Bolbomen
Kleinblijvende boompjes: bijzonder decoratief en elegant.
Bolbomen zijn sierlijke bomen met een ronde kroon. Deze bomen zijn geënt op een bepaalde hoogte, waardoor ze niet verder de hoogte in groeien, maar de stam wél dikker wordt. Bovenop die stam zit een prachtige bol, die door ons mooi in model is gesnoeid.

Bolbomen

Van hoog naar laag sorteren

Bolbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bolbomen kopen

Bolvormige bomen zijn bijzondere bomen. Bolbomen zijn meestal ge-ént op een onderstam. Dit voorkomt dat de stam nog verder in hoogte zal groeien. Wel wordt de stam van de bolboom ieder jaar dikker. Hieruit is op te maken: ‘Hoe ouder de bolboom, hoe dikker de stam, hoe groter de bol.’ De totale hoogte van de boom zal hier dus niet door beïnvloed worden. Doordat de boom weinig ruimte heeft, zijn de bolbomen ideale bomen voor kleine tuinen. De kleine bomen op stam zijn een echte aanwinst voor jouw tuin. Je kunt verschillende soorten bolbomen kopen en laten bezorgen: BolcatalpaBol AcaciaBolplataanBol LiquidambarBol EikBol KersBol PhotiniaBol Laurier en Japanse Notenboom.

Veel van de bolbomen uit ons assortiment zijn groenblijvende bolbomen, deze mooie bolbomen behouden het hele jaar hun groene blad. Bolbomen zijn relatief kleine bomen en passen in elke grootte tuin! Je kunt veel verschillende soorten bolbomen kopen op onze website. Koop groenblijvende bomen zoals de bekende bolbomen: de bol Catalpa, Bolboom Photinia, Bol Laurier Etna en de Bol Laurier Angustifolia. De groenblijvende bomen geven jouw tuin het hele jaar door een groen uiterlijk. De bolvormige bomen hebben weinig ruimte nodig en staan daardoor ook goed in kleine tuinen. Dit maakt alle soorten bolbomen ideale bomen voor kleinere tuinen zoals een voortuin. Alle bolvormige bomen kun je gewoon online kopen via onze website. Naast bolvormige bomen hebben wij bij BomenEnzo.nl een ruim assortiment aan bomen en vaste planten zoals: Groenblijvende hagen, bomen voor kleine tuinen, meerstammige bomen, groenblijvende bomen, mediterrane bomen en ook exotische planten. Bekijk bijvoorbeeld eens de Taxus Baccata, Liguster ovalifolium en de kantenklaar hagen zoals de Euonymus Fortunei, De Moeraseik( Quercus palustris) of de Japanse esdoorns.

Alle bomen en planten kun je online kopen en thuis laten bezorgen of afhalen bij onze kwekerij in de Betuwe. Je krijgt gratis bezorging bij een besteding vanaf €300,- euro.

Bolbomen kopen bij Bomenenzo.nl

Bolvormige bomen blijven vaak aan de kleine kant en kunnen daarom ook goed staan in kleinere tuinen. De bolvormige kroon maakt het een bijzondere boom. Een bolvormige boom is een bijzondere boom met een statige maar rustige sierwaarde. Bolbomen zijn echte beeldvangers in vele soorten en maten. Bolbomen zijn ook erg leuk op een plateau of bijvoorbeeld in de voortuin. Bij BomenEnzo hebben wij verschillende soorten bolbomen. Een mooie bolboom op stam is dan ook perfect voor kleine tuinen zoals de voortuin. Voor een kleine boom op stam is eigenlijk altijd wel een plekje te vinden. Met een groenblijvende bolboom heb je ook nog eens het hele jaar door groen in jouw kleinere tuin. Uiteraard kunnen bolbomen niet alleen in kleinere tuinen maar ook zeker in (middel) grote tuinen staan. Bij BomenEnzo hebben wij een ruim assortiment aan soorten en maten bolbomen. Zo hebben wij bekende bolbomen zoals de Bol eik en de groenblijvende bolboom Bol Photinia, maar ook hebben wij vele andere soorten bolbomen! Naast de prachtige bolbomen, zoals de glansmispel op stam (Photinia Red Robin), hebben wij ook nog vele andere bomen en planten in ons assortiment. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook de Japanse notenboom (Ginkgo Biloba Mariken) en de Taxus Baccata. De Taxus Baccata is een goed voorbeeld van een strakke, kleine haag die prachtig te combineren is met de Bolbomen. Zo is de hoogte als laagte uw tuin prachtig bedekt. De Gingko Biloba Mariken (Japanse Notenboom) is dan weer een goed voorbeeld van een prachtige solitair. Daarnaast hebben wij zowel bomen voor de kleine tuin als voor de (middel) grote tuin. Doordat wij hier handige categorieën voor gemaakt hebben kun je gemakkelijk zien welke bomen er perfect in jouw tuin passen.

