Ginkgo biloba 'Mariken'

Ginkgo biloba 'Mariken'

v.a.: € 42,50

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 120cm
€ 42,50
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 150cm
€ 49,50
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 220cm, Totaalhoogte 250-270cm
€ 85,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Ginkgo biloba 'Mariken' is een compact groeiende boom die zeer oud kan worden. De Ginkgo Biloba word ook wel de Japanse notenboom genoemd. De Ginkgo Biloba heeft lichtgroen waaiervormig blad. Doordat hij in compacte vorm blijft is het een geweldige boom in kleinere tuinen. Hij eist zeer weinig onderhoudt. De Japanse Notenboom hoeft niet gesnoeid te worden. 

Onze voordelen:

Ginkgo biloba 'Mariken' kopen:

De Ginkgo biloba Mariken is een kleine bolboom. Ginkgo biloba Mariken is een dwergvorm van de Japanse Notenboom. De bolboom past in iedere tuin doordat hij een zeer langzame en compacte groei heeft. Na 10 jaar is de Ginkgo maximaal 1 meter gegroeid. De uiteindelijke hoogte van de Ginkgo word niet hoger dan 3 meter.  U kunt deze Ginkgo boom ook in een pot plaatsen zodat u ook op uw balkon of terras kan genieten van dit prachtige boompje. In het voorjaar groeit de Ginkgo met prachtig groen blad. Het blad is waaiervormig en groeit met 3 tot 5 blaadjes in een bosje bij elkaar. In de herfst verkleurd het blad goud geel waarna het van de boom zal afvallen om in het voorjaar opnieuw aan de boom te verschijnen. De stam is grijs bruin van kleur. Ondanks de er noot in de naam voorkomt van deze Bolboom zal deze pas na 20-50 jaar vrucht dragen. U kunt de Japanse Notenboom online bestellen bij bomenenzo.nl. Liever de Ginkgo biloba Mariken eerst zien, kom dan langs op onze kwekerij. Wij verkopen veel soorten bolbomen. Wij leveren uw Bolboom thuis af met onze eigen bezorgdienst en kunnen de boom ook voor u aanplanten. Naast de Bol Ginkgo verkopen wij ook de Dakginkgo

 

Lees meer
De Ginkgo Bolboom heeft zeer weinig verzorging nodig. Geef de Ginkgo Biloba Mariken in droge perioden wat extra water en u zult jaren kunnen genieten van dit prachtige klein blijvende boompje.

Ginkgo Biloba 'Mariken' snoeien

Snoeien is niet nodig bij de Ginkgo Biloba Mariken. U mag de Ginkgo alleen snoeien wanneer deze nog jong is, om een mooie vorm van de kroon te behouden. Daarnaast is het belangrijk dat het niet vriest, en alle bladeren van de boom zijn. Snoei alleen de kruisende- of dode takken van de boom.

Als u de boom op latere leeftijd snoeit kan de gehele tak afsterven, dit is dus ten zeerste af te raden.
Lees meer
Probeer de bodem het liefst continu licht-vochtig te houden. Geef uw Mariken wat extra water in droge perioden.
Lees meer
De Ginkgo groeit op alle bodemsoorten. Het liefst staat de Ginkgo in de zon of half schaduw.

1. Graaf een ruim plantgat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plantgat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute zak nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de Mariken op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant dan de boom net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plantgat en voor de helft erboven.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de Ginkgo Biloba om scheef waaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze nog is goed na met een grote hamer. Wanneer u ervoor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband en nagels.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ginkgo biloba 'Mariken'
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Een stamhoogte van 120, betekend dit ook de hoogte van de stam? Dus de kruin begint boven de 120 cm. Dit lijkt mij het geval, maar ik wil het vooral zeker weten. Verder is het mogelijk om nu een boom te planten? Nicolette

De stamhoogte betekend de hoogte van de stam, tussen de wortels en de kruin. Zie afbeelding. Bomen in pot kunnen het hele jaar door geplant worden. Houdt er wel rekening mee dat bij hoge temperaturen de boom meer water nodig heeft.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!