Amandelboom Prunus Robijn

Prunus Dulcis Robijn

v.a.: € 19,95

Formaat
Stamhoogte Hoogstam, Totaalhoogte 300-350cm
€ 89,50
Stamhoogte Hoogstam, Totaalhoogte 300-350cm
Op aanvraag
€ 65,00
Stamhoogte Halfstam, Totaalhoogte 140-160cm
Niet leverbaar
€ 75,00
Stamomtrek Struik, Stamhoogte --, Totaalhoogte 60-80cm
Tijdelijk niet leverbaar
€ 19,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Amandelboom Prunus dulcis 'Robijn' is erg populair vanwege zijn spectaculaire bloei én smaakvolle amandelen. In het voorjaar verschijnen er talloze witroze bloemetjes, die later uitgroeien tot groene vruchten. Zodra deze vruchten rijp zijn (eind september), knappen ze open en vallen ze vanzelf uit de boom. 

Onze voordelen:

De Amandelboom is een bladverliezende boom, die in het voorjaar wit tot lichtroze kleurt. De adembenemende, uitbundige bloei maakt de Prunus dulcis ‘Robijn’ erg geliefd. Maar dat niet alleen: op den duur zal de bloei uitgroeien tot groene, harige vruchten. Deze steenvruchten knappen eind september open. Dan zijn de heerlijke amandelen rijp en vallen ze uit de boom. Je moet de eetbare amandelen wel eerst nog drie weken drogen, voordat je de zoete lekkernijen kunt eten. De Prunus dulcis ‘Robijn’ is een zelfbestuivende boom, die ook de Perzik kan bestuiven. Het blad van de fruitboom is sierlijk groen en lancetvormig, en valt in de winter van de hoogstam boom. De bladverliezende Amandelboom is winterhard, maar heeft wel een goed beschutte en zonnige standplaats nodig om het naar zijn zin te hebben. Hier groeit de bloesemboom, die ongeveer vijf meter hoog wordt, optimaal en heb je de meeste kans op vruchten. Als solitair komt de prachtige, redelijk grote blikvanger het best tot zijn recht. Het is overigens niet alleen een mooie verschijning, maar ook een waardplant voor vlinders en vogels!

Lees meer

Deze fruitboom is zelfbestuivend en kan ook de Perzik bestuiven. De bladverliezende Prunus dulcis ‘Robijn’ is winterhard, maar heeft wel een beschutte standplaats nodig. Door de vroege bloei zijn de bloemen gevoelig voor bevriezing, wat ervoor kan zorgen dat ze niet uitgroeien tot amandelen. Door de Amandelboom op een beschutte plek te planten, waar het in het vroege voorjaar niet meer snel vriest, voorkom je dit zoveel mogelijk. De Amandel is een steenvrucht en voor steenvruchten geldt dat je deze direct na de bloei snoeit. De rustig groeiende Prunus hoef je overigens niet veel te snoeien: het verwijderen van wat dorre en kruisende takken is in principe voldoende. Mocht het nodig zijn, dan kun je de sierboom wat verder uitdunnen voor een mooie open kroon. Strooi hierna, en ook in het vroege voorjaar, organische meststof voor een goede weerstand, groei en bloei. Door de Amandelboom op de juiste plek te planten en van voldoende voeding te voorzien, blijft je mooie boom gezond en is de kans op ziektes en plagen kleiner. Met een beetje extra aandacht geniet je zo lang mogelijk en optimaal van de stralende Prunus ‘Robijn’!

Lees meer

Deze boom heeft een gemiddelde waterbehoefte en staat graag in goed doorlatende grond. In de eerste periode na de aanplanting geef je een jonge boom voldoende water, zodat de wortels aan de bodem kunnen wennen. Eenmaal goed geworteld, hoef je alleen bij warm en droog weer nog extra water te geven. Een licht vochtige bodem is dan ideaal. Als de Prunus dulcis ‘Robijn’ vruchten draagt, heeft hij voldoende energie – in de vorm van water en voeding – nodig.

 

Lees meer

De relatief grote Amandelboom is een schitterende solitair voor middelgrote en grote tuinen. In ons klimaat kan de fruitboom alleen volledig rijpen, als deze een warme, zonnige en beschutte standplaats heeft. Het best plant je de Prunus dulcis ‘Robijn’ in de volle zon, zodat de boom goed kan groeien en vruchten kan dragen. Verder verlangt de Amandelboom naar een humusrijke, voedzame en goed doorlatende/ luchtige grond. Hiervoor gebruik je speciale aanplantgrond. Zo krijgt de Prunus een goede start! De juiste grond en mest shop je gemakkelijk samen met je nieuwe bomen via onze webshop. Geef na de aanplanting voldoende en regelmatig water, zodat de jonge fruitboom aan de bodem kan wennen en goed zal wortelen.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amandelboom Prunus Robijn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Draagt een halfstam het zelfde jaar Vrucht?

Er zullen in het eerste jaar wel wat vruchten aan komen. Dit zullen er nog niet veel zijn, maar naarmate de boom ouder wordt, gaat hij meer vrucht dragen.

Wat is de beste tijd om een amandelboom te planten?

Amandelbomen kunnen van november tot maart geplant worden. Het beste is om de boom in februari te planten wanneer het niet vriest.

is een amandel zellfbestuivend?

De Amandelboom is zelfbestuivend. Deze boom heeft wel een beschutte plek in de volle zon nodig om goed te groeien en vrucht te dragen.

Is de amandelboom gevoelig voor wind? Kan hij in een winderige omgeving?

Het is aan te raden om een Amandelboom op een beschutte standplaats te zetten. Veel (koude) wind is helaas geen goede match.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!