Liguster Jonandrum

Ligustrum Jonandrum

v.a.: € 87,50

Formaat
Afmeting 15 ltr., Stamhoogte 120cm, Totaalhoogte 140-160cm
€ 87,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Liguster is een prachtige groenblijvende tuinplant met een luxe uitstraling. De groene plant krijgt heerlijk geurende bloemen in het voorjaar en kan goed tegen snoei. Bent u opzoek naar een bladhoudende plant op stam, dan is deze Liguster een echte aanrader!

Onze voordelen:

De Liguster is een groenblijvende hulst met een zeer dichte vertakking. De groene bladeren hebben een ovale vorm en een grootte van 1-3 cm. In de maand mei zal de Liguster gaan bloeien met trosjes bloemen die heerlijk geuren die prachtige vlinders aantrekken. Na de bloei kunnen er blauwe bessen verschijnen aan de struik. De liguster wordt zowel in de tuin als heester geplant, maar ook in een pot op het terras of balkon. De Liguster ziet u vaak bij de entree van restaurants of winkels vanwege zijn chique uitstraling. Deze Liguster is zeer geschikt voor vormsnoei. De standplaats is in de zon of halfschaduw.

Lees meer
De Liguster bolvorm is niet moeilijk te verzorgen en kan snoei goed verdragen. De plant groeit snel en daardoor is het snoeien wel nodig. Snoei twee keer per jaar rond begin mei, juli en september. In het voorjaar zorgt u er voor dat er na de snoei een optimale bloei zal komen. Door regelmatige snoei krijgt u een compacte, dichte vorm. Snoei niet tijdens strenge vorst of felle zon. Ook is het goed om ongeveer 2 keer per jaar de plant te bemesten, doe dit na de snoei.
Lees meer
De plant op stam het is een erg sterke plant en heeft niet veel verzorging nodig. Wel is het in de begin periode na planten belangrijk dat de plant structureel water krijgt. Wanneer het een week niet of nauwelijks geregend heeft is het daarom goed om de plant water te geven. Geef echter geen water tijdens vorst. Giet een emmer water rustig over de grond, zo kunnen de wortels het water goed opnemen. Wanneer het ook erg warm is geeft u twee tot drie keer per week water. Na het eerste jaar na aanplanten hoeft u alleen nog maar water te geven tijdens langdurige droogte en warmte. Wanneer de boom in een pot staat is het altijd belangrijk om in de gaten te houden of de boom wel genoeg water heeft gekregen.
Lees meer
De boom staat het liefst in de zon of half schaduw en stelt geen eisen aan de bodem. Plant de Liguster niet tijdens vorst of wanneer de grond erg nat is. Plant u de plant op stam in het najaar, dan heeft het de tijd om goed te wortelen. Gaat u aanplanten in het voorjaar, dan zal de plant gelijk gaan groeien. Gebruik bij het aanplanten Vivimus Universeel, een bodem verbeterend middel. De aanplantgrond kunt u mengen met de uitgegraven grond en hiermee kunt u het gat aanvullen. Na het aanplanten is het belangrijk dat u de Liguster voldoende water geeft.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liguster Jonandrum
Uw waardering

Onze kwekerij is tot 14 mei gesloten voor bezoek.

U kunt in onze webshop wel bestellen en inspiratie opdoen.

Wij hopen op uw begrip.