Laanbomen
Mooie grote bomen met een rechte stam en een dicht-vertakte kroon.
Laanbomen zie je vaak aangeplant langs een oprit, straat of weg. Het zijn vrij grote bomen met een rechte (kale) stam en een dicht vertakte kroon. Deze opvallende bomen vormen een natuurlijke omlijsting van het wegdek.

Laanbomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Laanbomen

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Laanboom kopen

Een Laanboom is een prachtige boom die schitterend zal staan lang de straat, oprijlaan of weg maar zal ook zeker niet misstaan in de tuin.  De Laanboom is er in veel verschillende soorten en maten bij bomenenzo.

Eigenschappen Laanboom

Laanbomen zijn er in veel uiteenlopende soorten. Zo zijn er verschillende bomen die geschikt zijn als laanbomen uit de categorie van de Eik, BeukPlataanEsdoorn en Berk. Ook Sierfruit bomen kunnen worden gebruikt als Laanboom. Over het algemeen is de Laanboom gemakkelijk in onderhoud en zijn de meeste bomen ziektevrij. Je kunt de Laanboom 1 keer per jaar snoeien in het voor of najaar, maar let op dat het niet vriest.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Destamhoogte wordt niet hoger naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Plantadvies Laanboom

Het is belangrijk dat de boom na het planten stevig in de grond staat zodat de boom niet scheef kan waaien en zo zijn jonge wortels afscheuren. Je kunt de Laanboom extra stevigheid bieden door de eerste jaren 2 boompalen bij de Laanboom te plaatsen.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Laanboom bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Laanbomen webshop zijn verschillende Laanbomen te koop. Voor 90% van alle Laanbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Laanboom kwekerij te Gelderland komen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00