vragen? 0344 22 81 00

Bolbomen online kopen uit eigen kwekerij

Bolbomen zijn uitermate geschikt voor kleinere tuinen, maar ook in grotere tuinen vormen meerdere Bolbomen een prachtig geheel. Op onze kwekerij worden verschillende soorten Bolbomen geteeld. Door deze bomen ieder jaar te snoeien blijft de bol mooi in vorm.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Bolbomen kopen

Bolbomen zijn meestal ge-ént op een onderstam. Dit voorkomt dat de stam nog verder in hoogte zal groeien. Wel wordt de stam van de Bolboom ieder jaar dikker. Hieruit is op te maken: ‘Hoe ouder de Bolboom, hoe dikker de stam, hoe groter de bol.’ U kunt verschillende soorten Bolbomen kopen en laten bezorgen: Bolcatalpa, Bol Acacia, BolplataanBol Liquidambar, Bol Eik, Bol Kers, Bol Photinia, Bol Laurier en Japanse Notenboom.

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit: sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. U hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als u de kuit verwijderd of losmaakt, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie.

Lees ook ons plantadvies voor de aanplant van uw bomen.

 

Eigenschappen Bolbomen:

  • Groeit in een gedrongen ronde kroon. Door zijn veelzijdige soorten blad is iedere bol weer een trots.
  • Bolbomen zijn gemakkelijk te snoeien. Maximaal 1 keer per jaar. Let op: niet in vorstperiode!
  • Snoeien is geen vereiste, alleen ter behoudt van de gewenste bolvormige kroon.
  • Alle Bolbomen zijn vrijwel ziekte vrij.
  • Draagt gezond blad. In de herfst kleuren deze in allerlei soorten kleuren.
  • Stamhoogte van de Bolboom is circa 1,20 meter tot 2,40 meter.

Plantadvies Bolbomen:

Meerdere Bolbomen in onze Kwekerij zijn winterhard maar wel gevoelig voor wind. Dit kan de groei beperken. Bekijk daarom goed waar u de Bolboom wilt gaan planten in uw tuin, brede laan, plantsoen of park etcetera. De Bolboom kan op veel soorten grond worden geplant, het liefst iets vochtig. Door de vorm zijn Bolbomen solitaire bomen. Daarom is het van belang dat ze zodanig geplant worden dat ze de volle aandacht krijgen. Alleen dán komt de Bolboom volledig tot zijn recht.