Rode handappel Jonagold Patiofruit

Malus domestica Jonagold

v.a.: € 14,50

Formaat
Afmeting Patio, Stamhoogte 30-40cm, Totaalhoogte 80-100cm
€ 14,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De appelboom Jonagold geeft veel vruchten die erg lekker zijn. Het vruchtvlees van de Jonagold is sappig en zoet. Deze appel wordt veel geteelt en verkocht, deze populariteit dankt hij aan het feit dat het de gezondste appel is. De Jonagold is zelfbestuivend en heeft een hoge opbrengst. Voor extra bestuiving kunt u James Grieve of Elstar planten. 

Onze voordelen:

Wie kent deze appel niet? De appelboom waar de Jonagold aan groeit is één van de populairste appels. Dit alles heeft te maken met het feit dat het de gezondste appel is. De rode handappel heeft een vruchtvlees wat zoet en sappig is en welke je kunt plukken in de maand oktober. Naast dat het een handappel is kun je de appel ook goed gebruiken voor appelmoes of appeltaart. De appelboom is niet wintergroen maar in het vroege voorjaar denk hierbij aan de maanden maart en/of april ontstaat er een mooie witte bloesem in de boom. Tot slot is de Jonagold een zelfbestuivende boom en heeft een hoge opbrengst van vruchten. Voor extra bestuiving kun je er altijd voor kiezen om een James Grieve of een Elstar te planten wat de groei nog meer bevorderd.

Lees meer

Doordat de Jonagold patio een smalle, laagblijvende en langzame groeier is, is deze plant uitermate geschikt voor in pot op je balkon of terras. Dit betekent wel dat er in pot geen natuurlijke aanvoer van voedingsstoffen is. Hiervoor moet de boom wel goed verzorgt en onderhouden worden. Dit kun je doen door tijdig voldoende mest en water te geven. Een uitgebreide snoei is niet nodig aangezien de plant een langzame groeier is. Wel kun je om de vorm te behouden de plant in de herfst of de winter snoeien. Doe dit wel nadat de vruchten van de boom zijn. Uiteraard kan dit niet tijdens een vorstperiode. 

Lees meer

Doordat de fruitboom graag in de volle zon staat heeft de boom wel voldoende water nodig. Vooral na aanplanting is er een periode dat je wel wekelijks de gieter uit de kast kunt halen. Na de eerste maanden zal dit steeds minder nodig zijn. Let wel op dat de plant al het overtollig water kan afvoeren. In pot is dit lastig en is het daarom noodzaak bij aanplanting om de eerste 5 centimeter te vullen met stenen. Op deze manier kan al het overtollige water naar beneden lopen zonder dat jouw fruitboom schade zal kunnen oplopen. Want natte voeten is iets wat de fruitboom niet kan verdragen.

Lees meer

Het planten van de Jonagold appelboom begint bij het vullen van de bloembak. De eerste 5 centimeter van de bloembak kun je vullen met stenen. Wil je dit liever niet? Maak dan meerdere gaten onderin de bloembak zodat alsnog het overtollige water de bloembak tijdig kan verlaten. Na de laag of de gaten kun je de bloembak gedeeltelijk vullen met de juiste grondsoort. Dit maakt voor de patio fruitboom niet heel veel uit. Als de grond maar bestaat uit voldoende meststoffen. Kijk vervolgens of de kluit nog helemaal past in de bloempot. Is dat het geval dan kun je de kluit in de pot zetten en vervolgens de pot afvullen met grond. Duw de grond stevig aan en voorzie de plant van een flinke plens water.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rode handappel Jonagold Patiofruit
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!