Fruit divers
Rechtstreeks uit je eigen tuin!
Fruit Divers | Geniet van heerlijk exotisch fruit
Er gaat niets boven vers fruit uit eigen tuin. In deze categorie vind je diverse kleine fruitbomen met heerlijk exotisch fruit. Het zijn echte sfeermakers, die je tuin een exotische uitstraling en veel kleur geven. Kies voor de Diospyros Kaki, Dwergmoerbei, Granaatappel of een collectie aan zachtfruit. Daar pluk je letterlijk de vruchten van!

Fruit divers

Van hoog naar laag sorteren

Fruit divers

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Fruit divers kopen

Bij Bomenenzo verkopen we veel verschillende soorten fruitbomen. Onder deze specifieke categorie vind je fruitboompjes als Diospyros kaki, dwergmoerbei Mojo Berry, Granaatappel en een collectie aan zachtfruit. Al deze fruitbomen zijn verkrijgbaar als laagstam of halfstam boompje. Geniet van mooie kleine fruitbomen die je voorzien van heerlijk exotisch fruit.

Beschikbare soorten divers fruit

 • Diospyros Kaki
 • Dwergmoerbei Mojo Berry
 • Granaatappel
 • Zachtfruit actie: 4 fruitbomen laagstam of halfstam
  - Rode bes
  - Zwarte braam
  - Rode framboos
  - Bosbes

 

Fruit divers verzorgen

De ideale verzorging verschilt per soort fruitboom. De ene boom zal beter tegen vorst kunnen dan de ander, of juist weer beter bestand tegen wind/droogte etc. Volg daarom altijd het liefst de verzorgingsinstructies die je terug vindt op de specifieke pagina van jouw boomsoort.

Voor vrijwel alle fruitbomen geldt dat je ze het eerste jaar na aanplant regelmatig water moet geven, vooral in het groeiseizoen (lente en zomer). In deze perioden verbruikt jouw fruitboompje veel energie, en kan hij het water goed gebruiken. Ook is voldoende zonlicht en het voorzien van organische mest van belang.

TIP: Test van tevoren of water goed door je tuingrond weg kan zakken! Het is voor alle bomen belangrijk dat er geen water blijft staan aan de wortels, dit kan anders leiden tot wortelrot.

 

 

Fruit divers snoeien

Net als de verzorging, is de manier van snoeien ook afhankelijk van de soort. De Diospyros Kaki dient in mei/juni te worden gesnoeid, terwijl zacht fruit (zoals de rode bes) juist het beste  in februari of maart gesnoeid kan worden. Door jouw fruitboompjes (of struiken) te snoeien blijven ze mooi in model én bovendien ook gezond! Als je gaat snoeien, zorg er dan wel voor dat je snoeischaar/zaagje goed schoon én scherp is! Zo voorkom je beschadigingen en infecties aan de takken van je fruitboom.

 

 

Fruit divers planten

Check de specifieke instructies voor de aanplant op de pagina van jouw fruitboom. Er zijn wel wat algemene regels die we hier alvast kunnen vermelden, namelijk:
1. Zorg voor een bodem die niet te nat is: je tuingrond moet goed overtollig vocht kunnen afvoeren. De vochtdoorlatendheid kun je verbeteren door speciale aanplant grond te mengen door je tuingrond.
2. Zorg voor een voedzame bodem: ook hiervoor is aanplant grond perfect. Deze grondsoort zit vol voeding, zodat je boompje de best mogelijke groeistart krijgt!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00