Coniferen
Wintergroene kanjers met fraaie bladeren en een dichte begroeiing.

Coniferen zijn welbekende haagplanten die iedereen wel kent. Solitair worden coniferen vaak in een vorm gesnoeid, bijvoorbeeld een spiraal. Met coniferen als haag maak je een dichte tuinafscheiding. Voor een hoge haag is de Leylandii het meest geschikt. Als je snel een dichte haag wil creëren is de Thuja Occidentalis Brabant de beste keuze. 

Coniferen

Van hoog naar laag sorteren

Coniferen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Coniferen kopen

Coniferen zijn de alom bekende haagplanten. Coniferen planten zijn wintergroen en hebben een dichte groei. Je kunt ervoor kiezen om de conifeer te gebruiken als solitaire plant, bijvoorbeeld in een mooie pot bij de voordeur. Een andere keuze is om de conifeer in te zetten als haagplant. De conifeer is erg geschikt als haagplant. Plant een aantal kleine haagelementen, grote haagelementen, potgekweekte haagelementen, coniferen met kluit of een gemengde haag, met diverse soorten haag planten. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan de Portugese Laurieren en de Laurier Rotundifolia. In ons ruime assortiment vind je verschillende soorten conifeer. Voor elke tuin is er wel een geschikte soort. Zo zijn er de Taxus Baccata en de Thuja Brabant, ook wel bekend als Thuja Occidentalis of Levensboom Thuja Occidentalis. Daarnaast vind je in onze webshop de Levensboom Thuja occidentalis Smaragd, de Leylandii conifeer en de Thuja plicata Martin. Alle coniferen online zijn sterk, compact en hebben weinig onderhoud nodig. Af en toe een snoeibeurt is voldoende om heerlijk te kunnen genieten van de prachtige groene haag of haagplant in jouw tuin. 

Coniferen kopen bij Bomenenzo.nl

Bij Bomenenzo.nl kun je de mooiste coniferen online kopen direct van de kwekerij. In onze webshop vind je een ruim assortiment aan coniferen en ben je verzekerd van een veilige betaling. Je kunt altijd bij ons langskomen om de diverse soorten conifeer te bekijken. De meeste coniferen hebben wij op voorraad en kun je dus meteen meenemen. Ook ben je van harte welkom als je advies nodig hebt of hulp nodig heeft met je keuze. Schrijf je daarnaast in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte. Je kunt verschillende soorten conifeer bomen bestellen en laten bezorgen en afhalen zoals de Leylandii, Taxus Baccata, Thuja occ. Brabant of 1 van onze andere gekweekte soorten, zoals de potgekweekte haagelementen. Naast coniferen vind je bij ons ook veel andere soorten groenblijvende haagplanten, Portugese Laurieren, de Laurier Rotundifolia, Laurier Novita, Laurier Genolia, bolvormige bomen, de Japanse Hulst, de Rode Beuk, Groene Beuk, de Japanse Esdoorn en diverse kant en klaar hagen.

Coniferen verzorgen

Coniferen zijn makkelijke vaste planten die erg geschikt als haagplant zijn. Ze vereisen niet veel verzorging. Ze groeien op vrijwel elke grondsoort, zijn winterhard en groenblijvend. Wel is het van belang om 2 keer per jaar de conifeer te bemesten. De conifeer houdt van een vochtige grond, vooral in de eerste periode na het coniferen planten. Houd bij het planten een afstand aan van 3 planten per strekkende meter. Tijdens droge periodes kun je de haagplant wat extra water geven.

Coniferen snoeien

Het coniferen snoeien is niet moeilijk, maar wel erg belangrijk. Je kunt de diverse soorten conifeer het beste snoeien in het voorjaar en het najaar op een bewolkte dag. Op die manier zal de haagplant gaan vertakken en zal er sneller een dicht en vol geheel ontstaan. Tijdens vorst of in droge, zonnige periodes is het snoeien niet aan te raden. De coniferen snoeien is het makkelijkst met een heggenschaar, dit kan zowel een hand heggenschaar als een elektrische variant zijn. Je kunt alle uitstekende takken weg knippen. Als je ervoor kiest om de conifeer solitair te planten, kun je de plant in een vorm snoeien. Bij een piramidevorm is het aan te raden om de top pas uit te knippen zodra je de gewenste hoogte hebt bereikt. Een blok of spiraal kun je steeds zoveel mogelijk in dezelfde vorm knippen. Zorg ervoor dat je met het coniferen snoeien niet te diep snoeit. Dit kan bruine plekken opleveren. 

Coniferen planten

Bij het coniferen planten is het van belang dat het gat 10 centimeter dieper en breder is dan de kluit. Je kunt de conifeer vervolgens langzaam in het gat laten zakken. Let op: verwijder de jute zak niet. Bij verwijdering vervalt de hergroeigarantie. Vul het gat op met potgrond of aarde en geef na het coniferen planten meteen voldoende water. Bij de coniferenhaag planten kun je een paal aan beide kanten van de haag plaatsen met een gespannen touwtje ertussen. Door tijdens het graven dit touw te volgen krijg je gegarandeerd een rechte haag. Je bepaalt zelf of je een enkele rij plant of juist een dubbele. Ga uit van ongeveer 3 vaste planten per strekkende meter. Ook kun je kiezen voor een gemengde haag. Een mooie conifeer kopen doet je makkelijk online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. je bent bij ons gegarandeerd van een veilige betaling. De coniferen haag kun je laten bezorgen en afhalen en komen direct van de kwekerij. Ook als je advies nodig hebt of hulp bij je keuze kun je natuurlijk bij ons langskomen. Vanaf 300 euro profiteer je van gratis bezorging. Naast coniferen vind je bij ons ook Portugese Laurieren, de Laurier Rotundifolia, Laurier Novita, bolvormige bomen, de Japanse Hulst, de Rode Beuk, Groene Beuk en de Japanse Esdoorn. Schrijf je daarnaast in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Bekendste soorten coniferen

Leylandii conifeer: De Leylandii conifeer is de snelst groeiende conifeer. De Leylandii haagconifeer heeft een compacte groei.

Taxus Baccata: De Taxus Baccata is een langzaam groeiende plant, maar wordt wel erg oud. De Taxus Baccata herken je aan de groene naalden en rode besjes in het najaar. Deze soort is ook erg geschikt voor kleine haagelementen.

Taxus Media Hillii: de Taxus Media is een groenblijvende en zeer winterharde haagplant waar je bijna geen snoeiwerk aan hebt. De Taxus Media is dus erg makkelijk in onderhoud.

Thuja Plicata Martin: De Thuja Plicata Martin wordt ook wel de Reuzenlevensboom Martin genoemd. Deze groeit snel en is wintergroen. Bij het snoeien van de Thuja Plicata Martin gaat de heg geuren. Door de snelle groei is de Reuzenlevensboom Martin ook geschikt bij het creëren van grote haagelementen.

Thuja Occidentalis Smaragd: De Levensboom Thuja Occidentalis Smaragd blijft het gehele jaar heldergroen van kleur. De Thuja Occidentalis Smaragd groeit rustig en recht omhoog en na een aantal jaar kunnen er grote haagelementen mee gemaakt worden.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00