Coniferen
vragen? 0344 22 81 00

Coniferen kopen

Coniferen kennen we allemaal, solitair worden ze vaak in een vorm gesnoeid, bijvoorbeeld een spiraal. Met coniferen als haag maakt u een dichte tuinafscheiding. De snelst groeiende soort voor een hoge haag is de Leylandii, wilt u met enkele jaren de haag helemaal dicht hebben kunt u beter de Brabant kopen. Sterk, compact en weinig onderhoud.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

    


Coniferen kopen:

Coniferen zijn de bekendste haagplanten die er zijn. Ze hebben een dichte groei en zijn het hele jaar door wintergroen. Dit samen maakt de Conifeer uitermate geschikt als haagplant maar natuurlijk kunt u de Conifeer ook als solitair planten. Wij van bomenenzo kwekerij verkopen ook mooie Coniferen op stam met een mooie vorm snoei. Coniferen bomen zijn gemakkelijke te onderhouden. U kunt verschillende soorten Coniferen bomen bestellen en laten bezorgen zoals de Leylandii, Taxus Baccata, Thuja occ. Brabant of 1 van onze andere gekweekte soorten.  Of kom lang op onze kwekerij in de Betuwe.

Eigenschappen Coniferen:

  • Goed te snoeien. (1 á 2 keer per jaar)
  • Zijn winterhard en groenblijvend.
  • Kunnen op vrijwel iedere bodem groeien.
  • Zijn onderhoudsvriendelijk.
  • Gemakkelijk te vormen naar uw wens.

Coniferen snoeien:

Coniferen hagen zijn groenblijvend en geven daardoor veel privacy. Maar hoe houden we de Conifeer netjes in model en hoe groeit de Coniferen haag zo snel mogelijk dicht?

Coniferen snoeien is niet moeilijk. Het snoeien van coniferen is belangrijk en daarom moet u het Coniferen snoeien niet overslaan. Het is raadzaam om het snoeien 2x per jaar uit te voeren. Snoeien coniferen zorgt voor een mooie volle haag. Ook als u de Conifeer niet als haag in uw tuin heeft maar los, doet u er goed aan om 2x per jaar uw Conifeer boom snoeien. Wanneer Conifeer snoeien op de juiste tijden gedaan zal worden zal deze gaan vertakken waardoor er snelle een dicht vol geheel zal ontstaan. 

Wanneer Coniferen snoeien?

De Conifeer snoeien doet u in het voor en najaar. Een Conifeer snoeien kan wat schade geven aan de conifeer. Om de snoei schade te beperken snoeit u de Coniferen tijdens een bewolkte dag. Coniferen snoeien tijdens de vorst is zeer af te raden. De conifeer kan zich dan niet goed herstellen.

De Conifeerhaag snoeien kunt u het best met de heggenschaar doen. U kunt de Coniferen snoeien met zowel een hand heggenschaar of een elektrische heggenschaar. U knipt alle uitstekende takken weg ook de kleine takjes. Maak iedere knipbeurt even diep. Te diep scheren leidt tot rode plekken in de haag. Deze zullen moeilijk weer dicht trekken. 

Conifeer bomen die los zijn geplant, noemt men Solitair geplante coniferen. U kunt deze van jongs af aan al in een vorm snoeien. Snoei vanaf het begin in die vorm die u hebben wilt. Bij een piramide is het raadzaam om de top er pas uit te knippen totdat deze de hoogte heeft bereikt die u wenst. Knip een blok of spiraal steeds zoveel mogelijk in dezelfde vorm. Ook hiervoor geldt dat te diep snoeien bruine plekken geeft.

Coniferen planten:

Wij raden aan om een gat 10cm dieper en breder te maken dan de kluit en vervolgens de Conifeer langzaam aan te laten zakken in dit gat. Let op! Verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul vervolgens dit gat op met potgrond of aarde. Geef direct na aanplanting de haag/boom voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot. 

U kunt er ook voor kiezen om uw Conifeer door ons te laten aanplanten door onze eigen aanplant service.

Coniferen haag planten:

In het geval dat u een haag poot raden wij aan om een paal aan beiden zijkanten van de haag te plaatsen en daar tussen een touwtje te spannen. Tijdens het graven kunt u dit touwtje volgen, waardoor u gegarandeerd bent  dat u een rechte haag krijgt. 
Geef direct na aanplanting de haag/boom voldoende water, zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drijfnat i.v.m. wortelrot

U kunt er ook voor kiezen om uw Conifeer door ons te laten aanplanten door onze eigen aanplant service.