Jasmijn
Sierlijke stervormige bloemen met een heerlijke geur.
Een klimplant die prachtig bloeit, heerlijk ruikt én wintergroen is? De Jasmijn heeft het allemaal. Deze klimplant schittert met sierlijke, stervormige en geurende bloemen, en glanzend, donkergroen blad. Met wat ondersteuning kun je de aantrekkelijke klimmer langs een schutting of muur laten groeien en in een kuip is het een verrijking voor je terras of balkon. Geef de Toscaanse Jasmijn of Sterjasmijn een zonnige, warme en beschutte standplaats om er optimaal plezier van te hebben.

Jasmijn

Van hoog naar laag sorteren

Jasmijn

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Jasmijn kopen

Ben je op zoek naar een makkelijke klimplant om een saaie muur of schutting in de tuin mee te verrijken? Dan is de Jasmijn, of Sterjasmijn, een ideale oplossing. Deze plant geeft sierlijke stervormige bloemen die een heerlijke geur verspreiden. Ook heeft deze groenblijvende klimplant prachtig donkergroen glanzend blad. Deze vaste plant is verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en hoogtes. De kleur bloemen varieert tussen wit, roze en geel. Bekijk bijvoorbeeld de Toscaanse Jasmijn of Sterjasmijn. Een Jasmijn kopen (of meerdere!) doe je gemakkelijk online.

TIP: Jasmijn als haagplant: Plant 3 stuks per strekkende meter van deze vaste plant, en geniet zo van een beeldschone bloeiende haag. Met deze groenblijvende klimplant geniet je bovendien ook van groen blad in de winter!

 

Jasmijn kopen bij Bomenenzo.nl

De Jasmijn kopen doe je eenvoudig en snel bij Bomenenzo.nl. Wij hebben meerdere soorten Jasmijn op onze website staan. Deze exotische planten weten iedere soort tuin te betoveren met hun beeldschone bloei en wintergroene bladeren. Voeg ze toe aan mijn winkelwagenen je kunt direct afrekenen met een betaalmethode naar keuze. De Jasmijn Trachelospermum jasminoides is perfect te combineren met andere planten en bomen. Ook hiervoor kun je bij onze kwekerij terecht. Wij leveren direct uit eigen kwekerij én bezorgen door heel Nederland en België! Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord voor een persoonlijk advies.

Onze beschikbare soorten jasmijn:

  • Toscaanse Jasmijn Trachelospermum jasminoides: Deze Italiaanse Jasmijn is een groenblijvende klimplant die uitbundig bloeit met heerlijk geurende bloemen. 
  • Trachelospermum jasminoides Star of Sicily: Deze roze Sterjasmijn wordt door zijn bijzonder mooie roze bloemen ook wel ‘Pink Showers’ genoemd. De Pink Showers is een wintergroene klimplant en bloeit uitbundig vanaf juni t/m september. 
  • Trachelospermum jasminoides Star of Toscane: De Trachelospermum Star of Toscane bloeit met fantastisch mooie gele bloemen. Ook deze gele Sterjasmijn is een wintergroene klimplant én bloeit rijkelijk met heerlijk geurende bloemen van juni t/m september.
  • Kant en klaar hagen Toscaanse Jasmijn Sterjasmijn

 

Jasmijn verzorgen

De Jasmijn is makkelijk te verzorgen. Deze exotische planten zijn winterhard en de meeste soorten zijn groenblijvend in het winterseizoen. Er zijn soorten die zelfs bloeien in de winter. Het kan zijn dat een deel van de plant afsterft bij strenge vorst. In dat geval herstelt de plant zich in het voorjaar weer. Het afdekken van de plant kan bevriezing voorkomen, dus je kunt voorzorgsmaatregelen nemen. De Trachelospermum jasminoides komt oorspronkelijk uit exotische oorden, waardoor hij niet veel water nodig heeft. Is het langdurig droog in de lente en de zomer (het groeiseizoen)? Geef de plant dan regelmatig water om uitdroging te voorkomen. Om goed te kunnen groeien en bloeien dient u maandelijks mest te geven met Vivimus universeel. Dit middel is 100% biologisch en gemakkelijk online in onze webshop te bestellen.

Jasmijn snoeien

De beste snoeitijd voor de Jasmijn verschilt per soort. Voor meer informatie raden we je dan ook aan om op de productpagina te kijken. Over het algemeen kunnen we stellen dat soorten die langzaam groeien ook minder rigoureus gesnoeid hoeven te worden. Snoei deze wintergroene klimplant in het voorjaar óf direct na de bloei. Dor en uitgebloeid blad kunt u altijd gerust wegknippen. Zo blijft jouw Jasmijn er altijd aantrekkelijk uitzien. Geniet van een verbluffende bloemenzee!

Jasmijn planten

Het makkelijke aan de Sterjasmijn is dat je hem in vrijwel ieder type grond kunt planten. Het maakt dus niet uit of de grond neutraal, kalkrijk of zuur is. Bij het planten komt aanplantgrond goed van pas. Hiermee krijgt de klimplant voldoende voeding voor het eerste jaar na aanplant. Ook qua standplaats heb je het voor het uitkiezen. Zowel in de volle zon als in halfschaduw zal de plant schitteren. Let op: de standplaats moet een beschutte plek zijn om de Jasmijn in de winter te beschermen tegen gure wind uit het noordoosten. Heb je alleen een plek in volledige schaduw? Kijk dan naar onze schaduw klimplanten. Graaf een gat dat groter is dan de kluit en zet de plant in het gat. Vul aan met grond en geef voldoende water. Na het aanplanten kun je de plant ondersteunen met een plantensteun. Bind de takken vervolgens op om de Jasmijn goed omhoog te leiden. Zet je de Toscaanse Jasmijn Trachelospermum jasminoides in een pot? Zorg dan voor een goede ruime pot, zodat je klimplant nog de ruimte heeft om te groeien.

TIP: De Jasmijn is ook uitermate geschikt om te planten in een binnentuin of patio! De klimplant zorgt voor een unieke sfeer.

TIP: Wil je een Jasmijn naar keuze uitzoeken? Dat kan zeker. Van maandag t/m zaterdag kun je langskomen op onze kwekerij in Lienden. Je vindt ons op een centrale locatie in de Betuwe.

TIP: Combineer de Trachelospermum jasminoides Star of Toscane met de Star of Sicily voor een prachtige afwisseling tussen gele en roze bloemen!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00