Liriope muscari
De Liriope muscari, ook bekend als Leliegras, is een bijzonder decoratief soort siergras. Leliegras heeft een prachtige bloei van druifachtige bloemen én is wintergroen, waardoor de plant het hele jaar voor kleur in je tuin zorgt. Het is een laagblijvende, polvormende soort en daardoor een uitstekende bodembedekker. Met deze sterke en makkelijke topper fleur je zonder al te veel werk een border, rotstuin, terras of balkon op.

Liriope muscari

Van hoog naar laag sorteren

Liriope muscari

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Liriope muscari kopen

Wanneer je op zoek bent naar een groenblijvende bodembedekker met een decoratieve bloei, is de Liriope muscari een uitstekende keuze. Liriope muscari, in het Nederlands ook wel Leliegras genoemd, is een polvormende laagblijvende vaste plant, die tot de leliefamilie hoort en die niet of nauwelijks woekert. Vanwege de grasachtige bladeren gaat de Liriope muscari ook wel door als siergras. De zwaardvormige, donkergroene bladeren worden maar 30 tot 50 cm hoog, waardoor de vaste plant met een beperkte volwassen hoogte zowel voor grote tuinen als kleine tuinen en ook een terras of balkon geschikt is. Leliegras Liriope muscari is een groenblijvende plant / groenblijvende bodembedekker, wat het een geliefde plant maakt. Ook vanwege de mooie bloei in de nazomer en herfst. Aren met kleine paarse of witte bloemetjes, die aan de bloeiwijze van de Blauwe Druifjes (Muscari) doen denken, steken dan boven de bladeren uit. Het is ook een goede drachtplant voor vlinders, bijen en andere vliegende insecten, wat zorgt voor veel leven in je tuin. Behalve dat de Liriope muscari fraai oogt en je tuin van grote sierwaarde voorziet, is het ook een makkelijke plant. De mooie plant behoeft weinig verzorging, is bestand tegen halfschaduw / schaduw en droogte en is goed winterhard. Je kunt de veelzijdige Liriope muscari toepassen als groenblijvende bodembedekker, combineren met andere bloeiende vaste planten, wintergroene vaste planten en/of siergrassen (lage of hoge siergrassen) in een border of een rotstuin of als kuipplant op het terras of balkon laten stralen. Er zijn diverse soorten Leliegras te verkrijgen. Van de Liriope muscari Ingwersen met donkerpaarse bloemen tot de Liriope muscari Monroe White met witte bloemen, en van de  Liriope muscari Royal Purple met groene bladeren tot de Liriope muscari Variegata met bonte bladeren. Daarom is er altijd wel een soort Leliegras dat past bij jouw smaak en tuin!

Liriope muscari kopen bij Bomenenzo.nl

Voor mooie en sterke soorten Leliegras Liriope muscari ben je bij Bomenenzo aan het juiste adres. Wij bieden verschillende Liriope muscari soorten aan, waaronder de Liriope muscari Moneymaker, Liriope muscari Big Blue en Liriope muscari Monroe White met unieke witte bloemen. Op de desbetreffende pagina’s vind je informatie over de verschillende soorten. Heb je een vraag over dit product? Dan helpen we je graag verder. Een Liriope muscari kopen van goede kwaliteit kan gemakkelijk online via de website. Wij doen ons best voor een snelle levering van jouw zorgvuldig verpakte plant(en). Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Naast een snelle bezorging, geniet je bij besteding vanaf €300,- van gratis bezorging! Wil je liever eerst onze planten, zoals de Liriope muscari Big Blue en Liriope muscari Moneymaker, in het echt bewonderen en zelf je nieuwe soorten Liriope muscari uitzoeken? Je bent van harte welkom in Lienden, waar wij al onze bomen en planten kweken. Als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste soort, horen we het graag!

Liriope muscari verzorgen

Net als de meeste andere grassoorten, is Leliegras een zeer makkelijk te onderhouden vaste plant. Het lage siergras is goed winterhard, bestand tegen droogte, ongevoelig voor ziekten en plagen en stelt weinig eisen aan de bodem. Hoewel bemesting niet vereist is, kun je voor extra stimulatie van de groei en bloei in het voorjaar wat organische mest rond de plant strooien. Ook snoeien is niet nodig. Alleen eventuele oude, lelijke en bruine bladeren verwijder je in het voorjaar. Hierdoor blijft je plant mooi, gezond en fris. Je kunt de vaste plant vermeerderen door hem te scheuren in het voor- of najaar.

Liriope muscari water geven

Staat je Leliegras in de volle grond, dan heeft de bloeiende vaste plant alleen extra water nodig bij langdurig warm en droog weer. Al kan de Liriope gelukkig goed tegen droogte. Het liefst staat het lage gras in een goed doorlatende, droge tot licht vochtige grond (geen natte grond). Wanneer je Liriope muscari op een zonnige plek of in een pot staat, heeft deze meer water nodig. Na de aanplanting geef je de jonge plant direct en regelmatig water, zodat het gras goed kan wortelen.

Liriope muscari snoeien

Leliegras is een wintergroen siergras. Voordelig daaraan is dat snoeien niet nodig is. Alleen eventuele dode of bruine bladeren die door late of strenge vorst kunnen ontstaan, verwijder je in het voorjaar. Mocht het aantal hiervan groot zijn, dan kun je je Liriope muscari snoeien als je wilt. Na het verwijderen van oude bladeren, lopen er snel weer nieuwe, frisse bladeren uit.

TIP: Wil je gratis tuinier tips ontvangen? Meld je aan voor ons nieuwsblad, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ga ieder seizoen goed voorbereid in! Andere vragen over de verzorging van jouw planten of persoonlijk advies nodig? Wij staan je graag te woord!

Liriope muscari planten

Leliegras stelt weinig eisen aan de bodem, waardoor het een geschikte plant voor iedere tuin is. Je kunt het siergras toepassen als groenblijvende bodembedekker onder (meerstammige) bomen en heesters, combineren met andere vaste planten zoals de Hosta en Vinca minor in een border of rotstuin, of een plaatsje op het terras of balkon geven als plant in pot. Het best gedijt de Liriope muscari in een licht zure, droge tot vochtige, voedzame en altijd goed doorlatende bodem. Voor dit type plant is het belangrijk dat overtollig water snel weg kan voeren. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond zorg je voor een luchtige bodem met de juiste voedingsstoffen voor een goede start. Ideaal is een beschutte standplaats in de halfschaduw, maar in de schaduw groeit de plant ook goed. Staat je Liriope muscari op een iets zonnigere plek, dan heeft deze meer water nodig. Na de aanplanting in de volle grond of pot geef je de lage siergrassen water, zodat de jonge planten goed kunnen wortelen.

 

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00