Amandelboom Prunus Robijn

Prunus Dulcis Robijn

v.a.: € 26,50

Formaat
Stamhoogte Halfstam, Totaal hoogte 140-160cm
November 2021
€ 26,50
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Prunus Dulcis Robijn, beter bekend als Amandelboom, is geslacht van de rozenfamilie. Van oorsprong komt deze loofboom uit China maar is later verspreid over het hele Middellandse Zeegebied. Als u deze boom tegen zou komen in het ‘wild’ zult u de loofbomen vooral in de berggebieden tegenkomen. Deze kleine boom heeft een indrukwekkende bloei waardoor u naast een mooi uitzicht ook nog eens uw eetlust stilt.

Onze voordelen:

De Amandelboom is een bladverliezende boom die in het voorjaar wit tot lichtroze kleurt. Op een warme zonnige plek heeft de Amandelboom Prunus Dulcis het erg naar zijn zin. De loofboom is ongeveer 500cm hoog. Deze loofboom is zelfbestuivend en zal op den duur voorzien worden van groene, harige vruchten. Deze harige vruchten knappen eind september open. Dan zijn de amandelen rijp en vallen ze uit de boom. Het fijne van deze oogst is dat de amandelen ook nog eetbaar zijn, wel moet u deze amandel drie weken laten drogen. Eerst zijn het vrij bittere amandelen, maar na het drogen is de heerlijke zoete amandel een echte lekkernij. Niet alleen horen de pruim en abrikoos tot de steenvruchtende, ook de amandel hoort daarbij. De boom is winterhard en bladverliezend. Koop online uw Amandelboom of kom langs op onze kwekerij. Wij bezorgen de bomen thuis en kunnen deze ook eventueel voor u aanplanten. Ontvang gratis bezorging bij besteding vanaf 300 euro. Naast de Amandelboom vindt u bij ons ook andere soorten boom of struik, zoals de Japanse Esdoorn, groenblijvende bomen en verschillende vaste planten, waaronder planten op stam en exotische planten. Alles om van uw tuin een prachtige oase te maken.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Amandelboom Prunus Robijn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Draagt een halfstam het zelfde jaar Vrucht?

Er zullen in het eerste jaar wel wat vruchten aan komen. Dit zullen er nog niet veel zijn, maar naarmate de boom ouder wordt, gaat hij meer vrucht dragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!