Groenblijvende haagplanten
Het hele jaar door een muur van groen!
Met groenblijvende haagplanten geniet je het hele jaar van kleur én privacy. Ze schitteren jaarrond met hun prachtige bladeren en zijn onmisbaar in de tuin. Onze groenblijvende haagplanten groeien snel en compact dicht en zijn verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Of je nu een hoge of lage haag, duurzame haag of kant-en-klaar haag wenst: je vindt jouw favoriet in ons ruime assortiment!

Groenblijvende haagplanten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Groenblijvende haagplanten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Groenblijvende haagplanten kopen

Dankzij een groenblijvende haagplant geniet je het hele jaar door van een prachtige haag. De haagplanten uit ons assortiment groeien snel en compact dicht voor optimale beschutting. De bladeren blijven in alle seizoenen aan de takken zitten, waardoor ze ideaal zijn als afscheiding. Onze wintergroene hagen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten en maten, ook voor een kleine tuin. Er zit altijd wel een wintergroene haagplant tussen die helemaal op jouw wensen aansluit! Ook kun je meerdere soorten met elkaar combineren. Met zo’n gemengde haag is een verrassend mooi resultaat gegarandeerd. 

 

Groenblijvende haagplanten kopen bij Bomenenzo.nl

Wintergroene haagplanten kopen doe je eenvoudig en snel op Bomenenzo.nl. Je bent bij ons verzekerd van een haagplant van topkwaliteit. Scherp geprijsd en – wanneer je kiest voor online kopen – snel bezorgd en gratis bezorgd bij bestellingen vanaf €300,-! Vrijwel alle haagplanten in ons assortiment zijn groenblijvend. Je hebt dan ook een ruime keuze. Kies voor één soort haag planten of plant een gemengde haag aan. Om alvast een goede indruk van ons aanbod bladhoudende haagplanten te kunnen geven, volgt hieronder een overzicht met populaire soorten. Bekijk alle opties voor bladhoudende hagen in de categorie ‘groenblijvende haagplanten’ in de webshop of breng een bezoekje aan onze kwekerij. Ook onze bladverliezende haagplanten en bloeiende hagen kun je hier bewonderen. Kom je er niet helemaal uit en wil je graag persoonlijk advies over de beste groenblijvende haag voor jouw tuin? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag! 

 • Buxus: de Buxus sempervirens, ook bekend als Palmboompje, is een van de populairste haagplanten en een onmisbaar basiselement voor iedere tuin. De glimmend groene bladeren hebben een luxueuze uitstraling en de haagplant is zeer goed in vorm te snoeien.
 • Taxus: deze sterke en goed gevormde haagplant is de ideale plant voor een duurzame haag. De langzaam groeiende, groenblijvende struiken hebben weinig onderhoud nodig en de fijne vertakking zorgt voor een dichte afscheiding en dus veel privacy. Bij Bomenenzo kun je kiezen uit de populaire Buxus vervangers Taxus baccata en Taxus media ‘Hilii’.
 • Hedera: al jaren een van de meest verkochte groenblijvende haagplanten. De Hedera Klimop blijft smal en is zeer geschikt als erfafscheiding. Het best snoei je de snelle groeier twee keer per jaar mooi in model. Een veel voorkomende soort is de Hedera hibernica. Andere verkrijgbare Hedera’s zijn de Hedera helix ‘Arborescens’ en diverse kant-en-klaar hagen. 
 • Ilex crenata: de Japanse Hulst is een zeer geschikte Buxus vervanger. De Ilex crenata heeft veel weg van deze vaste plant, maar is in tegenstelling tot de Buxus resistent tegen ziektes en daarom een goed alternatief. Bij deze Buxus vervanger heb je de keuze uit de Ilex crenata ‘Dark Green’, Ilex crenata ‘Green Hedge’, ‘Green Lustre’, ‘Dark Star’, ‘Caroline Upright’, ‘Glory Gem’ en ‘Convexa’. Raadpleeg de specifieke productpagina’s voor meer informatie. 
 • Elaeagnus ebbingei: deze fantastische sierheester, beter bekend als de Olijfwilg, heeft een luxe uitstraling door zijn muisgrijze bladeren en is bijzonder aantrekkelijk in het najaar. De haagplant bloeit met heerlijk geurende bloemen en geeft daarna decoratieve rode bessen met een zilveren gloed. Daarnaast is de Elaeagnus ebbingei zeer sterk en makkelijk te verzorgen. Kies voor de gewone Olijfwilg struik, Olijfwilg ‘Compacta’ of bontbladige Olijfwilg ‘Gilt Edge’ voor schitterende wintergroene hagen.
 • Prunus: de glanzende bladeren, sterke groei en geurende bloemen die veel vlinders en bijen aantrekken, maken de Laurier een populaire haagplant. Het geslacht kent talloze soorten met elk hun eigen voordelen. Bij Bomenenzo koop je o.a. de smalle Portugese Laurier (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’) met kleinere bladeren en luxueuze uitstraling, de hoog en snel groeiende Laurier ‘Novita’ (Prunus laurocerasus ‘Novita’) met grote bladeren en de stevige en breed groeiende Laurier ‘Rotundifolia’ (Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’) voor mooie wintergroene hagen. 
 • Cipres: deze vaste plant is door de donkergroene bladeren en het heerlijke aroma een aanwinst voor iedere tuin. De smalle, zuilvormige plant behoort tot de coniferen en voorziet je tuin jaarrond van groen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Leylandii conifeer, de snelst groeiende conifeer, of de Gele conifeer ‘Yvonne’, een Californische cipres.
 • Thuja: de Levensboom met schubvormige bladeren groeit mooi dicht, blijft het hele jaar groen en is bestand tegen ziektes. De snelgroeiende vaste plant is daarnaast makkelijk te onderhouden en sterk. Kies in ons ruime assortiment uit diverse Thuja soorten, zoals de Thuja occidentalis ‘Brabant’, Thuja plicata ‘Martin’ en Thuja occidentalis ‘Smaragd’.
 • Euonymus japonicus: de bonte bladeren van de Kardinaalsmuts/ Kardinaalshoed zorgen voor een speelse twist. Ga je voor de Euonymus japonicus ‘Ovatus Aureus’ met geelgroene bladeren of Euonymus japonicus ‘Microphyllus Albovariegatus’ met witgroene bladeren? 
 • Osmanthus: Schijnhulst groeit rustig en heeft daarom weinig verzorging nodig. Het is een prachtige heester, die geliefd is om zijn donkergroene bladeren en witte bloemetjes in het voorjaar. Kijk eens naar de Osmanthus burkwoodii en Osmanthus ilicifolius en vind door middel van producten vergelijken je favoriet.
 • Photinia fraseri: de Glansmispel ‘Red Robin’ is officieel geen groenblijvende, maar een roodblijvende haag! De dieprode bladeren van de Photinia fraseri ‘Red Robin’ zorgen voor een fraai contrast in een groene tuin. Door de decoratieve bladeren, bloei en bessen, maar ook door de ziekteresistentie en winterhardheid, behoort deze topper van een vaste plant al tien jaar tot de meest verkochte planten in Europa. 