Bolbomen kopen? Dat doe je gewoon online via Bomenenzo.nl! Zo hebben wij een ruim assortiment en kun je veilig betalen. Bij een bestelling vanaf €300,- krijg je gratis bezorging. Naast de verschillende soorten Bolbomen hebben wij ook nog vele andere bomen en vaste planten zoals groenblijvende hagen, groenblijvende loofboom, groenblijvende bomen, meerstammige bomen, mediterrane bomen maar ook kantenklaar hagen. Deze kun je uiteraard ook online kopen. Wij hebben van alles voor zowel kleinere tuinen als (middel)grote tuinen, er is voor ieder wat wils. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Japanse esdoorns, Japanse Notenboom (Ginkgo Biloba Mariken), Taxus Baccata, oude fruitbomen en exotische planten. Je kunt jouw producten online kopen, veilig betalen en thuis laten bezorgen of afhalen bij onze kwekerij in Lienden. Met een bestelling vanaf €300,- euro krijg je gratis bezorging.

Uitleg maten

Ga je Bolbomen kopen? Kijk dan bij de afmetingen. Wij hebben verschillende soorten bolbomen. Zo kun je kleine bolbomen, voor kleine tuinen als grotere bolbomen bestellen. De kleine bomen hun totale hoogte zal niet veel veranderen. Daarom kunnen de bomen goed in iedere grootte tuin. De kleine bomen worden alleen dikker, niet hoger. Hierdoor zijn bolvormige bomen ook geschikte bomen voor kleine tuinen. Alle soorten bolbomen én andere planten en bomen zijn van goede kwaliteit. De afmetingen van de bolvormige bomen uitgelegd. Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16 cm stam. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt. De boom wordt alleen dikker, de totale hoogte wordt hier niet door beïnvloed. Hierdoor weet je bij voorbaat al de totale hoogte van de bolboom.

Kluit: sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. Je hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als je de kuit verwijderd of losmaakt, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie. 

Bolboom snoeien

Bolbomen snoeien is een belangrijke taak wanneer je de mooie, strakke vorm van de bolvormige bomen wil behouden. De Bolboom groeit in een compacte ronde kroon en is gemakkelijk te snoeien. Wilt je de ronde vorm van de boom behouden dan adviseren wij de Bolboom 1x per jaar te snoeien. Zo krijgt de mooie bolboom een gezonde bolvormige kroon die elk jaar een grotere bol zal krijgen. Snoei de mooie bolboom in het na of voorjaar maar niet tijdens een vorstperiode. Het best kun je de bolbomen snoeien door de boom op stam af te knippen tot 10cm van het bolletje af. Naast het bolbomen snoeien hoef je niet veel meer te doen. In het voorjaar en aan het eind van de zomer kun je de bolvormige bomen bemesten. Hierdoor wordt de groei van de kleine bomen bevorderd. Echter groeien deze kleine bomen niet in de totale hoogte maar in de breedte van de stam en de bol.

Een Bolboom is een sterke boom met vrijwel geen ziekte. De stamhoogte van de Bolboom is tussen de 1.20 en 2.40 meter.

Plantadvies bolboom

Meerdere Bolbomen in onze kwekerij zijn winterhard maar wel gevoelig voor wind. Dit kan de groei beperken. Doordat de bolboom niet in totale hoogte groeit maar in dikte, kunnen de kleine bomen hierdoor minder vol en dicht groeien. Bekijk daarom goed waar je de bolboom wilt gaan planten in je tuin. De bolboom kan op veel soorten grond worden geplant, het liefst iets vochtig.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00