Zonnehoed
Opvallende zonliefhebber met afhangende blaadjes.
Wat een vrolijk plaatje is het toch! De populaire Zonnehoed (Echinacea) is een opvallende, bloeiende vaste plant met kleurrijke afhangende blaadjes en een kenmerkend bol hart. De eyecatcher komt in diverse kleuren en is ook erg in trek bij prachtige vlinders en bijen. Als oorspronkelijke prairieplant kan de Zonnehoed goed tegen droogte en houdt de plant – niet geheel verrassend – van een zonnige standplaats.

Zonnehoed

Van hoog naar laag sorteren

Zonnehoed

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Zonnehoed kopen

De Zonnehoed (Echinacea) is een populaire bloem, die in iedere tuin voor veel kleur en sfeer zorgt. Kenmerkend zijn de vrolijke gekleurde bloemen met afhangende bloemblaadjes en een bol hart op stevige stelen. Deze bloeiende vaste planten bloeien meestal van juli tot september. De plant wordt gemiddeld zo’n 70 centimeter hoog en is daarom geschikt voor zowel grote tuinen als kleine tuinen. In de winterperiode verliest de zomerbloeier zijn blaadjes, maar gelukkig is de Echinacea wel winterhard. Niet alleen is de Zonnehoed een schitterende plant om te zien, de eyecatcher trekt ook de mooiste bijen en vlinders naar je tuin en garandeert daarmee een levendige tuin. Zoals de naam al prijsgeeft, vindt de Zonnehoed een zonnige standplaats het fijnst, maar lichte schaduw tot halfschaduw wordt ook verdragen. In de border, gecombineerd met andere bloeiende vaste planten, komt de Echinacea Zonnehoed goed tot zijn recht.

TIP: De Zonnehoed Echinacea is ook een zeer geschikte snijbloem. Snijd gerust een paar stelen af voor in een mooie vaas of veldboeket en geniet ook in huis van de vrolijke blikvanger.

 

 

Zonnehoed kopen bij Bomenenzo

Wil je een schitterende Echinacea Zonnehoed kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden diverse soorten aan. Roze, wit, rood, groen, geel, oranje: noem maar op! Bekijk de populaire vaste planten hieronder en ontdek door middel van product vergelijken jouw favoriet.

  • Echinacea purpurea ‘Pink Double Delight': deze bloeit met prachtige roze bloemen met karakterstieke afhangende bloemblaadjes. De bloemen van deze Dubbele Zonnehoed zijn bijzonder goed gevuld en zullen dus zeker opvallen in je tuin! 
  • Echinacea purpurea: deze Rode Zonnehoed bloeit met donkerroze/rode bloemen met een kenmerkend bruinrood hart. De Rode Zonnehoed is een zeer geliefde vaste plant voor zowel grote als kleine tuinen, die ook veel bijen en vlinders aantrekt.
  • Echinacea purpurea ‘Magnus’: de lila/ roze bloemen van deze blikvanger hebben een een opvallend donkerbruin hart met een rode gloed. Je geeft met de Echinacea purpurea ‘Magnus’ als bloeiende vaste plant direct een vrolijk tintje aan je border. 
  • Echinacea purpurea ‘White Swan’: wanneer je een sierlijke Zonnehoed zoekt, is de sierlijke Echinacea purpurea ‘White Swan’ met schitterende witte bloemen de juiste match. Het hart van deze bloem heeft een mooie goudgele kleur.
  • Echinacea ‘Hot Summer’: deze Zonnehoed is erg bijzonder vanwege de kleurencombinatie. De bloemen van de Zonnehoed Echinacea purpurea ‘Hot Summer’ hebben roze, rode én oranje tinten en zorgen daarom voor een zomers feestje in de border.
  • Echinacea ‘Green Jewel’: dit juweeltje bloeit met geheel groene bloemen en is daarom een bijzondere verschijning. Met de Zonnehoed ‘Green Jewel’ kun je eindeloos combineren; groen past namelijk bij iedere andere bloem-/plantkleur. Houd het rustig of combineer bijvoorbeeld groen, geel, oranje, en roze gekleurde soorten voor een kleurrijk geheel. 
  • Echinacea purpurea ‘Green Twister’: dit is toch wel een van de meest bijzondere Zonnehoedjes in ons assortiment. Het hart van de bloem is rood en de bloemblaadjes zijn roze met aan het uiteinde een limegroene twist. Dit maakt de Zonnehoed Echinacea purpurea ‘Green Twister’ een echte blikvanger!
  • Echinacea ‘Summer Cocktail’: deze zomerbloeier dankt zijn naam aan de schitterende bloemen. Mix gele, oranje en roze kleuren en je hebt de Zonnehoed ‘Summer Cocktail’!
  • Echinacea ‘Harvest Moon’: wanneer je een vrolijke bloeiende vaste plant zoekt, is de Zonnehoed ‘Harvest Moon’ een ware must-have. De schitterende zachtgele bloemblaadjes en okergeel hart geven je border een heerlijk zomers tintje.
  • Echinacea ‘JS Stiletto’: deze Zonnehoed springt eruit in je border door de knalroze bloemkleur. De dunne, bijna zwarte bloemstengels zorgen dat de prachtexemplaren nog beter opvallen.

