Diospyros kaki

Kakiboom

v.a.: € 49,95

Formaat
Stamomtrek Halfstam, Stamhoogte 100cm, Totaalhoogte 125-150cm
€ 49,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Diospyros kaki is een prachtige boom die heerlijk zoet exotisch fruit geeft. De boom geeft veel vruchten in het najaar. Lekker zoet om los te eten of in een gerecht te verwerken. Goed winterhard en makkelijk in onderhoud.

Onze voordelen:

De Diospyros kaki (Kakiboom) is een exotische boom die heerlijk zoete vruchten geeft. Het pitloze fruit bevat veel vitamines en is meestal rijp in oktober of begin november. U kunt hem met schil en al eten! In het najaar krijgen de bladeren een schitterende herfstgloed, terwijl in het voorjaar de bloesem (geel en roze) een blikvanger in uw tuin is. Groot voordeel van deze boom is dat hij goed winterhard is. De Diospyros kaki kopen – voordelig en snel – doet u bij Bomenenzo.nl!

Met de Diospyros kaki geniet u in het najaar van heerlijk sappige vruchten…

TIP: Sharonfruit (zo heet de vrucht die deze boom geeft) is zeer geschikt om te verwerken in allerlei gerechten. Maak er eens een zomerse salade van met gerookte kip, rucola, geitenkaas en uw favoriete dressing.

  • Bloeikleur: Geel, roze
  • Bloeitijd: Juni, juli
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 300 - 400 cm
  • Winterhard: Ja
Lees meer
De Diospyros kaki is eenvoudig te verzorgen. Om een gezonde bloei met zoete vruchten te stimuleren raden we u aan om uw boom in het voorjaar te bemesten met Vivimus universeel. U bestelt dit bodemverbeterende middel gemakkelijk online in onze webshop. Uiteindelijk zal de Kakiboom zo’n 3 tot 4 meter hoog worden. In de winter kunt u dode en kruisende takken wegknippen met een snoeischaar. De boom is winterhard.
Lees meer
Het is belangrijk om de Diospyros kaki voldoende water te geven, of hij nu in een pot staat of in de volle grond. Het is niet de bedoeling dat de grond té vochtig wordt. Wanneer de boom vrucht draagt kunt u hem wat vaker water geven. Dit geldt ook voor de periode na de aanplant én tijdens langdurige periodes van droogte.
Lees meer
De Diospyros kaki planten doet u in principe in de volle grond. Eventueel kunt u hem ook in een mooie pot planten. Kies een standplaats uit in de volle zon: daar slaat de boom het beste aan. We adviseren u om te kiezen voor een wind beschutte plek, omdat de takken gevoelig zijn voor windbreuk. Zet de kluit voor het planten in een emmer met water. Graaf vervolgens een ruim aanplantgat en maak de grond erin goed los. Meng er daarna wat vruchtbare aanplantgrond door en zet de kluit erin. Vul het resterende gat op met aanplantgrond geef uw boom voldoende water.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Diospyros kaki
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
Beste, Heb ik 2 kaki's nodig voor de bevruchting? Of is 1 voldoende? Bedankt alvast.

De Diospyros is zelfbestuivend, 1 boompje is dus voldoende. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!