Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Coniferen
vragen? 0344 22 81 00

Coniferen kopen

Coniferen zijn welbekende haagplanten die iedereen wel kent. Solitair worden coniferen vaak in een vorm gesnoeid, bijvoorbeeld een spiraal. Met coniferen als haag maakt u een dichte tuinafscheiding. Voor een hoge haag is de Leylandii het meest geschikt. Als u snel een dichte haag wil creëren is de Thuja Occidentalis Brabant de beste keuze. 

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Coniferen kopen:

Coniferen zijn de alom bekende haagplanten. Coniferen zijn het hele jaar door wintergroen en hebben een dichte groei. U kunt ervoor kiezen om de conifeer te gebruiken als solitaire plant, bijvoorbeeld in een mooie pot bij de voordeur. Een andere keuze is om de conifeer in te zetten als haagplant. De conifeer is erg geschikt als haagplant. Plant een aantal kleine haagelementen, grote haagelementen, potgekweekte haagelementen, coniferen met kluit of een gemengde haag, met diverse soorten haag planten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de Portugese Laurieren en de Laurier Rotundifolia. In ons ruime assortiment vindt u verschillende soorten conifeer. Voor elke tuin is er wel een geschikte soort. Zo zijn er de Taxus Baccata en de Thuja Brabant, ook wel bekend als Thuja Occidentalis of Levensboom Thuja Occidentalis. Daarnaast vindt u in onze webshop de Levensboom Thuja Occidentalis Smaragd, de Leylandii conifeer en de Thuja Plicata Martin. Alle coniferen online zijn sterk, compact en hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe een snoeibeurt is voldoende om heerlijk te kunnen genieten van de prachtige groene haag of haagplant in uw tuin. 

Coniferen kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij Bomenenzo.nl kunt u de mooiste coniferen online kopen direct van de kwekerij. In onze webshop vindt u een ruim assortiment aan coniferen en bent u verzekerd van een veilige betaling. U kunt altijd bij ons langskomen om de diverse soorten conifeer te bekijken. De meeste coniferen hebben wij op voorraad en kunt u dus meteen meenemen. Ook bent u van harte welkom als u advies nodig heeft of hulp nodig heeft met uw keuze. Schrijf u daarnaast in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. U kunt verschillende soorten conifeer bomen bestellen en laten bezorgen en afhalen zoals de LeylandiiTaxus BaccataThuja occ. Brabant of 1 van onze andere gekweekte soorten, zoals de potgekweekte haagelementen. Naast coniferen vindt u bij ons ook Portugese Laurieren, de Laurier Rotundifolia, Laurier Novita, Laurier Genolia, bolvormige bomen, de Japanse Hulst, de Rode Beuk, Groene Beuk, de Japanse Esdoorn en diverse kant en klaar hagen.

Coniferen verzorgen:

Coniferen zijn makkelijke vaste planten die erg geschikt als haagplant zijn. Ze vereisen niet veel verzorging. Ze groeien op vrijwel elke grondsoort, zijn winterhard en groenblijvend. Wel is het van belang om 2 keer per jaar de conifeer te bemesten. De conifeer houdt van een vochtige grond, vooral in de eerste periode na het coniferen planten. Houd bij het planten een afstand aan van 3 planten per strekkende meter. Tijdens droge periodes kunt u de haagplant wat extra water geven.

Coniferen snoeien:

Het coniferen snoeien is niet moeilijk, maar wel erg belangrijk. U kunt de diverse soorten conifeer het beste snoeien in het voorjaar en het najaar op een bewolkte dag. Op die manier zal de haagplant gaan vertakken en zal er sneller een dicht en vol geheel ontstaan. Tijdens vorst of in droge, zonnige periodes is het snoeien niet aan te raden. Het coniferen snoeien is het makkelijkst met een heggenschaar, dit kan zowel een hand heggenschaar als een elektrische variant zijn. U kunt alle uitstekende takken weg knippen. Als u ervoor kiest om de conifeer solitair te planten, kunt u de plant in een vorm snoeien. Bij een piramidevorm is het aan te raden om de top pas uit te knippen zodra u de gewenste hoogte heeft bereikt. Een blok of spiraal kunt u steeds zoveel mogelijk in dezelfde vorm knippen. Zorg ervoor dat u met het coniferen snoeien niet te diep snoeit. Dit kan bruine plekken opleveren. 

Coniferen planten:

Bij het coniferen planten is het van belang dat het gat 10 centimeter dieper en breder is dan de kluit. U kunt de conifeer vervolgens langzaam in het gat laten zakken. Let op: verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul het gat op met potgrond of aarde en geef na het coniferen planten meteen voldoende water. Bij de coniferenhaag planten kunt u een paal aan beide kanten van de haag plaatsen met een gespannen touwtje ertussen. Door tijdens het graven dit touw te volgen krijgt u gegarandeerd een rechte haag. U bepaalt zelf of u een enkele rij plant of juist een dubbele. Ga uit van ongeveer 3 vaste planten per strekkende meter. Ook kunt u kiezen voor een gemengde haag. Een mooie conifeer kopen doet u makkelijk online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. U bent bij ons gegarandeerd van een veilige betaling. De coniferen kunt u laten bezorgen en afhalen en komen direct van de kwekerij. Ook als u advies nodig heeft of hulp nodig heeft bij uw keuze kunt u natuurlijk bij ons langskomen. Vanaf 300 euro profiteert u van gratis bezorging. Naast coniferen vindt u bij ons ook Portugese Laurieren, de Laurier Rotundifolia, Laurier Novita, bolvormige bomen, de Japanse Hulst, de Rode Beuk, Groene Beuk en de Japanse Esdoorn. Schrijf u daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Bekendste soorten coniferen:

Leylandii conifeer: De Leylandii conifeer is de snelst groeiende conifeer. De Leylandii haagconifeer heeft een compacte groei.

Taxus Baccata: De Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant, maar wordt wel erg oud. De Taxus Baccata herkent u aan de groene naalden en rode besjes in het najaar. Deze soort is ook erg geschikt voor kleine haagelementen.

Taxus Media Hillii: de Taxus Media is een groenblijvende en zeer winterharde haagplant waar u bijna geen snoeiwerk aan heeft. De Taxus Media is dus erg makkelijk in onderhoud.

Thuja Plicata Martin: De Thuja Plicata Martin wordt ook wel de Reuzenlevensboom Martin genoemd. Deze groeit snel en is wintergroen. Bij het snoeien van de Thuja Plicata Martin gaat de heg geuren. Door de snelle groei is de Reuzenlevensboom Martin ook geschikt bij het creëren van grote haagelementen.

Thuja Occidentalis Smaragd: De Levensboom Thuja Occidentalis Smaragd blijft het gehele jaar heldergroen van kleur. De Thuja Occidentalis Smaragd groeit rustig en recht omhoog en na een aantal jaar kunnen er grote haagelementen mee gemaakt worden.