Patio en dwergfruit
Mini fruitboompjes voor tuin, terras én balkon!
Ook in kleine tuinen, op patio’s, terrassen of balkons kun je genieten van eigen gekweekt fruit. Ons patio- en dwergfruit is compact, groeit rustig en is daarom perfect voor in plantenbakken of de border. De vrolijke eyecatchers geven bovendien direct vruchten en zijn makkelijk te verzorgen. Bij ons vind je dwergfruit en patiofruit in allerlei verschillende soorten, waardoor je altijd wel jouw favoriete stuk fruit kunt vinden!

Patio en dwergfruit

Van hoog naar laag sorteren

Patio en dwergfruit

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Heb je beperkte ruimte maar wil je toch een fruitboompje? Deze soorten dwergfruitbomen zijn zeer langzaamgroeiend en kunnen in pot geplant worden. Zo kun je het boompje overal kwijt. Op het terras, in de tuin of op je balkon. Het dwergfruit staat het liefst in de zon. Elk soort is zelfbestuivend en geeft eetbare vrucht.

Dwergfruit en patiofruit kopen

Heb je beperkte ruimte maar wil je toch een fruitboompje? Deze soorten dwergfruitbomen hebben een erg rustige groei en kunnen in een pot of bak geplant worden. Zo kun je het boompje overal kwijt. Op het terras, in de tuin of op je balkon. Het dwergfruit staat het liefst in de zon. Alle soorten geven eetbare vruchten en de meeste soorten zijn zelfbestuivend.

Dwergfruit en patiofruit kopen bij Bomenenzo.nl

Patiofruitbomen zijn kleine fruitbomen van zo'n 90 cm. hoog. Deze fruitboompjes zijn goed in pot te houden en geschikt voor patio's en binnenplaatsen. Niet alle soorten zijn zelfbestuivend. Veel van het patiofruit staat het liefst in de zon. Kies een zonnige plaats waar de zon zo lang mogelijk schijnt. Met een patiofruitboom heb je bloesem en fruit zonder een boom in de volle grond te moeten plaatsen. 

Bij Bomenenzo.nl kun je kiezen uit een ruim assortiment en is er zo voor ieder wat wils. Kies bijvoorbeeld voor de bekende Kordia kers, zoete kers Regina, Jonagold appelboom, Elstar appelboom of de dwergperzik! Daarnaast hebben wij bij Bomenenzo.nl een ruim assortiment aan andere bomen, hagen en planten. Zo hebben wij ook leibomen, tuinplanten, haagplanten, borderpakketten, kant-en-klaar hagen, mediterrane bomen en nog veel meer! Plaats je bestelling gemakkelijk online en laat deze thuis bezorgen of kom hem afhalen bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom om de bomen en planten te bekijken en je bestelling af te halen. Wij horen graag wanneer je langs wil komen.

Dwergfruit en patiofruit verzorgen

Het verzorgen van dwergfruit en patiofruit verschilt per soort. Wat alle boompjes gemeen hebben is dat ze houden van zonlicht! Hoe meer zonlicht, hoe smaakvoller en zoeter het fruit wordt. Ook is het belangrijk om de boompjes in het voorjaar en eventueel na het snoeien te bemesten. Zo zorg je er voor dat de boom de benodigde voedingstoffen binnenkrijgt om goed te kunnen groeien en heerlijke vruchten te kunnen geven. Plant je de boom in een pot, zorg dan dat de grond niet te droog wordt. Ook is het belangrijk dat de grond goed vocht doorlatend is, zodat er geen wortelrot kan ontstaan.

Dwergfruit en patiofruit snoeien

Een groot voordeel van de rustige groei en compacte grootte van de dwergfruitboompjes is dat je ze vrijwel nooit hoeft te snoeien! Deze toppertjes groeien namelijk slechts enkele centimeters per jaar. Wil je de zijtakken inkorten, doe dit dan altijd met schoon- en scherp gereedschap en kijk op de product pagina wat hier de beste tijd voor is.

Dwergfruit en patiofruit planten

De dwergfruit en patiofruit boompjes staan het liefst op een zonnige standplaats. Een plek in de volle zon of halfschaduw is dan ook het best. Genoeg zonlicht zorgt er voor dat het fruit goed kan rijpen. Zorg ook voor een voedzame- en goed vochtdoorlatende bodem. Weet je niet zeker of je grond goed doorlatend is? Dit kun je testen door wat water in de tuingrond te gieten. Trekt het vrijwel meteen de grond in? Dan is het goed doorlatend. Als het water stil blijft staan, is de bodem niet luchtig genoeg. Zorg dan eventueel voor een goede afwatering. De boompjes kunnen ook goed in een pot geplant worden. Strooi hydrokorrels of potscherven op de bodem en zorg dat er een gat onder in de pot zit zodat het water goed weg kan lopen. Maak bij het aanplanten gebruik van Vivimus Fruit, zo zorg je voor de best mogelijke start van jouw dwergfruit!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00