Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Clematis
vragen? 0344 22 81 00

Clematis

Met de Clematis, ook bekend onder de Nederlandse naam Bosrank, maakt u van uw tuin een prachtig geheel. Deze klimplant valt op door de mooi gekleurde bloemen die in de zomermaanden tevoorschijn komen. Zo krijgt de saaie muur of schutting in de tuin meteen een vrolijke look.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Clematis Klimplanten:

De Clematis bloeit lang en is daarmee een fijne klimplant. Ben u opzoek naar een kleurrijke klimmer dan is de Clematis echt wat u zoekt. De uitbundige kleuren van de verschillende soorten Clematis zijn kenmerkend voor deze plant. Zo kunt u kiezen uit de kleuren paars, roze, wit en geel. Ook heeft u keuze uit grootbloemige soorten of klein bloemige Clematis. De Clematis bloeit al in het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. Maar niet alleen in de zomermaanden geniet u van de klimplant. Sommige soorten blijven ook in de wintergroen, zodat uw schutting of muur prachtig bedekt blijft. Een groenblijvende Clematis is de Clematis Joe. De Clematis bloeit het liefst in de zon of lichte schaduw. 

 

Clematis kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooie Clematis kunt u natuurlijk online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt u diverse vroegbloeiende soorten, zoals de Clematis Alpina, Clematis Montana, Clematis Piilu, Clematis Multi Blue, Le Coultre, Miss Bateman. U bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Hier vindt u niet alleen prachtige Clematis planten maar ook de Toscaanse Jasmijn, klimop hedera of de kant en klaar hagen hedera hibernica. Naast klimplanten, verkopen wij ook veel verschillende soorten vaste planten, heesters en bomen. Bij bomenenzo.nl kunt u al uw bomen en vaste planten online bestellen. Bij ons heeft u een ruime keuze uit verschillende manieren van veilige betaling. Wij beschikken over een eigen bezorgdienst en bezorgen uw planten graag bij u thuis. Besteld u voor 300 of meer dan dan bieden wij de service gratis bezorging. Voor meer informatie kijk bij onze algemene voorwaarden. 

 

Clematis verzorgen:

De Clematis soorten vereisen meestal een ander soort verzorging. Wel geldt voor alle soorten dat het belangrijk is om de klimplant goed te verzorgen. Geef in het voorjaar wat biologische mest aan de Clematis, zodat deze optimaal kan groeien. De Bosrank is winterhard, maar kan niet goed tegen veel wind. Zorg dus voor een enigszins beschutte plek. Na het aanplanten, maar ook zeker in droge periodes, is het van belang om de klimplant voldoende water te geven. De Clematis bloeit het best op een plaatsje in de volle zon of lichte schaduw, maar heeft hierdoor wel regelmatig in warme periode wat extra water nodig. 

 

Clematis snoeien:

Ook het snoeien van de Clematis is verschillend per soort. Zolang u ervoor zorgt dat de plant is opgebonden zodra deze gaat bloeien, zal de Bosrank geen wirwar worden en is jaarlijks snoeien niet nodig. Als dit wel gebeurt kunt u de Clematis snoeien na de bloei. 

 

Clematis planten:

Alle Clematis soorten houden van een plek in de volle zon, maar kan ook op een plaats in halfschaduw geplant worden. Zorg voor een goed doorlatende grond en zorg ook voor genoeg plek rondom de Clematis. Graaf een ruim gat waar de kluit van de plant goed in past. Vul de grond aan met wat compost. Voordat u de plant in het gat plaatst, kunt u de wortelkluit even onderdompelen in water. Zo weet u zeker dat de Clematis voldoende vocht heeft opgenomen en prachtig zal gaan bloeien. Omdat de Bosrank een klimplant is, heeft deze een plek nodig om te kunnen klimmen. Plant de Clematis dus bij een klimplantenrek, een muur, pergola of een schutting. Houd ongeveer 3 planten per meter aan. Bent u op zoek naar een kleurrijke klimplant. Bestel dan nu deze prachtige klimplanten online. 

Tip: Grootbloemige Clematissen zijn prachtig in combinatie met de Hedera Hibernica.