Grapefruitboom

Citrus Paradisi (Pompelmo)

v.a.: € 45,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 0.2m
Mei 2023
€ 45,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 70cm
Mei 2023
€ 79,50
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Geniet de hele zomer door van de lekkere vruchten van de Grapefruitboom! In het voorjaar is de witte bloesem een prachtige blikvanger. Het glanzende blad is donkergroen van kleur. Deze boom overwintert binnen, want hij is niet winterhard.

Onze voordelen:

De Grapefruitboom (ook wel Citrus Paradisi of Pompelmo genoemd) is een mediterrane citrusboom met prachtige witte bloesem in het voorjaar. Deze bloesem geurt heerlijk zoet. In de zomer komen er veel vruchten met gele schil aan de boom. De grapefruitvruchten zijn eetbaar en kunt u elk jaar opnieuw oogsten. Gemiddeld genomen wordt de boom 200 tot 300 centimeter hoog (na een aantal jaren). U zet hem in een pot op uw terras. De Grapefruitboom kopen doet u voordelig en snel bij Bomenenzo.nl!

Met de Grapefruitboom heeft u elke zomer een rijke oogst met heerlijke grapefruits…

TIP: Bekijk ook eens onze andere Citrusbomen en combineer meerdere bomen met elkaar. Creëer u uw eigen mediterrane oase van rust.

  • Bloeikleur: Geel
  • Bloeitijd: Maart - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 200 - 300 cm
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Grapefruitboom is makkelijk te verzorgen. Van april tot en met september is het verstandig om de boom maandelijks wat meststof voor citrusplanten te geven. Zo stimuleert u een rijke oogst met veel vruchten. Half oktober tot half mei zet u de boom binnen, bij voorkeur in een lichte kamer met een temperatuur van 5 tot 10 graden Celsius. Zet hem na het overwinteren eerst nog een tijdje in halfschaduw of schaduw. Snoeien is niet nodig, behalve als er dode takken aan de boom zitten. Die mag u gerust wegknippen met een scherpe snoeischaar.
Lees meer
In principe heeft de Grapefruitboom weinig water nodig, zeker in de winter. Dan is één keer per maand water geven voldoende. In de zomer is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Dit komt neer op ongeveer één keer per week water geven. Bij warm en droog weer heeft de boom vanzelfsprekend meer vocht nodig.
Lees meer
De Grapefruitboom planten doet u in een mooie pot of kuip. Heeft u een zonnig terras? Perfect! De citrusvruchten rijpen namelijk het beste op een standplaats in de volle zon. De mediterrane sfeer wordt nóg sterker als u meerdere citrusbomen op uw terras zet. Van half oktober tot half mei staat de boom binnen.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Grapefruitboom
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!