Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Bolbomen
vragen? 0344 22 81 00

Bolbomen kopen

Bolbomen zijn uitermate geschikt voor kleinere tuinen, maar ook in grotere tuinen vormen meerdere Bolbomen een prachtig geheel. Op onze kwekerij worden verschillende soorten Bolbomen geteeld. Door deze bomen ieder jaar te snoeien blijft de bol mooi in vorm.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

                    

 

Bolboom kopen

Bolbomen zijn meestal ge-ént op een onderstam. Dit voorkomt dat de stam nog verder in hoogte zal groeien. Wel wordt de stam van de Bolboom ieder jaar dikker. Hieruit is op te maken: ‘Hoe ouder de Bolboom, hoe dikker de stam, hoe groter de bol.’ U kunt verschillende soorten Bolbomen kopen en laten bezorgen: BolcatalpaBol AcaciaBolplataanBol LiquidambarBol EikBol KersBol PhotiniaBol Laurier en Japanse Notenboom.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit: sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. U hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als u de kuit verwijderd of losmaakt, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie. 

Eigenschappen bolboom

De Bolboom groeit in een compacte ronde kroon en is gemakkelijk te snoeien. Wilt u de ronde vorm van de boom behouden dan adviseren wij de Bolboom 1x per jaar te snoeien. Snoei de boom in het na of  voorjaar maar niet tijdens een vorstperiode. Een Bolboom is een sterke boom met vrijwel geen ziekte. De stamhoogte van de Bolboom is tussen de 1.20 en 2.40 meter.

Plantadvies bolboom

Meerdere Bolbomen in onze Kwekerij zijn winterhard maar wel gevoelig voor wind. Dit kan de groei beperken. Bekijk daarom goed waar u de Bolboom wilt gaan planten in uw tuin. De Bolboom kan op veel soorten grond worden geplant, het liefst iets vochtig.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Bolbomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Bolbomen webshop zijn verschillende Bolbomen te koop. Voor 90% van alle Bolbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Bolbomen kwekerij te Gelderland komen.