Leibomen
In alle soorten en maten
Populaire, natuurlijke oplossing voor meer privacy!
Leibomen zijn dé ideale oplossing om op natuurlijke wijze de inkijk in je huis of tuin te beperken. Wij kweken veel verschillende soorten leibomen, met allemaal hun eigen unieke kenmerken. Ben je benieuwd naar deze populaire bomen? Bekijk ze online, of breng een bezoekje aan onze kwekerij!

Leibomen

Van hoog naar laag sorteren

Leibomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Leibomen kopen

Leibomen zijn zeer populair en zijn eigenlijk niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Met een Leiboom accentueer je de strakke lijnen in de tuin, kun je een afscheiding maken en creëer je privacy. De bomen hebben een prachtig groen blad en een compacte groei. Dankzij de groenblijvende leibomen heb je ook nog eens het hele jaar door een groene afscheiding. Een bekend voorbeeld hiervan is de Portugese Laurier. De groenblijvende leibomen kunnen prima in zowel kleine tuinen als grote tuinen gedijen en hebben niet veel ruimte nodig. Een Leiboom is een boom waarvan de takken in horizontale richting worden geleid. Leibomen kopen, dat doe je gewoon bij BomenEnzo.nl! Bij BomenEnzo hebben wij veel verschillende soorten Leibomen in ons assortiment, zoals de Leiboom Moeraseik, Leiboom amberboom, Lei Eaegamus en de Lei Carpinus. Alle Leibomen kun je online kopen via onze webshop. Zo zijn er o.a. wintergroene Leibomen en snelgroeiende Leibomen. De wintergroene Leibomen behouden het hele jaar een groen blad. De leibomen zijn van goede kwaliteit en verkopen wij voor een scherpe prijs. Je kunt verschillende Leibomen kopen en laten bezorgen zoals de: Leilinde en Leiplataan. Dit zijn de bekendste soorten. Tegenwoordig zijn er meer bomen die geleid kunnen worden zoals: Leibeuk, Leimagnolia, Leisierpeer en Leiamberboom. Naast groenblijvende Leibomen kopen kun je ook nog vele andere planten en bomen kopen online. Zo koop je bomen online zoals meerstammige bomen, kant-en-klaar hagen, groenblijvende- bomen en hagen, bladverliezende haagplanten, Mediterraanse bomen, bomen voor in kleine tuinen en nog veel meer! Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Laurier Rotundifolia, Chinese waaierpalm of Blauwe regen. Je kunt alle bomen online kopen, bekijk alle bomen online via BomenEnzo.nl.

Leibomen kopen bij BomenEnzo.nl

Leibomen hebben weinig ruimte nodig om te groeien en kunnen daarom in zowel kleine tuinen als (middel)grote tuinen gedijen. Leibomen zijn erg populair, vroeger werd er het meest gesproken over de Leilinde maar tegenwoorden hebben wij vele verschillende soorten Leibomen zoals de Carpinus betulus leiboom, rode Leibeuk en de Lei Moeraseik. Met de groenblijvende leibomen ben je verzekerd van privacy in je tuin, het hele jaar door! De leibomen online kopen doe je gewoon bij BomenEnzo.nl! Ook kun je bij ons vele andere planten en bomen online kopen via onze webshop. Zo hebben wij een ruim assortiment aan bomen zoals meerstammige bomen, kleine bomen, grote bomen, oude fruitbomen, groenblijvende hagen, bladverliezende hagen, mediterraanse bomen en kant-en-klaar hagen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens onze Oude perenboom, Magnolia boom, Japanse Esdoorns, Blauwe regen of Perzische slaapboom. Alle bomen kun je gewoon online kopen en laten bezorgen. Ook ben je van harte welkom bij onze kwekerij in Lienden om je bestelling af te halen en alle bomen en vaste planten van goede kwaliteit met eigen ogen te zien. Leibomen kopen doe je via BomenEnzo.nl. Alle bomen en planten kun je gemakkelijk in het winkelmandje zetten en online kopen. Je kun je bestelling afsluiten en veilig afrekenen met een betaalmethode naar keuze. Ook kun je je bestelling laten bezorgen of afhalen.

Uitleg maten Leibomen

Ga je een Leiboom kopen? De afmetingen kunnen soms wat verwarrend zijn. Daarom hebben wij deze voor je uit uitgelegd. Wij hebben zowel kleine bomen als grote bomen, de afmetingen van de bomen geven hier meer uitleg over. Op de product pagina van de Leibomen vind je ook de geschatte grootte van de boom, dus of het een kleine boom of een grote boom zal worden. Zo kun je bijvoorbeeld op de product pagina van de Rode Leibeuk zien hoe de boom oogt en hoe groot hij ongeveer zal worden. Bij de afmeting van de (groenblijvende) Leiboom staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters van de Leiboom weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderkant van het leirek. De stamhoogte wordt niet hoger naar mate de boom ouder wordt.

