Mandarijnenboom Reticulata

Citrus Reticulata

v.a.: € 39,50

Formaat
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 70cm
€ 77,50
Stamomtrek 4-6cm, Stamhoogte 30cm
Juli 2023
€ 39,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Mandarijnenboom reticulata is een aanwinst voor uw terras. Aan de boom komen heerlijk sappige mandarijnen. In het voorjaar hangen de takken vol met lekker geurende witte bloemen. De boom is makkelijk te onderhouden. Laat u verrassen door deze zuidelijke topper!

Onze voordelen:

De Mandarijnenboom reticulata (Citrus reticulata) is een schitterende citrusboom met eetbare vruchten. De bladeren, de heerlijk geurende bloesem en de sappige mandarijnen maken van deze boom een must-have voor op uw terras! Deze boom ruikt zelfs sterker dan andere citrusvruchten. U komt meteen in zuidelijke sferen. Hij is niet winterhard en overwintert tussen half oktober en half mei binnen, in een lichte kamer. De Mandarijnenboom kopen doet u gemakkelijk en snel bij Bomenenzo.nl, de grootste online boomkweker van Nederland!

De Mandarijnenboom reticulata is een must-have voor iedere citrusliefhebber…

TIP: Oogst uw mandarijnen samen met uw kinderen of kleinkinderen. Maak er een gezellige en leerzame activiteit van!

  • Bloeikleur: Wit (bloesem), Oranje (vruchten)
  • Bloeitijd: April - Mei
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 2 - 3 meter
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Mandarijnenboom reticulata is een makkelijk te verzorgen citrusboom. Zeker als hij vrucht draagt is het belangrijk om hem meststof voor citrusplanten te geven. Deze meststof zorgt voor volle vruchten. Tussen half oktober en half mei moet u uw boom binnen laten overwinteren, het liefst in een lichte kamer tussen 5 en 10 graden Celsius. Laat de kamer diverse keren luchten.

Het is belangrijk om uw mandarijnenboom regelmatig te snoeien. De takken groeien namelijk behoorlijk compact. Door de boom uit te dunnen zorgt u ervoor dat het zonlicht de vruchten kan bereiken. In de herfst kunt u de takken korter knippen (indien gewenst).

TIP: Let er goed op dat u uw boom niet té veel mest geeft. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er veel bladeren komen en weinig vruchten.
Lees meer
Zeker in de wintermaanden (als hij binnen staat) heeft de Mandarijnenboom reticulata erg weinig water nodig: ongeveer 1 keer per maand. Ook in de zomer is de waterbehoefte van de boom matig. Ongeveer 1 keer per week water geven is dan voldoende.
Lees meer
De Mandarijnenboom reticulata planten doet u gemakkelijk in een flinke pot of kuip. Ideaal voor op uw terras. Op een mooie standplaats in de volle zon komen de mandarijnen het beste tot ontwikkeling. Ze worden dan vol en sappig, én krijgen een oranje kleur.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Mandarijnenboom Reticulata
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!