vragen? 0344 22 81 00

Liguster kopen

Ligusterhagen houden deels hun blad vast en zijn zeer winterhard. Deze snelgroeiende haag kan tot wel 50 cm. hoger worden in een jaar. Door 1 of 2 keer te scheren zijn de hagen zeer strak te houden. Wordt uw haag te breed? Terug snoeien is geen enkel probleem. Ligusters lopen gemakkelijk weer uit op het kale hout.
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Ligusterhagen worden al heel lang geplant. Niet voor niets zijn ze zo bekend. De ligusterstruiken zijn compact van groei en vormen een zeer strakke haag. Het zachte hout is gemakkelijk te snoeien met een heggenschaar. Doe dit voor het mooiste resultaat twee keer per jaar. In mei en augustus. Als u de haag te breed vind worden kan deze terug gesnoeid worden tot op het kale hout. De struiken zullen al snel blad ontwikkelen en binnen mum van tijd heeft u weer een groene haag.

De liguster groeit onder bijna alle omstandigheden en op vrijwel alle grondsoorten. Of hij in de schaduw of volle zon staat maakt niet uit, de struiken doen het altijd. Bij zeer sterke vorst kan het blad vallen, in het voorjaar lopen de bladeren al snel weer uit. 

De liguster bloeit met witte bloemen en geeft daarna zwarte bessen. Deze zijn giftig voor mensen. In een haag wordt de liguster vaak te kort gehouden om te bloeien. Voor de bloemen is de liguster goed solitair te planten.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.