Citrusfruit divers
Dragers van bijzonder lekker, exotisch fruit.
Citrusbomen en -struiken roepen direct een zomers vakantiegevoel op. Van oorsprong komen ze vaak uit het Middellandse Zeegebied, maar ook in Nederlandse tuinen kun je van deze vrolijke blikvangers genieten. Onze toppers binnen de categorie Citrusfruit divers zijn bijzondere soorten, die je niet vaak ziet. Wanneer je een unieke plant met veel sierwaarde en ook nog eens exotische citrusvruchten wilt, ben je bij ons aan het juiste adres!
Citrusfruit divers
Van hoog naar laag sorteren
Citrusfruit divers
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Citrusfruit divers kopen

De Citrusfruit bomen in het assortiment worden geïmporteerd vanuit een kwekerij op Sicilië. Binnen deze categorie vind je een divers aanbod van erg unieke citrusfruit bomen. Om goed te kunnen groeien hebben deze bomen en struiken veel zon uren nodig. Van mei tot oktober staan ze dan ook graag in de zon. Wanneer je citrusfruit bomen of struiken koopt geniet je niet alleen van heerlijke vruchten maar ook van de vele sierwaarde van deze bomen en struiken. Zo komt er prachtige bloesem aan de boom die uw tuin siert en ook nog eens heerlijk ruikt. De Citrus vruchten zijn eetbaar en ook nog eens erg leuk om te zien. Ondanks dat deze bomen en struiken uit Sicilië komen kunnen ze ook in Nederland goed groeien.

Citrusfruit divers kopen bij Bomenenzo.nl

Wanneer je op zoek bent naar een unieke boom of struik in de tuin die ook nog eens vruchten geeft, ben je bij Bomenenzo.nl aan het goede adres. Wij hebben een ruim assortiment en citrusfruit bomen en struiken en deze kan je gemakkelijk via onze webshop kopen. Je kan je bestelling laten bezorgen, maar ook ben je van harte welkom op de kwekerij in de Betuwe. De ‘divers’ catégorie bestaat uit de wat bekendere Citrus fruitbomen, zoals de grapefruit boom en een granaatappel.  Maar ook vind je hier hele bijzondere citrusfruit soorten. Zo hebben wij ook de Dwergmoerbei Mojo Berry, Perzische Limoen, Boeddha’s hand en Diospyros kaki. Naast deze bijzondere bomen vind je op onze website ook vele andere soorten bomen en planten. Ben je op zoek naar een boom, plant of struik die er niet tussen zit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Citrusfruit divers verzorgen

Een Citrus boom kan het beste geplant worden in een pot. Deze boom is namelijk niet winterhard en moet daarom van oktober tot half mei binnen gezet worden. Het is dan raadzaam om de boom alsnog op een lichte plek te zetten en af en toe water te geven wanneer de grond droog aanvoelt. Het allerbeste is om de boom niet in de woonkamer te plaatsen en om de ruimte af en toe goed te laten luchten. Wanneer de boom weer naar buiten gaat, zet je de plant eerst een week in de schaduw. Hierdoor kan de boom wennen aan het licht. Buiten heeft de boom niet veel water nodig, maar je doet er wel goed aan om regelmatig wat meststof te geven.

Citrusfruit divers snoeien

En Citrus boom of struik kun je in het voorjaar snoeien. Op dit moment is de plant in de groeiperiode waardoor hij snel kan herstellen van een snoeibeurt. Snoeien als eerst de rechte takken en daarna pas de zijtakken. Snoei echter niet te veel. Geef de boom na het snoeien mest zodat hij genoeg voedingsstoffen krijgt en een boost krijgt om goed te kunnen groeien.

Citrusfruit divers planten

Een Citrus boom of struik staat het liefst op een zonnige plek in voedingsrijke bodem. De Citrusboom plant je niet in de volle grond, maar in een pot. De bomen worden niet erg groot en zijn daarom ook goed neer te zetten op een terras of balkon.
Daarnaast is het raadzaam om af en toe wat mest aan de boom te geven. Gebruik hier organische mest voor. Laat de boom binnen overwinteren. Zo geniet je ook in huis van de boom!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00