Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Zonnehoed
vragen? 0344 22 81 00

Zonnehoed kopen - uit eigen kwekerij

De Zonnehoed is een opvallende vaste plant. De andere naam van deze plant is Echinacea. Deze bijzondere plant heeft afhangende blaadjes. De Zonnehoed komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en kan daardoor goed tegen droogte. Een leuk bijkomend feitje: deze vaste plant trekt prachtige vlinders naar uw tuin.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Zonnehoed kopen:

De Zonnehoed is verkrijgbaar in diverse kleuren, zoals wit en roze/rood. De bloeitijd van de meeste soorten loopt van juli tot september. De plant wordt gemiddeld zo’n 70 centimeter hoog en is winterhard. In de winterperiode verliest deze wel zijn blaadjes. Zonnehoed trekt de mooiste bijen en vlinders naar uw tuin. Een plek in de zon vindt de vaste plant het fijnst, maar in halfschaduw is de Zonnehoed ook blij.

 

Zonnehoed verzorgen:

De Zonnehoed behoeft geen ingewikkelde verzorging. Zolang de plant op een (vrij) zonnige plek staat zal deze mooi bloeien. Een andere voorwaarde voor een prachtige bloei in de zomermaanden is een plaats in vruchtbare en vocht doorlatende grond. De Zonnehoed kan goed tegen droogte, maar in erg droge periodes is het wel belangrijk dat u de plant voldoende water geeft. Geef in het voorjaar mest aan de vaste plant en geniet zo in de zomer volop van de mooie Zonnehoed.

Zonnehoed snoeien:

Snoei de Zonnehoed na de winterperiode, in maart. De plant is niet erg sterk en het is daarom goed om de jongere delen van de Zonnehoed om de drie jaar te scheuren en herplanten. Doe dit vroeg in het voorjaar.

Zonnehoed planten:

De Zonnehoed prefereert een zonnige standplaats. Plant de Zonnehoed in vochtdoorlatende en vruchtbare grond voor een prachtige bloei in de zomermaanden. Houd bij het planten een afstand aan van circa 35 centimeter. Zo heeft de Zonnehoed voldoende plek. Plant deze vaste plant in het voorjaar. Geef de Zonnehoed een fijne plek in een border in uw tuin en geniet van de prachtige kleuren en vormen van deze vaste plant.