Italiaanse Cipres

Cupressus semper. Pyramidalis

v.a.: € 41,50

Formaat
Totaalhoogte 100-125cm
€ 41,50
Totaalhoogte 125-150cm
€ 56,00
Totaalhoogte 150-175cm
€ 77,50
Totaalhoogte 175-200cm
€ 95,00
Totaalhoogte 200-250cm
€ 117,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Italiaanse Cipres is een zeer recht omhoog groeiende cipres die van oorsprong uit Italië komt. Deze Italiaanse cipres is winterhard en groeit goed op elke bodemsoort. Houdt van de volle zon en gedijt niet in halfschaduw of schaduw. De Cupressus semper. Pyramidalis wordt tussen de 12 en 15 meter hoog en blijft zeer smal.

Onze voordelen:

De Italiaanse Cipres is een prachtige conifeer die smal en opgaand groeit. De Cipres heeft een langzame groei waardoor de boom weinig onderhoud vergt. De Italiaanse Cipres groeit uit zichzelf smal omhoog en moet af en toe gesnoeid te worden in de breedte. De Cupressus sempervirens Pyramidalis is een zuilvormige conifeer met prachtige groene, geschubde bladeren. Doordat de Italiaanse cipres wintergroen is behoudt hij ook zijn bladeren in de winter. Hierdoor geeft de cipres je tuin een prachtig groen accent!

TIP: Combineer deze Italiaanse cipres met andere wintergroene planten, zoals bijvoorbeeld een Taxus!

Lees meer
De Italiaanse Cipres hoeft niet gesnoeid te worden. Deze plant groeit uit zichzelf smal opgaand. Wilt u toch snoeien? Doe dit dan in mei of juni. Haal dan alleen de takken weg die niet in vorm groeien of te lang groeien. De Italiaanse Cipres staat het liefst op een beschutte warme en droge plek in uw tuin. De boom is redelijk winterhard maar bij strenge nachtvorst is het raadzaam om de boom met een vliesdoek, jute of rietmatten in te wikkelen. Het gebruik van plastic wordt hiervoor afgeraden. Hierdoor ontstaat condensvorming waardoor de vorst juist harder toeslaat.
Lees meer
De Italiaanse Cipres heeft een gemiddelde water behoefte en heeft daardoor niet extreem veel water nodig. Wel is het goed om gedurende het eerste jaar na aanplanten tijdens droogte de plant te voorzien van water. Als het een week droog is geweest of nauwelijks geregend heeft kunt u de plant 1x per week één emmer water geven. Tijdens vorst dient u geen water te geven. In extreme droge en warme periodes, zoals in de zomer, kunt 2 á 3 keer per week één emmer water geven. Dit is ook raadzaam ná het eerste jaar na aanplanten.
Lees meer
De Italiaanse Cipres staat graag op een beschutte, warme plek in uw tuin. De Cipres stelt geen eisen aan de grond. 1. Graaf een gat die een paar centimeter breder en dieper is dan het wortelstelsel van de plant. 2. Verwijder de plastic bak. Zit er een jute zak om de wortels heen? Verwijder deze dan niet. Hierdoor beschadigd u de wortels en vervalt uw hergroeigarantie. 3. Plaats de boom in het aanplantgat en vul het gat aan met de uitgegraven aarde die u kunt mengen met aanplant grond. Zo krijgt uw boom een steuntje in de rug voor een extra goede start. 4. Druk de grond goed aan en geef voldoende water.

 

Een nieuwe haag aanplanten:

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Italiaanse Cipres
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
kan je hem ook inkorten met omhoog groeien?

Een Cipres blijft mooier als hij niet of nauwelijks gesnoeid wordt. Dode en zieke takken mogen verwijderd worden, als ook buitenhangende takken. De Cipres groeit langzaam en blijft smal. Als de top verwijderd wordt, ontstaat meer een haag.

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!