Amandelboom
Amandelboom in verschillende maten
Amandelboom kopen, rechtstreeks van de kwekerij!
De Amandelboom is een prachtige notenboom met een bijzonder mooi silhouet. Daarnaast zijn de opvallende bloesem en (uiteraard) heerlijke amandelen favoriet. Tel daarbij op een makkelijke verzorging en je hebt een winnaar te pakken! Amandelbomen zijn als zuidelijke toppers goed winterhard en ook geschikt voor kleinere tuinen.

Amandelboom

Van hoog naar laag sorteren

Amandelboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Amandelboom kopen

De Prunus dulcis, beter bekend als amandelboom, is een schitterende notenboom met een bijzonder mooi silhouet! Nóg indrukwekkender is zijn opvallende bloei in het voorjaar. Vanaf eind maart/begin april groeien de takken vol met beeldschone zachtroze amandel bloesem. Na de amandel bloesem vormen er kleine groene perzikvormige vruchten, waarvan alleen de kern eetbaar is. Rond September zullen deze vruchten openbarsten en komen de amandelen tevoorschijn. Pluk de amandelboom vruchten niet van de boom, maar wacht tot de amandelen op de grond vallen. Raap de amandelen op en laat ze dan nog 2 tot 3 weken drogen. Een volwassen amandelboom is +/- 5 meter hoog en is daarmee ook zeer geschikt voor kleinere tuinen!

Ben jij ook zo onder de indruk van deze beeldschone notenboom? Jouw nieuwe amandelboom online kopen kan makkelijk én snel via onze webshop, of kom je eigen amandelbomen uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Amandelbomen verzorgen

De verzorging van een amandel boom is zeer eenvoudig, er zijn geen specifieke richtlijnen. Het belangrijkste om te onthouden is dat hij, net als vrijwel alle andere notenbomen, voldoende water en voeding nodig heeft om goed te kunnen groeien en bloeien. Vooral het eerste jaar na aanplant is het dan ook belangrijk om je boom te ondersteunen, door regelmatig water te geven. Deze tijd heeft je Amandelboom nodig om goed te kunnen wortelen in je tuingrond. Geef iedere week een volle emmer water, tenzij er al veel regenval plaatsgevonden heeft. Na dit eerste jaar hoef je alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte. Wil je wat extra’s doen om de groei, bloei en vruchtvorming te stimuleren? Kies er dan voor om je amandelboom jaarlijks te bemesten. Een amandelboom bemesten kun je het beste doen in het voorjaar, dan kan je boom vol energie het groeiseizoen in!

 

Amandel snoeien

Een prettig voordeel van de Prunus Dulcis, is dat hij nauwelijks snoei nodig heeft. Je hoeft deze prachtige boom eigenlijk alleen te snoeien om zijn mooie vorm te behouden. Het beste moment om deze notenboom te snoeien is tussen mei en september, bij voorkeur na de oogst. Zorg ervoor dat je snoeischaar (of zaag) altijd goed schoon én scherp is, hiermee voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken!

TIP: Notenbomen als deze amandelboom kun je het beste niet snoeien in de winter! De sapstroom komt bij deze boomsoorten al vroeg in de winter op gang, als je de boom dan gaat snoeien, gaan de zogenaamde ‘snoeiwonden’ bloeden. Dit zorgt ervoor dat je boom kwetsbaar wordt voor infecties.

 

 

Amandelboom planten

De Prunus Dulcis groeit goed in vrijwel alle grondsoorten. Houd er wel rekening mee dat deze bijzondere boom het beste kan groeien in een voedzame en vochtdoorlatende bodem. Wil je zeker zijn van een goede bodem voor jouw amandelboom? Meng dan, tijdens de aanplant,  wat speciale aanplant grond door je tuingrond. Aanplant grond maakt zanderige bodems voedzamer, en natte kleigronden juist luchtiger! Plaats deze notenboom het liefst op een plek met halfzon (=halfschaduw) of volle zon.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00