Euonymus japonicus Ovatus Aureus

Kardinaalshoed 'Ovatus Aureus'

v.a.: € 8,75

Formaat
Stamomtrek 2,5 ltr, Stamhoogte NVT, Totaalhoogte 20-25cm
€ 8,75
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Euonymus japonicus Ovatus Aureus heeft een hoge sierwaarde door het bonte, geelgroene blad. Geschikt als solitaire plant, maar ook schitterend als groenblijvend haagje.

Onze voordelen:

De Kardinaalshoed of Kardinaalsmuts (Euonymus japonicus) 'Ovatus Aureus' is een dichte groenblijvende struik met compacte, opgaande vorm. Deze soort valt op door de bonte bladeren: de glanzende, onregelmatig getande bladeren zijn groen met een geelbonte rand. De Kardinaalshoed 'Ovatus Aureus' is een geschikte haagplant om een lage haag mee kunt creëren, door de dichte, compacte groei en het wintergroene karakter. Ook is het een mooie solitair heester door de bonte bladeren, die van grote sierwaarde zijn, en een bruikbare borderplant. De geelbonte Kardinaalshoed heeft stevige takken, groeit relatief langzaam en verdraagt snoei goed. In mei en juni bloeit de Japanse Kardinaalsmuts met onopvallende witgroene bloemetjes, soms gevolgd door de vorming van roze vruchten met oranje zaden. Deze soort is redelijk winterhard en kan bij strenge vorst extra bescherming gebruiken. Aangezien de bloeiende vaste plant goed tegen zeewind kan, is het ook een bruikbare kustplant. Makkelijk is dat de Euonymus japonicus 'Ovatus Aureus' op vrijwel iedere grond gedijt en weinig onderhoud vereist. Ideaal is een vruchtbare en goed doorlatende grond en een standplaats in de zon of halfschaduw. 

 

Eigenschappen groenblijvende haagplant Kardinaalshoed 'Ovatus Aureus':

  • Bloeikleur: Wit
  • Bloeitijd: Mei- Juni
  • Bladkleur:Groen-geel
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Zon- Halfschaduw
  • Hoogte: 75-100 cm
Lees meer

De Kardinaalshoed is niet alleen een mooie sierheester of haagplant, maar ook een makkelijke. Het is een tuinplant die op vrijwel elke grond gedijt. De 'Ovatus Aureus' hoeft daarnaast niet per se gesnoeid te worden, maar verdraagt snoei wel goed. In het voorjaar, na de vorst, kun je de heester of haag in vorm snoeien. Je kort dan de lange scheuten in en verwijdert overtollige takken om de plant in model te houden. Geef na het snoeien wat bemesting om de groei te bevorderen. Langdurige droogte en strenge vorst zijn niet de Japanse Kardinaalsmuts’ vriend. Bij strenge vorst of koude wind adviseren we om de bonte heester te beschermen, bijvoorbeeld door middel van een vliesdoek of een mulchlaag rond de plantvoet aan te brengen.

Lees meer

Na het aanplanten geef je de Euonymus japonicus 'Ovatus Aureus' voldoende water. Door in de eerste periode na de aanplanting regelmatig water te geven, help je de jonge plant te wortelen en groeien. Zodra de Kardinaalshoed gesetteld is, hoef je alleen nog extra water te geven bij warm en droog weer. De groenblijvende heester staat het liefst niet te nat en niet te droog. Een goed doorlatende bodem is daarom belangrijk.

Lees meer

De Japanse Kardinaalsmuts 'Ovatus Aureus' is geschikt voor toepassing als solitair heester en haagplant. De bonte bladeren zijn van grote sierwaarde en maken van de Kardinaalshoed een prachtige sierheester. Door het wintergroene karakter en de dichte, compacte, opgaande groei is het een ideale plant om een lage haag mee te vormen. Makkelijk aan de Kardinaalshoed is dat deze in principe op elke grond gedijt. Als de tuinplant kan kiezen, kiest deze een vruchtbare, goed doorlatende, niet te droge en niet te natte bodem. Het is slim om gebruik te maken van aanplantgrond; hiermee creëer je gemakkelijk een luchtige en voedzame bodem. Je kunt de 'Ovatus Aureus' zowel in de zon als halfschaduw aanplanten. In de zon krijgt het blad een groter contrast tussen geel en groen en in de schaduw wordt het blad groener. Daarnaast is een beschutte standplaats aan te raden, omdat de Kardinaalshoed gevoelig is voor strenge vorst. Wel is de wintergroene plant goed bestand tegen zeewind, waardoor je hem als kustplant kunt gebruiken. Heb je de Euonymus japonicus 'Ovatus Aureus' aangeplant? Geef dan direct water.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Euonymus japonicus Ovatus Aureus
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!