Toscaanse Jasmijn Star of Sicily

Toscaanse Jasmijn Star of Sicily

v.a.: € 10,95

Formaat
Totaal hoogte 50-60cm
€ 10,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Trachelospermum Jasminoides 'Star of Sicily, beter bekend als roze Toscaanse Jasmijn, is een schitterende winterharde én wintergroene klimplant. Vanaf juni t/m september bloeit hij uitbundig met zachtroze, stervormige bloemen. Hierdoor wordt hij ook wel 'roze Sterjasmijn' genoemd. De beeldschone bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur.

Onze voordelen:

Toscaanse Jasmijn 'Star of Sicily' kopen

De Trachelospermum Jasminoides ‘Star of Sicily’, beter bekend als roze Toscaanse Jasmijn, is een schitterende winterharde én groenblijvende klimplant. Vanaf juni t/m eind september bloeit hij uitbundig met zachtroze, stervormige bloemen. Hierdoor wordt hij ook wel ‘roze Sterjasmijn’ genoemd. De beeldschone bloemen verspreiden een heerlijke zoete geur. Deze ‘Star of Sicily’ kan een hoogte (en breedte) bereiken van 6 meter

TIP: Toscaanse Jasmijn combineren: Combineer deze roze Sterjasmijn met bijvoorbeeld een Clematis voor een schitterend plaatje. Gebruikt u de Star of Sicily als bodembedekker? Combineer hem dan bijvoorbeeld met een Phlox.

TIP: U kunt deze Toscaanse Jasmijn ook goed als kuipplant houden op een balkon of terras!

Bent u ook zo gecharmeerd van deze beeldschone klimmer? U kunt de Toscaanse Jasmijn ‘Star of Sicily’ makkelijk en snel online kopen via onze webshop, of kom hem eerst eens bekijken in onze kwekerij! Ook voor vragen en/of een goed advies kunt u bij ons terecht. Neem geheel vrijblijvend contact op.


Toscaanse Jasmijn 'Star of Sicily' verzorgen

De verzorging van deze klimmer is eenvoudig. Zolang u hem voorziet van voldoende water en voeding, zal hij goed kunnen groeien. Vooral de periode vlak na de aanplant is het verstandig om regelmatig water te geven. Dit heeft de plant nodig om goed te kunnen wortelen. Geef ook altijd extra water als het langdurig warm en droog is. Zo voorkomt u uitdroging, en kunt u dus het langst genieten van de prachtige roze bloemen.

Toscaanse Jasmijn bemesten
Voor de meest uitbundige bloei (en beste groei) raden wij het u aan om uw Star of Sicily te bemesten. Het beste is om deze klimplant vanaf maart t/m september maandelijks te voorzien van wat organische mest. In het voorjaar en in de zomer groeit (en bloeit) uw Jasmijn het meeste, dus kan hij de extra voedingsstoffen goed gebruiken.


Toscaanse Jasmijn 'Star of Sicily' snoeien

Een fijne bijkomstigheid van deze stervormige Jasmijn, is dat hij niet perse gesnoeid hoeft te worden. Mocht u hem toch willen snoeien, omdat hij bijvoorbeeld te groot wordt óf voor een mooiere vorm, dan kunt u dit het beste aan het begin van het voorjaar doen (maart) of vlak na de bloei. Er kan een melkachtige substantie uit de takken komen als u ze snoeit, dit hoort erbij en heeft verder geen gevolgen voor uw plant. Alleen drastische snoei is bij deze plant niet aan te raden. 

TIP: Gebruik altijd schoon en scherp gereedschap als u gaat snoeien! Zo voorkomt u beschadigingen en/of infecties aan de takken van uw Toscaanse Jasmijn.


Toscaanse Jasmijn 'Star of Sicily' planten

Het planten van de Star of Sicily is vrij makkelijk, omdat deze plant zo makkelijk te plaatsen is. Qua grondsoort heeft hij geen specifieke vereisten, zolang de bodem maar voedzaam en licht-vochtig is. Om er zeker van te zijn dat uw bodem genoeg voedingsstoffen en vocht bevat, adviseren wij gebruik te maken van speciale aanplant grond. Deze speciale grond zit boordevol voedingsstoffen, en verbetert de vochtdoorlatendheid van uw bodem. Zware en natte kleigrond maakt hij luchtiger (en dus goed vochtdoorlatend), en een droge bodem juist zwaarder (voedzamer). Ook qua standplaats is deze Toscaanse Jasmijn makkelijk te plaatsen. Hij groeit goed in de volle zon, of een plek met halfzon (=halfschaduw).


  • Bloeikleur: Zachtroze (met wit)
  • Bloeitijd: Juni - september
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Geur: Sterke zoete geur
  • Standplaats: Zon of halfschaduw
  • Hoogte: max 6 meter
  • Winterhard: Ja
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse Jasmijn Star of Sicily
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!