Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Schermhortensia
vragen? 0344 22 81 00

Schermhortensia kopen | Direct leverbaar | Eigen kwekerij

Schermhortensia’s zijn een originele toevoeging aan uw tuin. Deze soort wordt steeds vaker gesignaleerd. De subtiele bloemvorm is een verrijking voor kleine, middelgrote en grote tuinen. Wij hebben de beste tuinplanten voor u geselecteerd. Direct leverbaar uit onze eigen kwekerij!

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Schermhortensia kopen:

Bent u op zoek naar een bijzondere soort hortensia? Dan zit u met de Schermhortensia helemaal goed. Kenmerkend voor deze tuinplant is de schermvorm van de bollen met aan de rand prachtige bloemen. Hierdoor worden ze ook wel ‘randbloeiers’ genoemd. In het algemeen zijn ze wat subtieler van kleur en vorm dan Boerenhortensia’s en Bolhortensia’s. U kunt ze goed combineren met andere vaste planten uit ons assortiment. Winterhard, sterk en makkelijk in onderhoud. Dé ideale keuze voor grote, middelgrote en kleine tuinen.

Schermhortensia kopen bij Bomenenzo.nl:

In ons online aanbod heeft u een ruime keuze uit Schermhortensia’s in verschillende soorten en kleuren: rood, roze, paars, wit en meer. Ze zijn stuk voor stuk van goede kwaliteit, waardoor u verzekerd bent van jarenlang tuinplezier. De Schermhortensia kopen doet u daarom bij Bomenenzo.nl. Lees rustig de productteksten, bekijk de foto’s en maak een keuze. Bij het plaatsen van uw bestelling kunt u kiezen uit meerdere betaalmethodes. Wij leveren onze bomen en planten direct uit onze eigen kwekerij. Ook bezorgen wij door heel Nederland en België!

Schermhortensia verzorgen:

De Schermhortensia verzorgen is eenvoudig en kost weinig tijd. Het maakt dus niet uit als u niet zo veel ervaring met tuinieren heeft. Water en voeding zijn de sleutel voor een uitbundige bloei. De wortels van hortensia’s zitten namelijk nét onder de grondoppervlakte. Tijdens droge periodes dient u de tuinplant daarom regelmatig veel water te geven, zodat de wortels niet uitdrogen. Na de snoei in het voorjaar raden we u aan om Vivimus universeel te gebruiken, een 100% biologisch middel dat u gewoon door de grond mengt. Bescherm de knoppen van uw Schermhortensia bij vorst met een vliesdoek of met noppenfolie. Verder is deze soort winterhard.

Schermhortensia snoeien:

Gemiddeld genomen wordt een Schermhortensia 1 tot 1,5 meter hoog. De uitgebloeide bollen kunt u het beste afknippen in het begin van het voorjaar (maart). Mocht u uw plant willen verjongen, dan kunt u de takken wat verder afknippen. Het is wel zo dat uw hortensia in de zomer daarop niet zal bloeien. Wij adviseren u om bij het snoeien gebruik te maken van een scherpe en schone snoeischaar. Dit om te voorkomen dat u infecties op uw tuinplant overbrengt.

Schermhortensia planten:

Gaat u de Schermhortensia planten, solitair of in een groepje? Kies dan een mooie standplaats uit in halfschaduw of schaduw. Deze hortensia houdt van een rijke, vruchtbare bodem. Ook dient de grond goed vochtig te zijn. De meest geschikte tijd om te planten is het voorjaar (tot half mei). Eventueel kan dit ook in de zomer gebeuren; geef uw plant dan wel extra water. Met vruchtbare aanplantgrond uit onze webshop voegt u gemakkelijk belangrijke voedingsstoffen aan de aarde toe bij het planten. U hoeft daarna het eerste jaar niet meer bij te mesten.

TIP: Lijkt het u leuk om creatief aan de slag te gaan? Dat kan! De Schermhortensia is namelijk ook geschikt als snijbloem. Het is een schitterende bloem om in een boeket te verwerken.
TIP:
De Schermhortensia is uitstekend te combineren met andere hortensia’s uit ons assortiment. Bekijk daarom ook eens onze Bolhortensia’s en Boerenhortensia’s! In onze webshop vindt u alles wat u nodig heeft om uw tuin te laten schitteren.