Kornoelje
Beeldschone bloei, bladeren & bessen.
De Kornoelje komt in vele soorten en vormen: van meerstammige boom tot bossige struik of vaste plant. Steeds vaker wordt de Cornus gesignaleerd in Nederlandse en Belgische tuinen en die trend moedigen we maar al te graag aan. De heester schittert in het voorjaar met witte of gele bloemen en valt in de herfst op met decoratieve besjes en prachtige herfstkleuren van het blad. Bovendien is de Kornoelje sterk, winterhard en makkelijk in onderhoud!

Kornoelje

Van hoog naar laag sorteren

Kornoelje

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Kornoelje kopen

Heb je een middelgrote of grote tuin en ben je op zoek naar een uitbundig bloeiende boom of vaste plant die makkelijk in onderhoud is? Maak dan snel kennis met de Cornus, ook Kornoelje genoemd! Dit is een verzamelnaam voor een grote familie, bestaande uit vele soorten bomen en struiken. De Kornoelje is dan ook verkrijgbaar in veel verschillende verschijningsvormen. Er zijn ook een aantal Cornus soorten beschikbaar die beginnen als kleine struik (of bloeiende vaste plant), maar kunnen uitgroeien tot meerstammige bomen of kleine bomen. De groene bladeren en de bloemen van de verschillende Kornoelje soorten lijken qua vorm op elkaar, maar de kleur van de bloemen verschilt per bloeiende plant (wit, roze, rood, oranje, etc.). Je hebt dus een ruime keuze uit meerdere soorten, kleuren en maten, geschikt voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. Denk hierbij aan de Gele Kornoelje Cornus mas, Japanse grootbloemige Kornoelje en de Kornoelje Cornus kousa. In de lente zitten de Kornoelje bomen vol met bloesem en in de herfst krijgen ze opvallende mooie besjes. Ook krijgt een Kornoelje opvallende takken in de winter, deze krijgen dan een prachtige gloed met gele, oranje en rode tinten.

 

Kornoelje kopen bij Bomenenzo.nl

Voor een mooie selectie aan Cornus soorten, ook Kornoelje genoemd, ben je in onze webshop aan het juiste adres. Deze populaire tuinplanten zijn vooral ontzettend geliefd vanwege hun rijke bloei. Hieronder volgt een beknopt overzicht van onze beschikbare soorten Kornoelje:

  • Cornus mas: Deze opvallende gele Kornoelje Cornus mas is een schitterende struik tot kleine boom die bloeit in de winter! Vanaf januari t/m april bloeit deze topper uitbundig met kleine gele bloemen op het kale hout. De Cornus mas Gele Kornoelje groeit breed uit en wordt maximaal 6 meter hoog. Deze rijke bloeier is dus ook geschikt voor kleine tuinen. Bovendien kun je de Cornus mas ook als haag gebruiken.
  • Japanse grootbloemige Kornoelje: De Japanse Kornoelje ‘China Girl’ bloeit met grote roomwitte bloemen in mei en juni. Na de bloei verschijnen de mooie groene bladeren, die in het najaar verkleuren naar prachtige herfsttinten. De eerste jaren zal deze ‘China Girl’ vooral de hoogte in groeien, maar groeit breed op latere leeftijd, omdat de takken meer gaan hangen.
  • Kornoelje Cornus kousa ‘Milky Way’: Deze vaste plant (of struik) is buitengewoon sierlijk. In het vroege voorjaar bloeit de Cornus kousa ‘Milky way’ met veel grote witte bloemen. Tijdens de bloei verschijnen er vruchten die qua uiterlijk wat lijken op aardbeien / frambozen. 
  • Kornoelje Cornus kousa ‘Chinensis’: De Cornus kousa Chinensis is een vaste plant / struik die kan uitgroeien tot een kleine meerstammige boom. Geniet van schitterende witte bloemen in het vroege voorjaar en aantrekkelijke groene bladeren. In de zomer verschijnen ook bij deze soort aardbei-achtige vruchten, deze zijn eetbaar maar niet heel smakelijk. Ze vergroten wél de sierwaarde van deze Japanse Kornoelje.

 

TIP: Kornoelje als haagplant! Je kunt de Cornus mas (Gele Kornoelje) ook als haag gebruiken. Met een Gele Kornoelje in de tuin geniet je van een uitbundige bloei in de winter. Zo geniet je al vanaf januari van schitterende gele bloemen. Wist je trouwens al dat we deze populaire Cornus soort ook als kant-en-klare haag beschikbaar hebben? Neem eens een kijkje bij onze pagina ‘Kant-en-klaar hagen’.

 

Kornoelje verzorgen

De Kornoelje is makkelijk in onderhoud. Net als bij veel andere bomen en planten raden wij je aan om de grond regelmatig te bemesten met het bodemverbeterende middel Vivimus universeel. Ook dit product koop je gemakkelijk en snel op Bomenenzo.nl. Heb je na het bemesten nog wat Vivimus over? Geen enkel probleem, want om langdurig van de boom te genieten raden wij aan om ieder jaar opnieuw te bemesten. De boom is gevoelig voor droogte. Bij langdurige droge periodes in de zomer dien je de plant dus regelmatig water te geven om te voorkomen dat de wortels uitdrogen. Staat jouw Kornoelje in de volle zon? Geef dan gerust wat vaker water. Probeer de bodem altijd licht-vochtig te houden. De Kornoelje is zeer winterhard (hij is goed bestand tegen strenge vorst) en verliest in de winter zijn blad.

 

Kornoelje snoeien

Begint je boom of struik uit vorm te raken en wil je dus je Kornoelje snoeien? Voor het beste resultaat doe je dit met een professionele snoeischaar. Een Cornus snoeien doe je bij voorkeur in het vroege voorjaar (net na de winter). De manier van snoeien is afhankelijk van de groeivorm. Een Kornoelje struik kun je terugsnoeien tot ongeveer 30 cm boven de grond. Heb je een grootbloemige Kornoelje in je tuin staan? Dan heb je geluk, deze heeft geen snoei nodig. Natuurlijk is het wel aan te raden om uitgebloeide bloemen, of dode/beschadigde takken te verwijderen. Een jonge Kornoelje snoeien bestaat ook alleen uit het verwijderen van dode en beschadigde takken. Dit komt omdat de plant dan nog erg kwetsbaar is. Heb je een Kornoelje boom in je tuin staan? Dan verwijzen we je graag door naar onze pagina over Kornoelje bomen.

 

Kornoelje planten

Je kunt ervoor kiezen om de Kornoelje solitair of als heester te planten. De meeste mensen zetten hem in een border, maar voor grotere Kornoelje soorten raden we een plek aan waar de boom meer ruimte heeft om te groeien. Kies een mooie standplaats uit in de volle zon of halfschaduw. Daar zal de heester het mooiste bloeien. Het maakt in principe niet uit in welke grondsoort je de Kornoelje plant. De tijd van het jaar is wel van belang: de Kornoelje dient namelijk in het voorjaar geplant te worden. Graaf een gat en zet de plant er met kluit en al in. Vul op met wat aarde en geef voldoende water, maar maak de aarde niet té nat.

 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00