Wolfsmelk
Winterhard én wintergroen, met felgekleurde geelgroene bloemen.
Met Wolfsmelk of Wolkskruid ben je verzekerd van een jaarrond stukje groen in je border, rotstuin of op je terras of balkon. De wintergroene plant siert het hele jaar met smalle bladeren in een krans. Bij sommige soorten krijgen de groene bladeren later in het jaar een decoratieve purperrode glans. In het voorjaar vertoont Wolfsmelk weer nieuwe kleuren, als de plant schittert met sierlijke geelgroene bloemen.

Wolfsmelk

Van hoog naar laag sorteren

Wolfsmelk

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Wolfsmelk kopen

Wolfsmelk (Euphorbia) is een winterharde vaste plant die ook in de winterperiode groen blijft en daarom het hele jaar voor kleur in je tuin zorgt. In het voorjaar komt vult de bloeiende vaste plant met geelgroene bloemen, die je border, rotstuin, terras of balkon sieren. De meeste Euphorbia soorten bloeien van april tot juni, maar ook buiten de bloeiperiode geniet je volop van de prachtige, veranderende kleuren. De bladeren van de groenblijvende plant zijn afhangend, lineair en smal en staan als een krans rond de stengel. Aan tweejarige stengels komen het ene jaar grijsgroene bladeren en het jaar erna komen er bloemen bij. De exotische planten houden van een vochtige grond en zonnige standplaats, dus plant Wolfsmelk het liefst in de volle zon of halfschaduw/ lichte schaduw. Euphorbia planten zijn winterhard, maar kunnen bij strenge vorst extra bescherming gebruiken.

 

Wolfsmelk kopen bij Bomenenzo.nl

Wil je graag Wolfsmelk planten kopen? Voor de mooiste soorten van deze exotische planten kun je terecht bij Bomenenzo. We bieden verschillende soorten Wolfsmelk aan: met groene of roodachtige bladeren en lage en hoge vaste planten. Benieuwd welke? Bekijk onze verkrijgbare Euphorbia soorten hieronder en vind door middel van product vergelijken jouw favoriet. Meer informatie vind je op de productpagina van de specifieke Euphorbia soort.

  • Euphorbia myrsinites: met deze bodem bedekkende vaste plant geef je je tuin een frisse look. Kenmerkend voor de Euphorbia myrsinites zijn de kruipende groeiwijze, mooie grijsgroene tot blauwgroene bladeren aan lange stengels en sierlijke geelgroene bloemen. De ideale bloeiende vaste planten voor de rotstuin, border, tussen stapelmuurtjes of verharding, of op een terras of balkon in een schaal of bak. 
  • Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’: deze Euphorbia plant valt naast de geelgroene bloemen op door zijn roodachtige bladeren. Het blad met purperrode glans zorgt voor variatie in een groene tuin. Wolfsmelk Euphorbia amygdaloides wordt gemiddeld 40 cm hoog en is erg in trek bij vlinders, bijen en hommels.
  • Euphorbia polychroma: met deze soort, ook wel Kleurige Wolfsmelk genoemd, geniet je ieder seizoen van een andere kleur in je tuin. Gedurende het jaar kleuren de bladeren van groen naar roodpaars en in het voorjaar bewonder je decoratieve geelgroene schutbladeren. Deze bloeiende vaste plant is zeer geschikt om een border, rotstuin, terras of balkon op te fleuren.
  • Euphorbia palustris ‘Walenburg Glorie’: deze cultivar, ook wel Moeraswolfsmelk genoemd, groeit forser dan andere soorten Wolfsmelk en kan wel 100 cm hoog worden. De meeste moerasplanten zijn enkel groen, maar bij de Euphorbia palustris ‘Walenburg Glorie’ geniet je ook van gele bloemen. Creëer met dit type plant, die graag in vochtige grond staat, gemakkelijk een vrolijke oever.

 


Wolfsmelk verzorgen

Wolfsmelk Euphorbia behoeft niet veel verzorging. Geef de Euphorbia plant vooral in warme periodes wat extra water. Als de vaste plant op een plek in de volle zon staat is het belangrijk dat je voldoende water geeft. Geef Wolfsmelk tweemaal per jaar mest, het liefst in de maanden maart en juni. Zo heeft de plant genoeg voedingsstoffen om goed te kunnen groeien en bloeien. De Euphorbia Wolfsmelk is winterhard, maar bij strenge vorst kan de plant extra bescherming gebruiken. 

 

Wolfsmelk snoeien 

Hoe vaak je moet snoeien verschilt per soort, maar over het algemeen geldt dat een Euphorbia plant jaarlijks gesnoeid moet worden. Het snoeien kun je het beste in het voorjaar doen. Knip de bloeistengels af tot ongeveer 10 centimeter boven de grond. Het kan zijn dat tijdens de bloeiperiode sommige bladeren lelijk worden. Deze kun je dan direct verwijderen. Bekijk bij de soort van uw keuze naar de snoei instructies of neem contact met ons op.

 

Wolfsmelk planten

Wolfsmelk wordt het liefst geplant op een zonnige plek, in de volle zon of halfschaduw/ lichte schaduw. Voor deze bloeiende vaste planten is een voedzame, vochtige grond, die tevens goed doorlatend is ideaal. Je kunt de Euphorbia Wolfsmelk planten in een border, maar ook in een plantenbak. Zorg er dan voor dat water niet in de bak blijft staan. Houd bij het planten in de border een afstand aan van circa 35 centimeter. Creëer een prachtige border door verschillende exotische planten af te wisselen met elkaar. Ben je klaar met de aanplanting? Geef de jonge planten dan genoeg water om goed te kunnen wortelen. 

TIP: De Euphorbia – zoals de Euphorbia myrsinites, Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’, Euphorbia polychroma en Euphorbia palustris ‘Walenburg Glorie’ – is zeer geschikt om te combineren met andere bloeiende vaste planten, wintergroene planten en siergrassen. Denk bijvoorbeeld aan de Vrouwenmantel, Liriope muscari, Varens en Hosta planten. Bekijk ook deze topplanten in onze webshop en bestel je favorieten gemakkelijk en snel online. We bezorgen in heel Nederland en België en bij besteding vanaf €300,- geniet je van gratis bezorging! Ook ben je natuurlijk van harte welkom in Lienden, waar je je gewenste producten gratis afhalen kunt. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00