Kornoelje
vragen? 0344 22 81 00

Kornoelje online kopen: direct leverbaar uit onze kwekerij

De Kornoelje is een verzamelnaam van een grote familie bomen en heesters die steeds vaker gesignaleerd wordt in Nederlandse en Belgische tuinen. Deze heester bloeit uitbundig met witte of gekleurde bloemen. Hierdoor krijgt uw tuin een rustige uitstraling. De Kornoelje is sterk, winterhard en makkelijk in onderhoud. Alle Kornoeljes die u vindt op Bomenenzo.nl zijn direct leverbaar in heel Nederland en België.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Kornoelje kopen:

Heeft u een middelgrote of grote tuin en bent u op zoek naar een uitbundig bloeiende boom die makkelijk in onderhoud is? Maak dan snel kennis met de Kornoelje! Dit is een verzamelnaam voor een grote familie bomen en struiken. De Kornoelje is dan ook verkrijgbaar in veel verschillende verschijningsvormen. De groene bladeren en de bloemen van de verschillende soorten lijken qua vorm op elkaar, maar de kleur van de bloemen verschilt per plant (wit, roze, rood, oranje, etc.). U heeft dus een ruime keuze uit meerdere soorten, kleuren en maten. In de lente zit de boom vol met bloesem en in de herfst krijgt hij opvallend mooie besjes. Ook in de winter geniet u volop van kleur in uw tuin, want de takken van de Kornoelje krijgen een prachtige gloed met gele, oranje en rode tinten.

 

Kornoelje kopen bij Bomenenzo.nl:

Voor het online kopen van de Kornoelje zit u bij Bomenenzo.nl helemaal goed. Bestellen op onze website gaat heel gemakkelijk en u kunt zelf een betaalmethode naar keuze uitkiezen. Wel zo gemakkelijk! De meeste bomen en planten zijn direct leverbaar en worden snel bezorgd in Nederland en België. Wilt u eerst nog meer weten? Neem dan contact met ons op óf kom langs op onze kwekerij om uw eigen Kornoelje uit te zoeken. U bent van maandag t/m zaterdag van harte welkom. Onze kwekerij ligt centraal in de Betuwe en is uitstekend bereikbaar vanaf de snelweg A15. De medewerkers van Bomenenzo.nl staan u graag te woord. Dankzij hun jarenlange ervaring kunnen zij u van een passend advies voorzien! Wij zetten alles op alles om u te helpen bij de tuin van uw dromen.

 

Kornoelje verzorgen:

De Kornoelje is makkelijk in onderhoud. Net als bij veel andere bomen en planten raden wij u aan om de grond regelmatig te bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus universeel. Ook dit product koopt u gemakkelijk en snel op Bomenenzo.nl. Heeft u na het bemesten nog wat Vivimus over? Geen enkel probleem, want om langdurig van de boom te genieten raden wij aan om ieder jaar opnieuw te bemesten. De boom is gevoelig voor droogte. Bij langdurige droge periodes in de zomer dient u de plant dus regelmatig water te geven om te voorkomen dat de wortels uitdrogen. De Kornoelje is zeer winterhard (hij is goed bestand tegen strenge vorst) en verliest in de winter zijn blad. De takken zijn in dit seizoen felrood. Deze eyecatcher valt gegarandeerd positief op in het winterseizoen!

 

Kornoelje snoeien:

Volwassen Kornoelje bomen kunnen een hoogte bereiken van wel 7 meter! Om de Kornoelje goed in vorm te houden is het van belang om de struik regelmatig te snoeien met een snoeischaar. Voor het beste resultaat doet u dit met een professionele snoeischaar. Snoei de boom/struik bij voorkeur in het vroege voorjaar (net na de winter) terug tot ongeveer 30 cm boven de grond. Grootbloemige soorten hebben eigenlijk geen snoeibeurt nodig. Andere soorten mogen in de zomer of winter gesnoeid worden. Bij jonge planten hoeft u alleen dode of beschadigde takken weg te halen, omdat de plant dan nog erg kwetsbaar is. Voor meer informatie over een specifieke Kornoelje verwijzen we u naar de desbetreffende productpagina.

 

Kornoelje planten:

U kunt ervoor kiezen om de Kornoelje solitair of als heester te planten. De meeste mensen zetten hem in een border, maar voor grotere soorten raden we een plek aan waar de boom meer ruimte heeft om te groeien. Kies een mooie standplaats uit in de zon of halfschaduw. Daar zal de heester het mooiste bloeien. Het maakt in principe niet uit in welke grondsoort u de Kornoelje plant. De tijd van het jaar is wel van belang: de Kornoelje dient namelijk in het voorjaar geplant te worden. Graaf een gat en zet de plant er met kluit en al in. Vul op met wat aarde en geef voldoende water, maar maak de aarde niet té nat.

 

TIP: Zet de Kornoelje solitair in een cirkelvormig perkje met stenen als omranding. Om de bodem verder op te vullen kiest u voor een bodembedekker uit ons assortiment. Combineer meerdere bodembedekkers met elkaar voor het mooiste resultaat!

TIP: Houdt u van een oosterse sfeer? Dat komt goed uit! De Kornoelje wordt vaak toegepast in Japanse tuinen. Om het Aziatische gevoel helemaal compleet te maken kunt u de boom combineren met een Blauwe regen, die u ook in ons assortiment vindt.

 

Plantadvies stappenplan Kornoelje:

1. Graaf een ruim plantgat zodat de kluit er makkelijk in past en de wortels geen schade oplopen. 

2. Gebruik wat Organische bodemverbeteraar onder in het plantgat en meng dit door de uitgegraven grond. 

3. Plaats de struik voorzichtig in het plantgat.  Bij struik met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd raakt. Hierdoor vervalt tevens uw garantie. Bij een struik in pot verwijdert u eerst de pot voor u de struik in de grond zet.

4. Plaats de struik op dezelfde diepte als deze bij de kwekerij in de grond stond. Het stuk van de struik wat in de grond stond heeft een andere kleur. U kunt ook de bovenkant van de kluit aanhouden. Plaats de struik vooral niet te diep, hierdoor kunt u de struik beschadigen.

5. Wanneer de struik al groot is van formaat is het verstandig om naast de struik een boompaal of stok te plaatsen. Zo bent u ervan verzekerd dat de struik recht blijft staan, ook tijdens harde wind. 

6. Vul het plantgat op met en nog wat Organsiche bodemverbeteraar. Geef de struik voldoende water