vragen? 0344 22 81 00

Coniferen kopen

Coniferen kennen we allemaal, solitair worden ze vaak vorm gesnoeid in bijvoorbeeld een spiraal. Met coniferen als haag maakt u een dichte tuinafscheiding. De snelstgroeiende soort voor een hoge haag is de Leylandii, wilt u met enkele jaren de haag helemaal dicht hebben kunt u beter de Brabant kopen. Sterk, compact en weinig onderhoud.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Coniferen uit eigen Kwekerij

Coniferen zijn de bekendste haagplanten die er zijn. Ze hebben een dichte groei en zijn het hele jaar door wintergroen. Dit samen maakt de Conifeer uitermate geschikt als haagplant. Coniferen bomen zijn gemakkelijke te onderhouden. U kunt verschillende Coniferen bomen bestellen en laten bezorgen zoals de Buxus sempervirens, Leylandii, Taxus Baccata, Thuja occ. Brabant etcetera.

Eigenschappen Coniferen

  • Goed te snoeien. (1 á 2 keer per jaar)
  • Zijn winterhard en groenblijvend.
  • Kunnen op vrijwel iedere bodem groeien.
  • Zijn onderhoudsvriendelijk.
  • Gemakkelijk te vormen naar uw wens.

Plantadvies Coniferen

Coniferen kunnen op vrijwel elke grond groeien. Let wel een te natte bodem hebben ze een hekel aan. Het is dus een vereiste dat er een goede afwatering aanwezig is. De beste planttijd voor coniferen is in het najaar vanaf september. Dit omdat de groei van coniferen in het najaar stilstaat.

Voor een dichte coniferenhaag is het advies 2,5 coniferen boom per meter te planten.

Om een mooie volle plant/haag te krijgen moet u minimaal 1 keer per jaar snoeien. Het beste kunt u dat begin augustus doen. Let wel niet op een zonnige en hete dag, om verbranding te voorkomen. Twee keer per jaar snoeien heeft zijn voorkeur. Eerste keer begin juni (vlak na de eerste uitloop). Tweede keer begin augustus.

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Coniferen bestellen, aanbiedingen en andere opties. In onze Coniferen webshop zijn verschillende Conifeer bomen te koop. 75% van alle Coniferen die wij leveren komen uit onze eigen kwekerij in Gelderland. Dus gegarandeerd een vers product.

Bomenenzo

Beste klant, i.v.m. einde plantseizoen, zijn veel producten niet meer leverbaar vanuit de volle grond. In mei/juni zijn diverse bomen weer leverbaar. Deze zijn dan bestelbaar via onze shop.