TIP: Direct genieten van een mooie wintergroene haag? Kijk ook eens bij onze kant-en-klaar hagen. Kant-en-klaar hagen zorgen binnen no-time voor meer privacy én een prachtige erfafscheiding! Een populaire soort is de welbekende Hedera haag. Van de kant-en-klare Hedera haag zijn diverse cultivars verkrijgbaar, met groene, groengele en witgroene bladeren. Groenblijvende haagplanten verzorgen

De verzorging van wintergroene haagplanten verschilt van soort tot soort. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat deze vaste planten winterhard en makkelijk in onderhoud zijn. Zo’n 2 keer per jaar kun je ze bemesten voor een gezonde groei en een mooie kleur blad. Let op tijdens droge periodes in het voorjaar en de zomer. Geef dan indien nodig wekelijks voldoende water, zodat je haagplant niet uitdroogt. Hierbij is het belangrijk dat je de grond bewatert en niet de bladeren.

TIP: Meld je aan voor ons nieuwsblad via de website en blijf op de hoogte van het laatste tuinier nieuws. We delen hierin gratis tuinier tips met je, zodat je ieder seizoen goed voorbereid in gaat. 

 

Groenblijvende haagplanten snoeien

Wintergroene hagen dienen regelmatig gesnoeid te worden, meestal 1 tot 2 keer per jaar. De beste snoeitijd is mei en september. In het voorjaar mag je de haagplant niet te veel snoeien om te voorkomen dat de groei belemmerd wordt. In het algemeen kunnen we stellen dat snel groeiende planten meer snoei verdragen dan soorten die langzaam groeien. Met een snoeibeurt zorg je ervoor dat de haagplant mooi in vorm blijft en de kans krijgt om verder te groeien. Daarna kun je gaan bemesten met meststof, bijvoorbeeld met het middel Kieseriet. Deze meststof helpt tegen bladvergeling en bruinverkleuring; ideaal voor groene planten en hagen. Snoei je haagplant het liefst op een bewolkte en vochtige dag. Zo voorkom je dat de pas gesnoeide takken verbranden door de felle zon. De precieze snoeitijd en snoeiwijze verschillen per haagplant. Raadpleeg de productpagina van jouw gewenste soort voor meer informatie of neem voor extra informatie contact met ons op.

TIP: Of je nu handgereedschap of elektrisch gereedschap gebruikt bij het snoeien van je haag planten, het is heel belangrijk dat het snoeimateriaal scherp is. Als dat niet het geval is, kun je ziektes en infecties op de haagplant overbrengen.

TIP: Verwijder afgeknipte takken altijd meteen na het snoeien voor het beste resultaat.  Schud de takken voorzichtig heen en weer nadat je gesnoeid heeft. Zo zullen de takken meteen op de grond vallen.

 

Groenblijvende haagplanten planten

De beste standplaats voor een groenblijvende haag, zoals de Portugese Laurier of Ilex crenata, is de volle zon of halfschaduw. Let er wel op dat je niet op een té zonnige plek gaat planten. Het fijne blad van haagplanten is gevoelig voor felle zonnestralen en kan verbranden. Het najaar is een zeer geschikt seizoen om je wintergroene haagplant te planten, maar het voorjaar is zeker ook mogelijk. In het najaar zal de haagplant snel inwortelen, in het voorjaar juist snel groeien. Plant niet tijdens een vorstperiode of als de grond te nat is. Bij het planten kun je de grond vruchtbaarder maken met wat Vivimus universeel. Hierdoor krijgt de vaste plant een goede start en wordt de bodem lekker luchtig. Geef de grond rondom de wortel regelmatig voldoende water, zodat de nieuwe tuinplant goed kan wortelen. . Meer informatie (bijvoorbeeld over de plantafstand) vind je op de productpagina’s. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00