Mandarijnen boom
Breng een heerlijk Mediterraans tintje naar je tuin.
Creëer kleur en sfeer op je terras, balkon of patio met een Mediterrane mandarijnenboom. Met de vrolijk gekleurde mandarijnen kom je direct in zuidelijke sferen! In ons klimaat plant je het boompje in een pot of plantenbak en laat je deze het best overwinteren op een vorstvrije plek. Bewonder in het voorjaar heerlijk geurende, witte bloemetjes en zie hoe de mandarijnenboom in de zomer oranjegeel kleurt.

Mandarijnenboom

Van hoog naar laag sorteren

Mandarijnenboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Mandarijnboom kopen

Met een Mandarijnboom kun je het hele jaar genieten van een prachtig mediterraan boompje.  In het voorjaar en zomer kun je genieten van heerlijk geurende witte bloemetjes en mooie oranje vruchten. Een Mandarijnboompje is echt een aanwinst. Door zijn exotische vruchten geeft dit boompje je direct het zomer gevoel. De Mandarijnboom is niet winterhard. Je kunt de mandarijnboom het best in een pot planten zodat je het boompje in de herfst en winter binnen kan laten overwinteren. Wanneer er geen kans meer is op vorst staat het Mandarijnenboompje graag buiten in de volle zon. Ook in de winter is het belangrijk dat het boompje zoveel mogelijk direct zonlicht krijgt. Wanneer de Mandarijnenboom genoeg licht en warmt krijgt zullen de meeste vruchten aan de planten gaan groeien. Wanneer je de Mandarijnboom buiten plaatst zorg dat deze dan beschut staat tegen harde wind op een zonnige plek. De plant heeft om de dag wat water nodig. Bij Bomenenzo.nl verkopen wij veel verschillende soorten Citrus planten en bomen. Kom eens langs op onze kwekerij of bestel online je Citrus Reticulata. 

 

Mandarijnboom verzorgen

Wanneer je de Mandarijnboom bij lage temperaturen binnen haalt is het belangrijk dat de boom regelmatig nog wat zonlicht krijgt. Verder moet je de boom in de winter 1x per week wat water geven. Geef de Mandarijnboom nooit te veel water om wortelrot te voorkomen. Maar ook moet je de planten niet uit laten drogen. Je kunt wortelrot makkelijk voorkomen door onderin de plantenbak gaatjes te maken zodat overtollig water weg kan spoelen. Of maak gebruik van Hydro korrels. Wanneer je Mandarijnboom weer buiten staat geef je deze 3 tot 4 keer per week water. 

 

Mandarijnboom snoeien

De mandarijnboom regelmatig wat snoeien is nodig om de plant goed in model te houden. Door de takken wat af te knippen voorkom je dat de takken te slap worden. Ook zorg je door regelmatig te snoeien dat de plant open blijft en de vruchten genoeg zonlicht krijgen. 

 

Mandarijnboom planten

Een Mandarijnboom groeit niet alleen in warme landen maar kan ook prima groeien in Nederland en België. Plaats je Mandarijnboom in een pot met wat Citrus aanplantgrond. Zorg voor goede afwatering door onderin de pot eerst wat Hydro korrels te gebruiken. Plaats je Mandarijnboom in de volle zon op een beschutte plaats en je kunt optimaal genieten van de bloemen en vruchten.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00