zorgt dat er meer hazelnoten aan de boom zullen groeien. De Corylus Avellana houdt van zowel zon als schaduw, en kan een hoogte bereiken van ongeveer 6 meter.

Zijn deze meerstammige bomen groenblijvend?

Helaas zijn de meeste meerstammige bomen uit ons assortiment niet groenblijvend. Wij hebben wel andere groenblijvende bomen, groenblijvende leibomen en groenblijvende heesters beschikbaar, mocht je hier specifiek naar op zoek zijn. Voor vragen of advies over groenblijvende bomen en heesters kun je altijd contact met ons opnemen.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00