Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Liguster
vragen? 0344 22 81 00

Liguster kopen

De Ligustrum Ovalifolium, oftewel de Liguster, is een snelgroeiende bekende haag. De Ligusterhaag komt uit Japan en Korea en in de zomermaanden verschijnen er witte, geurende bloemetjes aan de haag. Deze vaste plantensoort behoudt deels zijn blad en behoort alleen in een streng winterseizoen onder de bladverliezende hagen. Verder is de haagplant jaarrond groen. Deze bonte haagliguster is erg winterhard. De Liguster Ligustrum wordt ook wel gebruikt voor vormsnoei. Deze haagplant is een makkelijke plant in het onderhoud en is daarom perfect in te zetten als afscheiding in uw tuin.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Liguster kopen:

De Ligustrum Ovalifolium is een vaste plant die erg makkelijk groeit. De Liguster is een klassieker te noemen en is in veel tuinen te bewonderen. De Ligusters zijn het hele jaar door groenblijvende planten, behalve met zeer strenge winters. Dan zullen de fijne en ovale bladeren loslaten en wordt de Liguster Ligustrum een bladverliezende haagplant. Dit duurt niet voor lang, want in het voorjaar komen er alweer nieuwe groene bladeren tevoorschijn. De bonte haagligusters zijn makkelijke planten en staan ook wel bekend als Buxus vervangers. De struikjes bestaan uit 2 of 3 takken en groeien ongeveer 30 tot 50 centimeter per jaar. De Liguster kan worden geleverd met kluit, maar ook als haagplant in pot. Kiest u voor kleine haagelementen of juist voor grote haagelementen en een wilde liguster? Dit bepaalt u zelf door vaak te snoeien of juist niet. Neem verschillende soorten Ligusters en creëer op die manier een prachtige gemengde haag. Hiermee heeft u geen kantenklare haag nodig, maar bepaalt u zelf welke haagsoorten mooi bij elkaar staan. Houd hierbij 6 tot 7 planten aan per strekkende meter. Let op: de bladeren en bloemen van de Liguster zijn giftig voor de mens.

Liguster kopen bij Bomenenzo.nl:

De Ligusterhaag kopen doet u eenvoudig en snel online bij Bomenenzo.nl. Bij ons bent u verzekerd van een veilige betaling en kunt u uit een grote selectie van mooie haagplanten kiezen. Als u deze populaire haagplanten in pot liever eerst bekijkt bent u van harte welkom bij onze kwekerij. De meeste potgekweekte haagelementen zijn op voorraad en kunt u meteen meenemen. Naast de liguster plant verkopen wij ook andere vaste plant soorten en haagplanten, zoals de Portugese LaurierLaurier RotundifoliaLaurier Novita, Laurier Etna, de Leylandii conifeer, de Japanse Hulst, Taxus Media, kant en klaar hagen en de Taxus Baccata. Ook kunt u bij ons terecht voor een kantenklare haag en de groenblijvende en bladverliezende haagplant. Blijf op de hoogte door u in te schrijven voor onze nieuwsbrief. 

Liguster verzorgen:

De Liguster Ovalifolium staat het liefst in de volle zon of op een plek met halfschaduw. De Liguster groeit erg snel en heeft daarom veel behoefte aan mest. Als u de vaste plant niet vaak genoeg bemest zal de haag bruin worden. Vooral in het eerste jaar is het van belang om de Liguster plant veel water te geven, voornamelijk in droge periodes. De wortels van de Ligustrum Ovalifolium groeien niet diep in de aarde. Daarom kunt u het onkruid rondom de Liguster plant het beste met de hand verwijderen. 

Liguster snoeien:

De Ligusterhaag kan maximaal 5 meter hoog worden als deze niet wordt gesnoeid. Het is daarom belangrijk dat u de haag af en toe snoeit. Heeft u de voorkeur voor dichte, kleine haagelementen, snoei de vaste plant dan 3 keer per jaar. U kunt het beste snoeien in mei, juli en september. Wilt u liever grote haagelementen in uw tuin en een wilde Liguster, snoei de haag planten dan 2 keer per jaar. Snoei in het voorjaar zo min mogelijk om de haagplant optimaal te laten bloeien. 

De bladeren van deze bonte haagliguster zijn fijn en verbranden snel. Snoei daarom niet in de felle zon. Ook het snoeien in strenge vorst wordt afgeraden. Door te snoeien bij vochtig of bewolkt weer zal de haagplant mooi bloeien. In de strenge winters zijn de Ligusters bladverliezende hagen, maar verder zijn het groenblijvende planten. U kunt verschillende soorten Ligusters of andere haagplanten met elkaar combineren en zo een gemengde haag creëren. 

Liguster planten:

Het planten van de Liguster Ligustrum is vrij eenvoudig. Maak voor het Liguster planten een sleuf en vul deze aan met wat haagmest. De Ligustrum Ovalifolium prefereert een plek in de volle zon of halfschaduw. De geschikte plantafstand is ongeveer 25 centimeter of 6 tot 7 planten per strekkende meter. Met deze afstand zal de Ligusterhaag de ruimte hebben om te bloeien.

Als de Liguster wordt geleverd met kluit en blote wortels is het van belang om deze snel te planten. De haagplanten in pot kunt u nog even zo laten staan. De beste periode om de gewone Liguster te planten is tussen oktober en april. Bij droogte of strenge vorst kunt u de haag planten het beste nog even uitstellen. Zorg ervoor dat de Ligustrum Ovalifolium na het planten genoeg water krijgt. Zo bent u verzekerd van een prachtige bloeiende Liguster plant. Een Ligusterhaag kopen doet u eenvoudig en snel bij Bomenenzo.nl. Ook kunt u uit andere haagplanten kiezen, zoals de Taxus Baccata, Laurier Rotundifolia, Laurier Novita, de Buxus vervanger, de Portugese Laurier en de Japanse Hulst. Tevens vindt u diverse kant en klaar hagen, bladhoudende hagen en potgekweekte haagelementen bij Bomenenzo.nl. U bent bij ons verzekerd van een veilige betaling. Schrijf u in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.