vragen? 0344 22 81 00

Laanbomen online kopen, rechtstreeks uit onze kwekerij

Laanbomen zijn leverbaar in verschillende soorten. Met bloesem zijn er bijvoorbeeld de sierkersen en de sierappels. Laanbomen worden veelal langs opritten en lanen geplant maar kunnen ook zeker in uw tuin. Nu prachtige eiken, kastanjes, beuken en de populier.

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Laanbomen

Laanbomen zijn uiteenlopende soorten bomen die gebruikt kunnen worden in tuinen, lanen, plantsoenen en parken. Het woord laanboom is eigenlijk op meerdere soorten bomen van toepassing. Onder andere de eik, beuk, plataan, esdoorn en berk. Ook sierfruit bomen worden wel als laanboom gebruikt. Over het algemeen geldt voor laanbomen dat ze weinig onderhoudt nodig hebben en ziektevrij zijn. Voor de meeste soorten is eenmaal snoeien per jaar voldoende. Dit dient echter niet in de winter te gebeuren. 

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

 

Plantadvies

Wij adviseren u de laanbomen met twee boompalen te verstevigen. Dit is in de eerste jaren heel belangrijk. Met harde wind bestaat de kans dat de bomen scheef waaien. In dat geval kunnen jonge wortels afscheuren. Dit zal het aanslaan van de laanboom moeilijker maken. Stevig staan is dus voor de nieuwe bomen belangrijk.