Meerstammige Magnolia Sieboldii

Magnolia sieboldii

v.a.: € 127,50

Formaat
Totaalhoogte 150-175cm
Herfst 2024
€ 127,50
Totaalhoogte 175-200cm
Herfst 2024
€ 147,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Magnoliabomen zijn langzaamgroeiende bomen die maximaal zo'n 8 meter hoog worden. De magnolia geeft in het voorjaar grote witte bloemen, nog voor het blad komt. Hoe ouder de boom wordt hoe meer bloemen erin zullen komen. De meerstammige Magnolia groeit op alle gronden en verdraagt snoei.

Onze voordelen:

De magnoliaboom is een prachtige boom die niet alleen sierwaarde uit de grote witte bloemen haalt, maar ook uit de ovale groene bladeren. De bladeren zijn ongeveer 6 tot 15 cm lang en hebben aan de onderzijde een donkergroene kleur en aan de bovenzijde zijn de bladeren frisgroen van kleur. Deze groene bladeren kleuren in de herfst prachtig geel, voordat de bladeren uitvallen. Deze bladverliezende magnolia boom is winterhard en wordt tot 8 á 10 meter hoog. De vruchten die aan de bomen komen zijn lila roze van kleur en zijn zeker van sierwaarde tot de boom. Uiteraard stelen de grote witte bloemen in het voorjaar de show in uw tuin en dit is een prachtige aanblik. Hoe ouder de boom wordt, hoe meer bloemen deze zou krijgen.

Lees meer

Het snoeien van de meerstammige Magnolia boom is eigenlijk niet nodig. De Magnolia groeit namelijk het mooiste wanneer u snoeien achterwege laat. Wanneer u vindt dat de boom te groot wordt, kunt u wel snoeien. Hoe meer u gaat snoeien, hoe meer uitlopers de boom zou krijgen. Bedenk bij het snoeien wel goed of het echt nodig is.

Magnolia’s bestaan namelijk voornamelijk uit zachthout en wanneer u veel gaat snoeien vergroot u de kans op rottend hout. Het snoeien is daarom ook niet echt goed voor de boom zelf. Gaat u wel snoeien doe dit dan in het voorjaar of begin mei, net na de bloei.

Snoei echter nooit in het najaar, Hierdoor knipt u namelijk de knoppen weg. Dit zou erg zonde zijn.

Het beste kunt u de magnolia snoeien met een takkenschaar of wanneer de takken nog niet zo dik zijn met een snoeischaar. Gebruik altijd scherp en schoon materiaal zodat u geen ziektes over kan brengen en de gladde wond maakt tijdens het snoeien.

Lees meer

De meerstammige Magnolia staat graag op een vochthoudende grond en vooral in de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat u de boom water geeft.

Tijdens droge periodes van ongeveer een week kunt u één keer in de week een emmer water geven aan de boom. Geef echter geen water tijdens vorst.

Tijdens een warme en droge periode kunt u twee tot 3 keer per week een emmer water geven. Giet het water rustig over de voet van de boom, zo kunnen de wortels het water goed opnemen.

Ook na het eerste jaar na aanplanten dient u de boom van extra water te voorzien tijdens lange droge en warme periode zoals in de zomermaanden. Geef dan twee tot 3 keer per week water.

Lees meer

Graaf een gat waar de kluit of de wortels van de boom goed inpassen. Maak het gat iets breder en iets dieper dan de kluit of wortels van de boom.

Een jute zak of ijzerenkorf dient u niet te verwijderen, een zwarte bak wel. Maak de grond goed los zodat de boom goed kan wortelen. Plaats de boom zo recht mogelijk in het gat. Meng de uitgegraven grond met een halve zak aanplant grond en vul hiermee het aan plantgat aan. Dan drukt u de grond goed aan en geeft u de plant voldoende water.

Om ervoor te zorgen dat de boom niet scheef kan waaien of de wortels af kunnen scheuren kunt u aan beide zijden van de boom een boompaal plaatsen. De palen kunt u met de boom verbinden met boomband en nagels. U kunt er ook voor kiezen om één paal te plaatsen, zet deze dan aan de windzijde.

Wanneer de boom goed geworteld is en sterk staat, kunt u de palen verwijderen.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Meerstammige Magnolia Sieboldii
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!