Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Mandarijnenboom
vragen? 0344 22 81 00

Mandarijnenboom

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Mandarijnboom kopen

Met een Mandarijnboom kunt u het hele jaar genieten van een prachtig mediterraan boompje.  In het voorjaar en zomer kunt u genieten van heerlijk geurende witte bloemetjes en mooie oranje vruchten. Een Mandarijnboompje is echt een aanwinst. Door zijn exotische vruchten geeft dit boompje u direct het zomer gevoel. De Mandarijnboom is niet winterhard. U kunt de mandarijnboom het best in een pot planten zodat u het boompje in de herfst en winter binnen kan laten overwinteren. Wanneer er geen kans meer is op vorst staat het Mandarijnenboompje graag buiten in de volle zon. Ook in de winter is het belangrijk dat het boompje zoveel mogelijk direct zonlicht krijgt. Wanneer de Mandarijnenboom genoeg licht en warmt krijgt zullen de meeste vruchten aan de planten gaan groeien. Wanneer u de Mandarijnboom buiten plaatst zorg dat deze dan beschut staat tegen harde wind op een zonnige plek. De plant heeft om de dag wat water nodig. Bij bomenenzo.nl verkopen wij veel verschillende soorten Citrus planten en bomen. Kom eens langs op onze kwekerij of bestel online uw Citrus Reticulata. 

 

Mandarijnboom verzorgen

Wanneer u de Mandarijnboom bij lage temperaturen binnen haalt is het belangrijk dat de boom regelmatig nog wat zonlicht krijgt. Verder moet u de boom in de winter 1x per week wat water geven. Geef de Mandarijnboom nooit te veel water om wortelrot te voorkomen. Maar ook moet u de planten niet uit laten drogen. U kunt wortelrot makkelijk voorkomen door onderin de plantenbak gaatjes te maken zodat overtollig water weg kan spoelen. Of maak gebruik van Hydro korrels. Wanneer u Mandarijnboom weer buiten staat geeft u deze 3 tot 4 keer per week water. 

 

Mandarijnboom snoeien

De mandarijnboom regelmatig wat snoeien is nodig om de plant goed in model te houden. Door de takken wat af te knippen voorkomt u dat de takken te slap worden. Ook zorgt u door regelmatig te snoeien dat de plant open blijft en de vruchten genoeg zonlicht krijgen. 

 

Mandarijnboom planten

Een Mandarijnboom groeit niet alleen in warme landen maar kan ook prima groeien in Nederland en België. Plaats uw Mandarijnboom in een pot met wat Citrus aanplantgrond. Zorg voor goede afwatering door onderin de pot eerst wat Hydro korrels te gebruiken. Plaats uw Mandarijnboom in de volle zon op een beschutte plaats en u kunt optimaal genieten van de bloemen en vruchten.