Naast bovenstaande Zonnehoed soorten, vind je er nog een aantal in onze kant-en-klare borderpakketten. De Echinacea ‘Lakota’ in rode, oranje en donkerroze kleuren en geelbloeiende Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’ zijn een fantastische kleurrijke aanwinst in de border. Met een kant-en-klaar bloemenborderpakket ben je verzekerd van mooie combinaties en verwelkom je niet alleen kleur, maar ook veel vlinders, bijen en andere insecten in je tuin.  

TIP: Heb je je lievelingsbloem gevonden? Ga je voor één soort of een compleet borderpakket met bijvoorbeeld de Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’? Via de webshop kun je jouw favoriete bloeiende vaste planten gemakkelijk en snel online bestellen. Kies voor een account aanmaken om je bestelling online te kunnen volgen. Zo weet je precies wanneer we bij je op de stoep staan met je nieuwe exotische planten! Daarnaast wordt een eventuele volgende bestelling hierdoor een stuk eenvoudiger en sneller.

 

Zonnehoed verzorgen

De Echinacea Zonnehoed behoeft geen ingewikkelde verzorging. Zolang de plant op een (vrij) zonnige plek staat zal deze mooi bloeien. Een andere voorwaarde voor een prachtige bloei in de zomermaanden is een plaats in vruchtbare en vocht doorlatende grond. De Zonnehoed kan goed tegen droogte en droge grond, maar in erg droge periodes is het wel belangrijk datje de plant voldoende water geeft. Te lang in natte grond staan kan de Echinacea Zonnehoed niet waarderen. Geef in het voorjaar mest aan de vaste plant en geniet zo in de zomer volop van de mooie Zonnehoed.

 

Zonnehoed snoeien

Snoei de Zonnehoed na de winterperiode, in maart. Dit type plant is niet erg sterk en het is daarom goed om de jongere delen van de Zonnehoed om de drie jaar te scheuren en herplanten. Doe dit vroeg in het voorjaar. Je kunt de uitgebloeide bloemen van de exotische planten tijdens de bloeiperiode wegknippen voor een langere bloei. Ook kun je de uitgebloeide bloemen laten staan: ze vormen een prachtig wintersilhouet. 

 

Zonnehoed planten

Zoals de naam al verklapt, prefereert de Zonnehoed prefereert een zonnige standplaats met eventueel lichte schaduw tot half schaduw. Plant de Zonnehoed in goed doorlatende en vruchtbare grond voor een prachtige bloei in de zomermaanden. Houd bij Zonnehoed planten een afstand aan van circa 35 centimeter. Zo heeft de Zonnehoed voldoende plek. Plant deze vaste plant in het voorjaar. Geef de zomerbloeier een fijne plek in een border in je tuin en geniet van de prachtige kleuren en vormen van deze vaste plant.

TIP: De Zonnehoed laat zich uitstekend combineren met andere bloeiende vaste planten in de border. Dit type plant kun je bijvoorbeeld met andere bloemen en wintergroene siergrassen combineren, zoals de Aster, Duizendknoop, Phlox subulata, Salvia nemorosa, Vinca minor en Verbena bonariensis. Ook al deze populaire vaste planten shop je bij Bomenenzo. Bekijk alle soorten in de webshop of breng gezellig een bezoekje aan onze kwekerij. Hier laten we je graag al het moois zien en geven we als je wilt vrijblijvend persoonlijk advies.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00