Scherm hortensia
Bijzondere schermvormige bloemen met prachtige bloeiers aan de rand.
Wanneer je een originele Hortensia zoekt, is de Schermhortensia een topkeuze. In vergelijking met andere Hortensia’s, heeft de Schermhortensia een wat subtielere bloemvorm en -kleur, waardoor de tuinplant zich makkelijker laat combineren met andere vaste planten en heesters. Kies voor een Hydrangea Teller met sfeervolle witte, roze, rode of blauwe bloemen of ga voor een bijzondere tweekleurige soort.

Schermhortensia

Van hoog naar laag sorteren

Schermhortensia

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Schermhortensia kopen

Ben je op zoek naar een bijzondere soort hortensia? Dan zit je met de Schermhortensia helemaal goed. Kenmerkend voor deze tuinplant is de schermvorm van de bollen met aan de rand prachtige bloemen. Hierdoor worden ze ook wel ‘randbloeiers’ genoemd. In het algemeen zijn ze wat subtieler van kleur en vorm dan Boerenhortensia’s en Bolhortensia’s. Je kunt ze goed combineren met andere vaste planten uit ons assortiment. Winterhard, sterk en makkelijk in onderhoud. Dé ideale keuze voor grote, middelgrote en kleine tuinen.

Schermhortensia kopen bij Bomenenzo.nl

In ons online aanbod heb je een ruime keuze uit Schermhortensia’s in verschillende soorten en kleuren: rood, roze, paars, wit en meer. Ze zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van jarenlang tuinplezier. De Schermhortensia kopen doe je daarom bij Bomenenzo.nl. Lees rustig de productteksten, bekijk de foto’s en maak een keuze. Bij het plaatsen van je bestelling kun je kiezen uit meerdere betaalmethodes. Wij leveren onze bomen en planten direct uit onze eigen kwekerij. Ook bezorgen wij door heel Nederland en België!

Schermhortensia verzorgen

De Schermhortensia verzorgen is eenvoudig en kost weinig tijd. Het maakt dus niet uit als je niet zo veel ervaring met tuinieren hebt. Water en voeding zijn de sleutel voor een uitbundige bloei. De wortels van hortensia’s zitten namelijk nét onder de grondoppervlakte. Tijdens droge periodes dien je de tuinplant daarom regelmatig veel water te geven, zodat de wortels niet uitdrogen. Na de snoei in het voorjaar raden we je aan om Vivimus universeel te gebruiken, een 100% biologisch middel dat je gewoon door de grond mengt. Bescherm de knoppen van je Schermhortensia bij vorst met een vliesdoek. Verder is deze soort winterhard.

Schermhortensia snoeien

Gemiddeld genomen wordt een Schermhortensia 1 tot 1,5 meter hoog. De uitgebloeide bollen kun je het beste afknippen in het begin van het voorjaar (maart). Mocht je jouw plant willen verjongen, dan kun je de takken wat verder afknippen. Het is wel zo dat jouw hortensia in de zomer daarop niet zal bloeien. Wij adviseren je om bij het snoeien gebruik te maken van een scherpe en schone snoeischaar. Dit om te voorkomen dat je infecties op je tuinplant overbrengt.

Schermhortensia planten

Ga je de Schermhortensia planten, solitair of in een groepje? Kies dan een mooie standplaats uit in halfschaduw of schaduw. Deze hortensia houdt van een rijke, vruchtbare bodem. Ook dient de grond goed vochtig te zijn. De meest geschikte tijd om te planten is het voorjaar (tot half mei). Eventueel kan dit ook in de zomer gebeuren; geef je plant dan wel extra water. Met vruchtbare aanplantgrond uit onze webshop voeg je gemakkelijk belangrijke voedingsstoffen aan de aarde toe bij het planten. Je hoeft daarna het eerste jaar niet meer bij te mesten.

 

TIP: Lijkt het je leuk om creatief aan de slag te gaan? Dat kan! De Schermhortensia is namelijk ook geschikt als snijbloem. Het is een schitterende bloem om in een boeket te verwerken.
TIP: De Schermhortensia is uitstekend te combineren met andere hortensia’s uit ons assortiment. Bekijk daarom ook eens onze Bolhortensia’s en Boerenhortensia’s! In onze webshop vind je alles wat je nodig heeft om jouw tuin te laten schitteren.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00