Chinese Waaierpalm
Prachtige, onderhouds- vriendelijke palmbomen: geschikt voor ons klimaat!
Geef je tuin, terras of balkon een tropische uitstraling met een exotische Chinese Waaierpalm. Je zou misschien denken dat palmbomen het hier niet goed doen, maar deze uit het Himalayagebergte afkomstige blikvanger groeit ook in Nederland goed. De grote waaiers van bladeren geven je tuin veel sfeer en bovendien heeft de Trachycarpus fortunei maar weinig verzorging nodig. Heb jij nog een zonnig plekje over voor deze tropische topper?
Chinese Waaierpalm
Van hoog naar laag sorteren
Chinese Waaierpalm
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Chinese Waaierpalm kopen:

Trachycarpus Fortunei is de Latijnse naam voor de Chinese Waaierpalm. De palm houdt van een plek in de volle zon of half schaduw. De Waaierpalm is een zeer geschikte palm voor in de Nederlandse tuinen. Een Chinese Waaierpalm Trachycarpus Fortunei is namelijk zeer winterhard en verdraagt tempraturen tot -16 graden Celsius. Van origine groeit deze Waaierpalm in het Himalaya gebergte. Vandaar dat deze palm het zo goed doet in het Nederlandse klimaat. Wij importeren al onze palmen direct van de kwekerij uit Italië. Wij hebben een divers aanbod in grootte van de Chinese Waaierpalm. Zo vind je bij ons Waaierpalmen in verschillende cm stamhoogte. Voor extra informatie kun je contact met ons opnemen.

Chinese Waaierpalm kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooiste Chinese Waaierpalm kopen doe je makkelijk en snel bij kwekerij Bomenenzo.nl voor scherpe prijzen. In ons ruime assortiment vind je drie verschillende formaten van de Chinese Waaierpalm Trachycarpus Fortunei. Daarnaast kun je bij Bomenenzo.nl terecht voor andere Mediterraanse bomen, diverse soorten vaste planten, Portugese Laurieren, Japanse Esdoorns, de oude perenboom, groenblijvende planten, zuilvormige bomen, Quercus Ilex, meerstammige bomen, de gewone Esdoorn, groenblijvende leibomen, de groene beukenhaag, de rode beukenhaag, de Perzische Slaapboom en Buxus Sempervirens. Bij ons ben je verzekerd van veilig betalen en gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro. Bestel direct je favoriete plant of boom. Voor extra informatie over de Chinese Waaierpalm of andere bomen en planten kun je contact met ons opnemen of langskomen in Lienden.

Chinese Waaierpalm verzorgen:

De Chinese Waaierpalmen zijn winterharde palmen en behoort tot de groenblijvende planten. Daardoor is deze zeer onderhoudsvriendelijk. De palm groeit zo’n 20 tot 30 centimeter per jaar. Als het blad geel of bruin wordt kun je deze eenvoudig verwijderen. Bij strenge vorst (-10 graden Celsius of lager) is het goed om de palm te beschermen tegen de kou. Geef een keer per jaar mest om zo de groei te stimuleren.

Chinese Waaierpalm snoeien:

Bij een Chinese Waaierpalm in bloei beginnen de nieuwe bladeren in het midden, in het hart van de palm. Oudere bladeren bevinden zich aan de buitenkant. De Chinese Waaierpalm snoeien doe je bij bladeren die geel of bruin zijn. Deze kun je zelf het hele jaar door verwijderen.

Chinese Waaierpalm planten:

Een Chinese Waaierpalm planten kun je het beste doen op een plaats in de volle zon of half schaduw. De palm staat niet graag in de volle wind. De Trachycarpus Fortunei Chinese staat het best in de volle grond met goede drainage. De Chinese Waaierpalm water geven is goed om te doen in droge periodes. De grondsoort maakt niet uit voor de palm, als de plant maar niet met zijn wortels in het water staat.  

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00