Toscaanse jasmijn

Trachelospermum jasminoides

v.a.: € 14,50

Formaat
Totaal hoogte 100-125cm
€ 14,50
Totaal hoogte 150-175cm
€ 19,95
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De Toscaanse Jasmijn, Trachelospermum Jasminoides, is een groenblijvende klimplant met heerlijk geurende witte bloemen. De Jasmijn bloeit zeer rijk in de maanden juli tot oktober. De Toscaanse Jasmijn behoudt haar blad in de winter. In de herfst en de wintermaanden kleuren de blaadjes veelal rood. In het vroege voorjaar worden deze glanzende bladeren weer mooi groen van kleur.

Onze voordelen:

Toscaanse Jasmijn kopen:

Bent u op zoek naar een prachtige klimplant die mooie bloemen geeft in de zomermaanden? De Toscaanse Jasmijn is dan de goede keuze. Deze mooie plant bloeit niet alleen zeer uitbundig van juli tot oktober, maar heeft ook heerlijk geurende witte bloemen en behoort tot de geurende klimplanten. Deze Jasmijn wordt ook wel Sterjasmijn genoemd, vanwege de stervormige bloemen. De bloemkleur van de groenblijvende klimplant is wit en het donkergroene glanzende blad geeft de plant een opvallend uiterlijk. De Toscaanse Jasmijn Sterjasmijn is een goede klimmer, maar kan ook gebruikt worden als bodembedekker. De mooie plant verspreidt zich snel over de grond en vormt daar nieuwe wortels. Deze vaste plant kunt u planten in volle grond, maar ook in een pot voor op uw terras of balkon. De Jasmijn houdt van de volle zon, maar doet het ook op een plek in halfschaduw. Geef de klimplant een vrij beschutte plek, zodat deze niet in de harde, volle wind staat. Als u 3 planten per strekkende meter plant creëert u een prachtige volle haag en groeit en bloeit de Jasmijn volop.

Toscaanse Jasmijn kopen bij Bomenenzo.nl:

De klimplant Toscaanse Jasmijn koopt u makkelijk en snel online bij Bomenenzo.nl. Kom ook eens langs bij onze kwekerij in Lienden om deze en andere geurende klimplanten te bekijken. Naast de Toscaanse Jasmijn vindt u bijvoorbeeld ook de Hedera Hibernica en de Blauwe Regen. Naast klimplanten verkopen wij diverse bomen en planten, bloeiende planten, groenblijvende bomen, verschillende soorten vaste plant, oude fruitbomen, kant en klaar hagen en groenblijvende heesters.

Toscaanse Jasmijn verzorgen:

De Toscaanse Jasmijn vereist niet veel verzorging. De klimplant is winterhard tot ongeveer -10 graden en blijft in de winter ook erg mooi. Bij strenge vorst, als het kouder wordt dan -10 graden, zal een deel van de Toscaanse Jasmijn Trachelospermum Jasminoides afsterven. Deze zal in het vroege voorjaar weer terugkomen. Als u de Sterjasmijn als klimplant gebruikt is het belangrijk dat u de schutting of muur voorziet van een rek of een hekwerk. Deze kunnen de mooie plant dan helpen mooi te klimmen. De Toscaanse Jasmijn Sterjasmijn heeft niet vaak water nodig, alleen als de grond echt droog is. Dan is het belangrijk dat u voldoende water geeft. Als u ervoor kiest om de plant in een pot te zetten op bijvoorbeeld uw terras of balkon, dan kunt u in de bloeiperiode de Jasmijn af en toe wat mest geven.

Toscaanse Jasmijn snoeien:

De Toscaanse Jasmijn groeit niet erg snel en behoort niet tot de snelle groeiers. Daarom is de Jasmijn snoeien niet vaak nodig, enkel om de groenblijvende klimplant weer in een mooie vorm te krijgen. U kunt vanaf het vroege voorjaar de oude takken licht terugsnoeien. Pas op dat u dit niet te ver doet. De geurende bloemen komen tevoorschijn op jonge zijscheuten. 

Toscaanse Jasmijn planten:

De Toscaanse Jasmijn planten kan het beste gebeuren in een voedselrijke en vocht doorlatende bodem en op een plek in de volle zon of halfschaduw. Maak de grond voor het planten goed los en graaf een gat dat iets breder is dan de kluit. Dompel voor het aanplanten de vaste plant samen met de pot even in het water. Als u de Jasmijn Trachelospermum, ook wel Sterjasmijn genoemd, als klimplant inzet plaatst u een rek of hekwerk tegen de schutting of muur, waar u de plantenstengels in kunt binden. Geef na het planten meteen voldoende water en doe dit in de eerste periode ook vaak. De Jasmijn kan niet goed tegen volle (oosten)wind en heeft dus een beschutte plek nodig. Voor een mooie, volle haag adviseren wij om 3 planten per strekkende meter te planten.

  • Bloeikleur: wit
  • Bloeitijd: juli, augustus, september, oktober
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 400 centimeter
  • Winterhard: ja (tot -10graden, mits beschut)
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse jasmijn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!