Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Laanbomen
vragen? 0344 22 81 00

Laanbomen kopen

Laanbomen zijn leverbaar in veel verschillende soorten. Met bloesem zijn er bijvoorbeeld de Sierkersen en de Sierappels die schitterend zullen staan langs uw oprijlaan of weg. Laanbomen worden veelal langs opritten en lanen geplant maar kunnen ook zeker in uw tuin geplant worden. Nu leverbaar vanaf de Laanboomkwekerij bomenenzo groot assortiment Laanbomen. 

  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren
  1. 1
  2. 2
Van hoog naar laag sorteren

Laanboom kopen

Een Laanboom is een prachtige boom die schitterend zal staan lang de straat, oprijlaan of weg maar zal ook zeker niet misstaan in uw tuin.  De Laanboom is er in veel verschillende soorten en maten bij bomenenzo.

Eigenschappen Laanboom

Laanbomen zijn er in veel uiteenlopende soorten. Zo zijn er verschillende bomen die geschikt zijn als laanbomen uit de categorie van de Eik, BeukPlataanEsdoorn en Berk. Ook Sierfruit bomen kunnen worden gebruikt als Laanboom. Over het algemeen is de Laanboom gemakkelijk in onderhoud en zijn de meeste bomen ziektevrij. U kunt de Laanboom 1 keer per jaar snoeien in het voor of najaar, maar let op dat het niet vriest.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Plantadvies Laanboom

Het is belangrijk dat de boom na het planten stevig in de grond staat zodat de boom niet scheef kan waaien en zo zijn jonge wortels afscheuren. U kunt de Laanboom extra stevigheid bieden door de eerste jaren 2 boompalen bij de Laanboom te plaatsen.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Laanboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Laanbomen webshop zijn verschillende Laanbomen te koop. Voor 90% van alle Laanbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Laanboom kwekerij te Gelderland komen.