Zilverberk / Ruwe Berk

Betula Pendula

v.a.: € 112,50

Formaat
Stamomtrek 10-12cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-400cm
€ 112,50
Stamomtrek 12-14cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-400cm
€ 127,50
Stamomtrek 14-16cm, Stamhoogte 180-200cm, Totaalhoogte 300-400cm
€ 165,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Zilverberk, Latijnse naam Betula Pendula,  die vooral bekend staat om zijn mooie witte barst. De Betula Pendula groeit goed op elke losse bodem, en kan zowel in volle zon als halfschaduw staan. De gele katjes die in het voorjaar aan de Zilverberk hangen trekken vlinders en bijen aan. Meestal wordt een Betula Pendula tussen de 15 en 20 meter, maar er zijn ook exemplaren van 30 meter bekend.

Onze voordelen:

De Zilverberk is een prachtige en opvallende boom die tot 30 meter hoog kan worden, maar ook struikachtige kan groeien. De berk is zo opvallend dankzij de sneeuwwitte schors. De schors zal na mate de boom ouder wordt in horizontale strepen afpellen, dit is een natuurlijk proces. De afbuigende twijgen hebben sierlijke, ruitvormige blaadjes die in de lente licht van kleur zijn, maar later in het jaar donkerder worden. De rand van de bladeren zijn dubbel gezaagd. In het voorjaar krijgt de Zilverberk gele katjes die naar beneden hangen. De boom zal van april tot mei bloeien met kleine nootjes die vlinders en bijen aantrekken.

Lees meer
De Zilverberk is makkelijk te verzorgen. De berk is namelijk winterhard en verdraagt droogte goed. Echter is de boom wel minder goed bestand tegen zeewind. De berk hoeft in principe niet gesnoeid worden, de boom groeit rechtop en zal zo elk jaar een stukje groeien. De boom is wel een snel groeier, wanneer u dus een bepaalde hoogte wilt behouden is het wel belangrijk dat u snoeit. Wanneer de kroon uit model groeit of er hangen dode takken aan de boom, dan kunt u ook gaan snoeien. De beste tijd hiervoor is het najaar of de winter, dan is de boom in ruststand. Snoei nooit in het voorjaar. De boom kan dan gaan bloeden. U kunt kleine takken wegknippen met een snoeischaar en grote takken met een zaag.
Lees meer
In de eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat de Zilverberk structureel water krijgt. Hierdoor kunnen de wortels goed aan de bodem wennen. Tijdens droge periodes van ongeveer een week kunt u de berk dan ook één emmer water geven. Geeft geen water tijdens vorst. Tijdens hele droge en warme periodes kunt u 2 tot 3 keer per week water geven. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens extreem lange en droge periodes.
Lees meer
De Zilverberk staat het liefst op een zonnige- of halfschaduw standplaats. Bij het aanplanten kunt u het best twee boompalen met boomband plaatsen, om zo te voorkomen dat de berk om gaat waaien. Daarnaast zorgen de palen ervoor dat de boom beter water en voeding uit de grond kan opnemen. Deze palen plaatst u 30 tot 40 cm van de boomstam af. Om de zilverberk te voorzien van een zo goed mogelijke start kunt u gebruik maken van vruchtbare aanplantgrond. Deze grond zit vol met essentiële meststoffen voor het hele eerste jaar. Druk na aanplanten de grond goed aan en geef daarna voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zilverberk / Ruwe Berk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!