Clematis Multi Pink

Bosrank Multi Pink

v.a.: € 11,95

Formaat
Hoogte 50-60cm
€ 11,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

Clematis Multi Pink is een opvallende klimplant met een zeer rijke bloei. Van juli tot september geniet je van prachtige grote lichtroze bloemen, van maar liefst 12 cm. Het is een vrolijke plant die veel kleur en sfeer in je tuin brengt.

Onze voordelen:

De Clematis ‘Multi Pink’ (bosrank) is een prachtige rijkbloeiende, grootbloemige klimplant. Wil je graag kleur en sfeer in je tuin creëren? Dan zit je met deze vrolijke vaste plant goed. In de periode van juli tot september is de Clematis ‘Multi Pink’ een echte eyecatcher door de volle lichtroze bloemen. De gevulde grote bloemen, die deels op oud hout en deels op nieuw hout bloeien, zijn wel 12 cm groot en maken van de Clematis een opvallende verschijning. De sierlijke klimplant verliest in de winter zijn groene bladeren, maar loopt hierna snel uit met nieuwe bladeren en scheuten. Van nature is de bosrank Clematis ‘Multi Pink’ overigens wel zeer winterhard en sterk. Doordat de fleurige klimplant niet uit zichzelf hecht, heeft de bosrank hierbij hulp nodig. Plant de Clematis bosrank daarom tegen een muur, pergola, hekwerk of schutting. Ook kun je de kleurrijke vaste plant toepassen in een bladverliezende haag of als plant in pot op een terras of balkon plaatsen. De Clematis ‘Multi Pink’ is een redelijk snelgroeiende klimplant, die een totale hoogte van circa 3 meter bereikt en daarmee de perfecte aanwinst is voor zowel grote tuinen als kleine tuinen.

Lees meer

Behalve dat de Clematis 'Multi Pink' een prachtige verschijning is, is het ook een makkelijk te onderhouden plant. De bosrank is bestand tegen temperaturen ver onder het vriespunt, dus in de winter hoef je je geen zorgen te maken over deze sterke topplant. Je stimuleert een gezonde groei en rijke bloei door de bosrank Clematis 'Multi Pink' voor het nieuwe groei- en bloeiseizoen te bemesten met een goede organische mest, zoals Vivimus universeel. Na de bloei verwijder je de uitgebloeide bloemen om de Clematis voor de gezondheid van de Clematis.

Een Clematis ‘Multi Pink’ snoeien? Dat doe je aan het einde van de winter / start van het voorjaar. Als klimplant moet de bosrank de hoogte in groeien: door middel van een eenvoudige snoei stimuleer je deze groei én een rijke bloei. Je snoeit de ‘Multi Pink’ terug tot circa 30 tot 50 cm boven de grond, waarbij je de uitlopers tot een gezonde knop kort en dode, zwakke en rommelige twijgen volledig terugsnoeit. Je Clematis ‘Multi Pink’ schiet snel weer de lucht in en zal hierdoor rijkelijk gaan bloeien. Direct na de bloei snoei je opnieuw enkele scheuten weg, wat een mogelijke tweede bloei op gang kan brengen. Dat is dubbel genieten!

Lees meer

Dit type klimplant lust aardig wat water, dus zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft. Na het aanplanten en zeker tijdens langdurig warme en droge periodes is extra water geven van belang om uitdroging te voorkomen. De Clematis ‘Multi Pink’ bloeit namelijk het best op een plek in de volle zon of halfschaduw, maar dat betekent wel dat de bosrank tijdens warme periodes extra dorst heeft.

Lees meer

Ga je een Clematis ‘Multi Pink’ planten? Houd er rekening mee dat deze bosrank diep geplant moet worden, om de wortels tegen hitte en ziekten en plagen te beschermen. Wanneer je dit niet doet, kunnen de stengels aangetast worden door een verwelkingsziekte. Deze Clematis diep planten is dus van levensbelang voor je gezonde plant. Eventueel kun je de wortels extra beschermen door er een bodembedekker overheen te planten. Bij het aanplanten adviseren we gebruik te maken van aanplantgrond voor een goed doorlatende en goede start. De Clematis ‘Multi Pink’ doet het goed op een enigszins beschutte plek in de volle zon of halfschaduw. Dit type plant hecht niet uit zichzelf, dus plant de klimplant mooi tegen een schutting, muur of pergola bijvoorbeeld. Ook kun je de fleurige plant in een grote pot op een terras of balkon plaatsen. Plant je de bosrank Clematis ‘Multi Pink’ in de volle grond, houd er dan rekening mee dat de klimplant voldoende ruimte om zich nodig heeft om te kunnen klimmen. Houd ongeveer 3 planten per strekkende meter aan en je mooie plant zal zorgen voor een roze kleurenzee in je tuin.   

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Clematis Multi Pink
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!