Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Patio en dwergfruit
vragen? 0344 22 81 00

Patio en dwergfruit

Dwergfruit en patiofruit zijn er in veel soorten. Het grote voordeel van deze bomen is dat ze klein zijn, langzamer groeien en makkelijk in potten, bakken of borders te plaatsen zijn. Veel van de soorten geven al vrucht. Dwergfruitbomen groeien maar enkele centimeters per jaar. Bekende soorten zijn de Kordia, Regina, Jonagold, Elstar en Conference.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Heeft u beperkte ruimte maar wilt u toch een fruitboompje? Deze soorten dwergfruitbomen zijn zeer langzaamgroeiend en kunnen in pot geplant worden. Zo kunt u het boompje overal kwijt. Op het terras, in de tuin of op uw balkon. Het dwergfruit staat het liefst in de zon. Elk soort is zelfbestuivend en geeft eetbare vrucht.

Patiofruitbomen zijn kleine fruitbomen van zo'n 90 cm. hoog. Deze fruitboompjes zijn goed in pot te houden en geschikt voor patio's en binnenplaatsen. Niet alle soorten zijn zelfbestuivend. Veel van het patiofruit staat het liefst in de zon. Kies een zonnige plaats waar in ieder geval niet de hele dag schaduw komt. Met een patiofruitboom heeft u bloesem en fruit zonder een boom in de volle grond te moeten plaatsen.