Ga je de bomen planten? Let er dan op of de boom een Kluit heeft of niet. Kluit: sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. De kale wortels worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden moeten met kluit en al de grond in. Je hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als je de kuit verwijderd, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie.

Eigenschappen en onderhoud Leibomen

Leibomen geven structuur aan de tuin of het erf. Vroeger werden de Leibomen, voornamelijk de Leilinde, aangeplant als zonwering. Zo stonden de Leibomen aan de zonkant van het huis, op het zuidwesten. Nu worden Leibomen veel aangeplant voor de sier of afscherming tegen inkijk. De groenblijvende leibomen hebben weinig ruimte nodig en kunnen dus ook goed in kleine tuinen staan.

De Leibomen worden geplant op plaatsen waar ze gezien mogen worden. Als de voorzijde van je huis op het noorden of oosten ligt, is ons advies de Leibomen niet te dicht op het huis te plaatsen. Het wordt anders binnen snel donker en somber, maar ook is het opdrogen van de gevel in natte perioden lastiger. Ook op de zonkant adviseren wij ze minimaal 1,5 meter vanaf de gevel te plaatsen. Zo kan de wind erom heen waaien. Dit voorkomt een vochtige gevel en evt. mosgroei. Lei-bomen planten kun je gewoon zelf doen, maar ook kun je contact opnemen met ons, voor onze aanplantservice. Met groenblijvende leibomen heb je het hele jaar door een groene afscheiding. De groenblijvende leibomen kun je gewoon online kopen, net als vele andere vaste planten en bomen. Zo koop je meerstammige bomen, bomen voor kleine tuinen, bomen voor grote tuinen, wintergroene- of bladverliezende hagen, groenblijvende bomen, Mediterraanse bomen maar ook kant-en-klaar hagen via onze website. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de Taxus Baccata, Chinese Waaierpalm of de Laurier Rotundifolia. Je kunt gewoon alle planten en bomen online kopen, laten bezorgen of afhalen.

Leibomen zijn goed te snoeien. Doordat de takken van de Leibomen in een houding worden gebonden krijgen de leibomen de gewenste vorm. Hierdoor is het wel nodig dat de Leibomen ook gesnoeid worden, om zo de vorm te behouden. Als je niet snoeit zal de Leiboom haar natuurlijke vorm weer aannemen. Je hoeft in principe de Leiboom maar één a twee keer per jaar te snoeien, echter kun je dit vaker doen voor een strakkere vorm. De Leibomen zijn met de nieuw uitlopende takken makkelijk nog voller te maken. De takken zijn namelijk zeer buigzaam. De beste tijd en manier om te snoeien is afhankelijk van de soort Leiboom. Op elke product pagina vind je dan ook de instructies voor de desbetreffende Leiboom. Ook kun je hier gemakkelijk de Leiboom kopen.

In het voorjaar kun je de Leiboom bemesten. Gebruik hiervoor een organisch meststof. Je kunt dit herhalen in de zomer, maar dan met een kleinere hoeveelheid. Zo krijgt jouw Leiboom de juiste voedingstoffen om optimaal te kunnen groeien. Leibomen kopen doe je gemakkelijk via onze website! Je kunt de bestelling laten bezorgen of ophalen. Je kunt zelfs je bestelling door ons laten aanplanten! Neem hiervoor contact met ons op.

Ga je een Leiboom kopen? Kijk dan ook bij de accessoires op onze website, voor bijvoorbeeld de mest.

Plantadvies Leibomen

Bomen planten kun je uiteraard gewoon zelf doen, met onze tips. Als je wintergroene leibomen gaat planten kun je het best de onderstaande stappen volgen voor goed resultaat. Op de product pagina van elke Leiboom soort staan nog meer onderhoud- en aanplant tips. De groenblijvende Leibomen hebben niet veel ruimte nodig en kunnen daarom ook goed in kleine tuinen zoals een voortuin staan.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

 

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Leibomen bestellenbezorgen en aanplanten.

Leibomen online kopen? Dat doet je gewoon via BomenEnzo.nl. In onze webshop kun je verschillende Leibomen kopen. Voor bijna alle Leibomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Leiboom kwekerij te Gelderland komen. Naast groenblijvende Leibomen kopen kun verkopen wij ook nog vele andere vaste planten en bomen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Magnolia boom, Taxus Baccata, Japanse Esdoorns, Laurier Rotundifolia of de Perzische slaapboom. Daarnaast hebben wij planten en bomen online te koop voor zowel kleine tuinen als grote tuinen en is er voor ieder wat wils. Bekijk en bestel alle bomen online via BomenEnzo.nl. Je kunt jouw bestelling later bezorgen of afhalen bij onze kwekerij in de Betuwe.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00