Clematis
Kleurrijke klimmer: voor een levendige en vrolijke sfeer.
De Clematis is een kleurrijke klimmer, die tijdens de zomerbloei niet te missen valt. Het kleurenpalet van de Clematis, ook bekend als Bosrank, is enorm. Kies voor grootbloemige of kleinbloemige soorten in de mooiste roze, paarse, witte, gele en rode tinten. Voor welke soort je ook kiest: je muur of schutting krijgt gegarandeerd een vrolijke touch.

Clematis

Van hoog naar laag sorteren

Clematis

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Clematis kopen

Clematis is een grote groep klimplanten, die zich kenmerken door prachtig gekleurde bloemen. De Clematis bloeit lang en is daarmee een fijne klimplant voor een sfeervolle en levendige tuin. Ben je op zoek naar een kleurrijke klimmer, dan is de Clematis echt wat je zoekt. De uitbundige kleuren van de verschillende soorten Clematis variëren van roze, witte, gele tot paarse bloemen. Ook heb je keuze uit grootbloemige Clematis soorten of klein bloemige soorten Clematis planten. De bijen en vlinder aantrekkende Clematis bloeit al in het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. Maar niet alleen in de zomermaanden geniet je van de exotische planten. De meeste soorten zijn bladverliezend, maar er zijn ook groenblijvende Clematis soorten, zoals de groenblijvende klimplant Clematis Joe. Met een groenblijvende Clematis blijft jouw schutting of muur het hele jaar prachtig bedekt. De Clematis bloeit het liefst in de zon of lichte schaduw en is geschikt voor grote tuinen, kleine tuinen en als potplant op het terras of balkon.

Clematis kopen bij Bomenenzo.nl

De mooie Clematis kun je natuurlijk online kopen bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vind je talloze vroegbloeiende soorten Clematis, zoals de Clematis Alpina, Clematis Montana, Clematis Pixie, Clematis cirrhosa Landsdowne Gem, Clematis Niobe, Mrs. Cholmondeley, Clematis the President, Clematis Broughton Star, Clematis Joe, Clematis Romantika, Clematis Dr. Ruppel, Clematis Willy, Clematis Rubens, Clematis Piilu, Clematis Blue / Clematis Multi Blue, Clematis Pink / Multi Pink, Madame Le Coultre, Miss Bateman. 

Clematis verzorgen

De Clematis soorten vereisen meestal een ander soort verzorging. Wel geldt voor alle soorten dat het belangrijk is om de klimplant goed te verzorgen. Geef in het voorjaar wat biologische mest aan de Clematis – zoals de Clematis Multi Blue, Clematis Montana en Clematis Alpina – zodat deze optimaal kan groeien. Bosranken zijn winterharde planten, maar kunnen niet goed tegen veel wind. Zorg dus voor een enigszins beschutte plek. Na het aanplanten, maar ook zeker in droge periodes, is het van belang om de klimplant voldoende water te geven. De Clematis bloeit in het vroege voorjaar het best op een plaatsje in de volle zon of lichte schaduw, maar heeft hierdoor wel regelmatig in warme periode wat extra water nodig. 

Clematis snoeien

Ook het snoeien van de Clematis is verschillend per soort. Zolang je ervoor zorgt dat de plant is opgebonden zodra deze gaat bloeien, zal de Bosrank geen wirwar worden en is jaarlijks snoeien niet nodig. Als dit wel gebeurt kun je de Clematis snoeien na de bloei. 

Clematis planten

Alle Clematis soorten houden van een plek in de volle zon, maar kunnen ook op een plaats in halfschaduw geplant worden. Clematissen met vlezige wortels verkiezen een zwaardere grond en Clematissen met fijne worteltjes staan liever op een lossere grond, zoals een zandgrond. Zorg voor een goed doorlatende grond en zorg ook voor genoeg plek rondom de Clematis. Graaf een ruim gat waar de kluit van de plant goed in past. Vul de grond aan met wat compost. Voordat je de plant in het gat plaatst, kun je de wortelkluit even onderdompelen in water. Zo weet je zeker dat de Clematis voldoende vocht heeft opgenomen en prachtig zal gaan bloeien. Omdat de Bosrank een klimplant is, heeft deze een plek nodig om te kunnen klimmen. Plant de Clematis dus bij een klimplantenrek, een muur, pergola of een schutting. Houd ongeveer 3 planten per meter aan. Ben je op zoek naar een kleurrijke klimplant. Bestel dan nu deze prachtige klimplanten online. 

Tip: Grootbloemige Clematissen zijn prachtig in combinatie met de Hedera Hibernica, Toscaanse Jasmijnen en Passiebloemen. Bestel meerdere planten voor een kleurrijke en sfeervolle tuin, waar ook nog eens veel bijen en vlinders op af komen en van jouw tuin een levendige tuin maken. Combineer vroegbloeiende soorten met laagbloeiende soorten, zodat je lang van kleur in je tuin kunt genieten. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste matches? Neem gerust contact met ons op voor persoonlijk advies.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00