Liriope muscari Monroe White

Leliegras Monroe White

v.a.: € 6,95

Formaat
Hoogte 20-25cm
  • Koop 6 st. voor € 6,50 per st.
€ 6,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Liriope muscari Monroe White is een prachtige, laagblijvende soort siergras. Zijn donkergroene grassprieten blijven het jaarrond groen. Bovendien geniet je aan het eind van de zomer van schitterende witte bloemen.

Onze voordelen:

Met een Liriope muscari ofwel Leliegras ‘Monroe White’ ben je het hele jaar verzekerd van kleur in je tuin. Het laagblijvende siergras – die een pol vormt van grasachtige, smalle, groene bladeren – is namelijk wintergroen en daarmee een fantastische aanvulling op de wintertuin. De Liriope Muscari ‘Monroe White’ onderscheidt zich van andere soorten Leliegras door de schitterende witte bloemtrossen. Deze lijken veel op witte druifjes en steken prachtig boven het bladgroen uit van augustus tot en met oktober. Na de bloei verschijnen zwarte bessen. Het gras wordt ongeveer 20-25 cm hoog en de bloemen circa 40 cm. Doordat Leliegras laag blijft, wintergroen is en als kruipplant aardig dicht groeit, is het een geschikte bodembedekker. De Liriope Muscari ‘Monroe White’ is een schaduwminnende plant, waarmee je gemakkelijk een donker plekje in de tuin opfleurt. De groenblijvende bodembedekker is geschikt voor aanplanting onder bomen en heesters of toepassing in de voorrand van de border of rotstuin. Je kunt de witbloemige variant combineren met de blauwbloemige variant van de Liriope muscari in grotere vakken voor een speels geheel. Heb je geen tuin? De ‘Monroe White’ komt ook als kuipplant op het terras of balkon prachtig tot zijn recht. Voordelig is dat winterhard Leliegras weinig onderhoud vereist en weinig eisend is qua grondsoort. Wel is een goed doorlatende bodem essentieel voor de sierlijke plant.

Lees meer

Leliegras is een geschikte plant voor ieder type tuinier, of je nu beginnend of gevorderd bent. De vaste plant is namelijk goed winterhard, ongevoelig voor ziektes en ongedierte en vereist weinig verzorging. De Liriope Muscari ‘Monroe White’ houdt het hele jaar zijn glanzend groene bladeren vast. Het kan voorkomen dat sommige bladeren de winter niet mooi door komen. Is dit het geval, dan snoei je de lelijke bladeren na de winter terug tot zo’n 5 à 10 cm boven de grond. Leliegras houdt van een voedselrijke bodem. Door de plant in het voorjaar te bemesten stimuleer je de groei en bloei. Voldoende water geven is met name in de eerste periode na de aanplanting en de eerste zomer belangrijk.

Lees meer

De ideale bodem voor de Liriope Muscari ‘Monroe White’ is goed doorlatend; in de winter verdraagt de bloeiende vaste plant natte voeten slecht. De rest van het jaar is een vochthoudende tot licht vochtige bodem geschikt. Door gebruik te maken van speciale aanplantgrond creëer je een luchtige, water doorlatende bodem. Na de aanplanting geef je het jonge Leliegras direct water om goed te kunnen wortelen en groeien. In de eerste zomer is regelmatig water geven vereist. Eenmaal goed gesetteld, kan de plant beter tegen droogte en hoef je deze alleen tijdens langdurig warme en droge periodes wat extra water te geven.

Lees meer

Het aanplanten van de Liriope Muscari ‘Monroe White’ kan het hele jaar, behalve als het vriest. Je kunt ervoor kiezen om de witbloeiende plant in de tuin te planten of een plekje te geven op het terras of balkon in een pot of kuip. In de tuin is de grasachtige plant op meerdere manieren toe te passen, bijvoorbeeld in de voorrand van de border of de rotstuin. Je kunt de ‘Monroe White’ ook combineren met de blauwe variant van de Liriope muscari in groepen voor een speels effect. Een andere geschikte toepassing is als groenblijvende bodembedekker onder bomen en heesters. Leliegras is namelijk een schaduwminnende plant. Een standplaats in de halfschaduw of schaduw krijgt de voorkeur. Een zonnige standplaats is ook mogelijk, maar dan heeft de vaste plant wel een vochtige grond nodig. De Liriope Muscari ‘Monroe White’ voelt zich het meest thuis in een vochthoudende tot licht vochtige, maar goed doorlatende en humusrijke grond. Maak gebruik van speciale aanplantgrond voor een luchtige en voedzame bodem. In de winter worden natte voeten slecht verdragen door dit type plant. Plant je meerdere Leliegras plantjes bij elkaar? Houd dan aantal van circa 7 stuks per vierkante meter aan. Na het aanplanten geef je de jonge plant voldoende en regelmatig water om goed te kunnen wortelen en groeien.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Liriope muscari Monroe White
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!