Bodembedekkers
Creëer een open sfeer met deze wintergroene toppertjes.
Met onze kant-en-klare bodembedekkers ben je direct verzekerd van een dicht, groen en onkruidwerend tapijt. Je geniet dus direct van een onderhoudsarme tuin, ideaal! Onze bodembedekkers worden maximaal 20 cm hoog, zijn winterhard, wintergroen en makkelijk te onderhouden. Ga jij voor een mat met decoratieve bladeren en/of een mat met vrolijke bloemetjes?

Bodembedekkers

Van hoog naar laag sorteren

Bodembedekkers

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bodembedekkers kant en klaar kopen

De kant en klaar bodembedekkers die wij bieden hebben een grote diversiteit aan kleur en vorm. Deze matten zijn zeer snel te leggen en geven dan ook een direct volgroeid beeld. Het is echt kant en klaar. Het voordeel van deze bodembedekkers ten opzichte van losse planten is dat je niet jaren hoeft te wachten voordat de hele bodem bedekt is. En deze bodembedekkers voorkomen door hun compacte structuur onkruidgroei. Zeer onderhoudsvrij dus. 

Zeer mooi in combinatie met andere planten, struiken en bollen. Alle kant-en-klare bodembedekkers zijn winter hard én wintergroen. Het hele jaar door heb je de border of slootkant er verzorgd bijliggen. 

Voor het berekenen van het benodigde aantal kun je het beste rekenen met 4,5 mat per vierkante meter. 

Heb je vragen, of een goed bijpassend advies nodig? Neem geheel vrijblijvend contact op!

TIP: Groene daken! Kies voor kant-en-klare Sedum plantenmatten als dakbedekking! Met deze groene daken draag je bij aan de algehele biodiversiteit (vooral in stedelijk gebied).

Kant-en-klare bodembedekkers kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl verkopen we diverse soorten bodembedekkers. Het grote voordeel van deze kant-en-klare plantenmatten is dat je direct kunt genieten van een onderhoudsvrije tuin! Onze matten zijn namelijk al prachtig dicht gegroeid, waardoor onkruid geen kans meer maakt. Ben je op zoek naar een winterharde bodembedekker? Al onze plantenmatten zijn winterhard én wintergroen! Ben je benieuwd geraakt naar welke soorten wij in ons assortiment hebben? Check hieronder een beknopt overzicht:

  1. Vinca Minor
  2. Hedera Woerner
  3. Goudaardbei Waldsteinia Ternata
  4. Vinca Minor Gertrude Jekyll
  5. Sedum kant en klaar
  6. Euonymus Fortunei Horts Blaze
  7. Geranium

Bodembedekkers kant en klaar verzorgen

Het grootste voordeel van deze kant-en-klare plantenmatten: je hoeft nauwelijks ervoor te zorgen. Ook zijn deze matten al bij levering mooi dichtgegroeid, dus onkruid maakt geen kans. Je tovert je tuin binnen no-time om in een zeer onderhoudsvriendelijke tuin én bovendien een hele groene tuin. Deze groene tuin voorziet je zelfs het hele jaar door van prachtige groene natuur! Houd deze vaste planten goed vitaal, door ze ieder voorjaar te voorzien van wat organische mest. Daarnaast kan het raadzaam zijn om na de bloei, de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bodembedekkers kant en klaar snoeien

Over het algemeen hebben onze bodembedekkende vaste planten vrijwel geen snoei nodig, maar dit is uiteraard wel afhankelijk van de soort. Voor een vaste plant als Sedum is het voldoende om de oude stengels weg te knippen in het voorjaar, maar de Kardinaalshoed kan juist weer wél sterk worden teruggesnoeid.

Bodembedekkers kant en klaar planten

Nog een fijne bijkomstigheid is dat de kant-en-klare plantenmatten makkelijk aan te planten is! Deze bodembedekkende vaste planten groeien in vrijwel alle grondsoorten. De matten zullen ook snel netjes aan elkaar dichtgroeien. Heb je hulp nodig met de aanplant? Je kunt ook gebruik maken van onze speciale aanplantservice. Als je de aanplant zelf doet, houd dan rekening met ongeveer 4,5 mat per vierkante meter.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00