Cornus mas

Gele kornoelje

v.a.: € 72,50

Formaat
Stamomtrek 6-8cm, Stamhoogte 140-160cm, Totaal hoogte 300-350cm
€ 72,50
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

Wanneer je het hebt over de bekendste in de winter bloeiende boom, dan zeg je Cornus mas. Vanaf begin februari tot eind april kleuren de bloemen de boom massaal geel. Een pracht om naar te kijken wanneer de winter ten einde loopt. Zijn rode sappige vruchten kan worden verwerkt in diverse eetbare producten zoals jam. De beste snoeitijd is aan het begin van de zomer. Doe dit alleen om te verjongen. Snoei de oudere takken uit de Bloesemboom Cornus mas. Niet alles tegelijk, maar verdelen over meerdere jaren.

Onze voordelen:

Cornus Mas kopen

De Cornus Mas, ook wel bekend als gele Kornoelje, is een bekende en zeer geliefde boom die in de winter bloeit! Bij deze schitterende laagblijvende boom kunt u vanaf februari t/m eind april genieten van talloze gele bloemetjes, die uw boom helemaal geel zullen kleuren. Met de Cornus Mas haalt u het heerlijke voorjaarsgevoel dus al heel vroeg naar uw tuin! Na de bloei lopen de groene bladeren uit én verschijnen er ook nog knalrode bes-achtige vruchten. Deze vruchten zijn eetbaar en worden vaak verwerkt in producten als jam. De bladeren zijn eerst frisgroen en krijgen prachtige gele, oranje en rode tinten in het najaar. De gele Kornoelje bereikt een maximale hoogte van ongeveer 6 meter en is dus ook nog eens zeer geschikt voor kleinere tuinen!

Heeft u ook al een mooie plek uitgezocht voor deze topper? U kunt de Cornus Mas makkelijk en snel online bestellen via onze webshop, of kom uw eigen gele Kornoelje uitzoeken bij ons op de kwekerij!

Lees meer

Cornus mas verzorgen

Deze rijkbloeiende boom heeft geen bijzondere eisen betreft zijn verzorging. De Cornus mas kan optimaal groeien en bloeien als hij een goede watervoorziening heeft én jaarlijks word voorzien van wat organische mest. De beste periode om een gele Kornoelje te bemesten is in de herfst.

Cornus mas snoeien

De Cornus mas heeft over het algemeen geen snoei nodig. Toch kan het na een aantal jaar verstandig zijn om deze boom te snoeien, dit houdt hem jong en vitaal. Snoei de oudere takken weg na de bloei (eind april). Hetzelfde geldt voor eventuele dode of kruisende takken. Let er wel altijd op dat u alleen snoeit met schoon en scherp tuingereedschap.
Lees meer

Cornus mas water geven

Om te zorgen dat uw Gele Kornoelje goed kan groeien, is het belangrijk om hem vooral het eerste jaar regelmatig van water te voorzien. Geef hem vooral wat water als het langer dan een week droog is. Na het eerste jaar hoeft u hem alleen nog water te geven bij langdurige warmte en droogte.
Lees meer

Cornus mas planten

De Cornus mas staat bij voorkeur op een standplek met lichte schaduw, maar gedijt ook prima in de volle zon. Het is een kalkminnende boom die in elke goede tuingrond kan groeien. Met goede tuingrond bedoelen we een voedzame bodem die goed vocht af kan voeren. Twijfelt u of uw tuingrond goed vocht door kan laten? Of wilt u uw tuingrond een extra goede boost geven? Maak dan gebruik van speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze bodemverbeteraar zit vol voedingsstoffen en is heerlijk luchtig.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cornus mas
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!