Liguster
vragen? 0344 22 81 00

Liguster kopen

Ligusterhagen houden deels hun blad vast en zijn zeer winterhard. Deze snelgroeiende haag kan tot wel 50 cm. hoger worden in een jaar. Door 1 of 2 keer te scheren zijn de hagen zeer strak te houden. Wordt uw haag te breed? Terug snoeien is geen enkel probleem. Ligusters lopen gemakkelijk weer uit op het kale hout.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Liguster kopen:

Wanneer u een Liguster koopt bent u verzekerd van een plant die makkelijk groeit. De Liguster is een echte klassieker en word al lange tijden geplant. De Liguster is ook wel bekend als de Buxus vervanger. De Liguster blijft het hele jaar door groen behalve met zeer strenge vorst dan laat de haag zijn blad los. In het voorjaar zal er dan snel nieuw blad aan de Liguster groeien. De Liguster groeit met groen ovaal blad. Wanneer de Liguster in het voorjaar niet word gesnoeid zullen er witte geurende bloemetjes aan de haag verschijnen. De Liguster word ook wel gebruikt voor vormsnoei.

Eigenschappen Liguster:

  • Winterhard
  • Meestal groenblijvend
  • Makkelijk in onderhoud
  • Compacte groei

Liguster giftig:

De bloemen en blad van de Liguster zijn giftig. Van nature eten vogels en dieren deze plant niet. 

Liguster snoeien:

Om de Liguster goed in vorm te houden moet u de Liguster 2x per jaar snoeien. De beste periode om te snoeien is tussen april en september. Als u de haag te breed vind worden kan deze terug gesnoeid worden tot op het kale hout. De struiken zullen al snel blad ontwikkelen en binnen mum van tijd heeft u weer een groene haag.

Liguster planten:

Het planten van de Liguster is niet moeilijk. Wanneer de Liguster met kluit en blote wortels word geleverd is het belangrijk om deze snel te planten. Wanneer de Liguster word geleverd in pot kan je de planten prima even laten staan. De beste periode om de Liguster te planten is tussen oktober en april. Of hij in de schaduw of volle zon staat maakt niet uit, de struiken doen het altijd. Bij zeer sterke vorst kan het blad vallen, in het voorjaar lopen de bladeren al snel weer uit.