Bosplantsoen
Op zoek naar bosplantsoen? Bij Bomenenzo vind je diverse haagplanten, heesters en bomen die zeer geschikt zijn als bosplantsoen. Kenmerkend is het snelgroeiende en onderhoudsvriendelijke karakter.

Bosplantsoen

Van hoog naar laag sorteren

Bosplantsoen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Bosplantsoen kopen bij Bomenenzo

Bosplantsoen staat voornamelijk voor bomen en heesters die van oorsprong in Nederland groeien. Of al zo lang in Nederland groeien dat ze inmiddels als inheems worden beschouwd. Denk aan Lijsterbes, Krentenboompjes of de zwarte Els. Bosplantsoen wordt veelal gebruikt voor het aanplanten van buitengebied, zoals bossen, wilde hagen, windsingels of houtwallen. Omdat bosplantsoen vaak door gemeenten wordt aangelegd, is het belangrijk dat het snelgroeiende, sterke heesters of bomen zijn die om weinig onderhoud vragen. 

In de particuliere tuinen kun je bosplantsoen mooi combineren met sierheesters, zodat je een tuin vol kleur en variatie krijgt. Het mooie aan bosplantsoen is ook dat het niet alleen voedsel, maar ook schuil- en nestplekken biedt voor vogels, insecten en andere kleine dieren. Zo bevorder je ook de biodiversiteit!

Bestel nu bosplantsoen bij Bomenenzo en laat het aanplanten aan ons over! Met onze aanplantservice wordt dit uit handen genomen. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de standplaats vrij te maken van eventueel straatwerk, puin, oude wortels, stronken, grind, oude beplanting, etc. 

Ben je op zoek naar andere mooie struiken? Kijk dan ook eens naar onze Japanse Esdoorn, coniferen of vlinderstruiken

Bosplantsoen soorten

Bomen die geschikt zijn voor bosplantsoen zijn bijvoorbeeld de Rode Meidoorn. Een populaire kleine boomsoort is winterhard en zeer onderhoudsvriendelijk. Ook de meerstammige WInterlinde, Zomereik, meerstammige Zwarte Els, Prunus Laurier, Oude Els of de Berkenboom

Ook de Lijsterbes, Hazelnoot, Kardinaalsmuts, bramenstruiken, Veldesdoorn, bodembedekkers of de Dwergmispel zijn populaire soorten bosplantsoen. Vooral de combinatie en samenhang van alle soorten is de sleutel tot succes. Het is belangrijk dat er niet een soort gaat overheersen en dat het een afwisselend geheel wordt!

Bosplantsoen hagen

Diverse soorten bosplantsoen zijn ook bijzonder goed geschikt als haagplant. Sommige soorten kunnen zeer strak geknipt worden en vormen zo een zeer dichte haag. Andere soorten lenen zich juist meer voor een wildere, losse haag.

Om een strakke dichte haag te creëren, kun je het beste kiezen voor de beuk, haagbeuk, veldesdoorn, liguster en meidoorn. Deze haagsoorten zijn ideaal voor de kleinere tuin of een strakke, moderne tuin. 

Wil je liever een losse haag? Kies dan voor wilde rozen, kornoelje of krentenboompjes. Deze soorten komen vooral mooi tot hun recht in een ruime tuin met een natuurlijke uitstraling, 

Bosplantsoen aanplanten

Het aanplanten van bosplantsoen is vaak het beste in de winterrust, tussen november en april. De bosplantsoen bomen en planten zijn dan in rust en beginnen in het voorjaar pas weer nieuw blad aan te maken. Bosplantsoen is sterk en kan wel tegen een stootje. Kies vooral voor afwisseling en de juiste combinaties.

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van het bosplantsoen voor jouw tuin? Neem dan contact op met onze klantenservice - zij geven je graag persoonlijk advies!

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00