Clematis
vragen? 0344 22 81 00

Clematis

Met de Clematis, ook bekend onder de Nederlandse naam Bosrank, maakt u van uw tuin een prachtig geheel. Deze klimplant valt op door de mooi gekleurde bloemen die in de zomermaanden tevoorschijn komen. Zo krijgt de saaie muur of schutting in de tuin meteen een vrolijke look.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Clematis kopen:

De Clematis bloeit lang en is daarmee een fijne klimplant. De uitbundige kleuren van de verschillende soorten Clematis zijn kenmerkend voor deze plant. Zo kunt u kiezen uit de kleuren paars, roze, wit en geel. Maar niet alleen in de zomermaanden geniet u van de klimplant. Sommige soorten blijven ook in de winter groen, zodat uw schutting of muur prachtig bedekt blijft.

Clematis kopen bij Bomenenzo.nl:

De mooie Clematis kopen doet u natuurlijk online bij kwekerij Bomenenzo.nl. Bij ons vindt u diverse soorten, zoals de Clematis Alpina, Montana Rubens, Clematis Piilu, Multi Blue en de Miss Bateman. U bent van harte welkom op onze kwekerij in Lienden, in de Betuwe. Hier vindt u niet alleen prachtige klimplanten, maar ook verschillende soorten vaste planten, heesters en bomen. 

Clematis verzorgen:

De Clematis soorten vereisen meestal een ander soort verzorging. Wel geldt voor alle soorten dat het belangrijk is om de klimplant goed te verzorgen. Geef in het voorjaar wat biologische mest aan de Clematis, zodat deze optimaal kan groeien. De Bosrank is winterhard, maar kan niet goed tegen veel wind. Zorg dus voor een enigszins beschutte plek. Na het aanplanten, maar ook zeker in droge periodes, is het van belang om de klimplant voldoende water te geven. 

Clematis snoeien:

Ook het snoeien van de Clematis is verschillend per soort. Zolang u ervoor zorgt dat de plant is opgebonden zodra deze gaat bloeien, zal de Bosrank geen wirwar worden en is jaarlijks snoeien niet nodig. Als dit wel gebeurt kunt u de Clematis snoeien na de bloei. 

Clematis planten:

De Bosrank houdt van een plek in de volle zon, maar kan ook op een plaats in halfschaduw geplant worden. Zorg voor een goed doorlatende grond en zorg ook voor genoeg plek rondom de Clematis. Graaf een ruim gat waar de kluit van de plant goed in past. Vul de grond aan met wat compost. Voordat u de plant in het gat plaatst, kunt u de wortelkluit even onderdompelen in water. Zo weet u zeker dat de Clematis voldoende vocht heeft opgenomen en prachtig zal gaan bloeien. Omdat de Bosrank een klimplant is, heeft deze een plek nodig om te kunnen klimmen. Plant de Clematis dus bij een klimplantenrek, een muur, pergola of een schutting. Houd ongeveer 3 planten per meter aan.