Toscaanse jasmijn

Trachelospermum jasminoides

v.a.: € 11,95

Formaat
Totaalhoogte 100-125cm
€ 11,95
Totaalhoogte 150-175cm
€ 13,50
Totaalhoogte 225-250cm
€ 22,50
Totaalhoogte 275-300cm
Speciale prijs € 59,50 Normale prijs € 69,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Toscaanse Jasmijn, Trachelospermum Jasminoides, is een geliefde groenblijvende klimplant. De Jasmijn bloeit rijkelijk van juli tot oktober met witte stervormige bloemetjes die een heerlijke geur verspreiden. Ook wel Sterjasmijn genoemd.

Onze voordelen:

Ben je op zoek naar een prachtige klimplant die mooie bloemen geeft in de zomermaanden? De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is dan de goede keuze. Deze mooie plant bloeit niet alleen zeer uitbundig van juli tot oktober, maar heeft ook heerlijk geurende witte bloemen en behoort tot de geurende klimplanten. Deze Jasmijn wordt ook wel Sterjasmijn genoemd, vanwege de stervormige bloemen. De bloemkleur van de groenblijvende klimplant is wit en het donkergroene glanzende blad geeft de plant een opvallend uiterlijk. De Toscaanse Jasmijn Sterjasmijn is een goede klimmer, maar kan ook gebruikt worden als bodembedekker. De mooie plant verspreidt zich snel over de grond en vormt daar nieuwe wortels. Deze vaste plant kun je planten in volle grond, maar ook in een pot voor op je terras of balkon. De Jasmijn houdt van de volle zon, maar doet het ook op een plek in halfschaduw. Geef de klimplant een vrij beschutte plek, zodat deze niet in de harde, volle wind staat.

Kenmerken:

  • Bloeikleur: wit
  • Bloeitijd: juli, augustus, september, oktober
  • Bladkleur: groen
  • Groenblijvend: ja
  • Standplaats: zon, halfschaduw
  • Hoogte: 400 centimeter
  • Winterhard: ja (tot -10graden, mits beschut)
Lees meer

De Toscaanse Jasmijn vereist niet veel verzorging. De klimplant is winterhard tot ongeveer -10 graden en blijft in de winter ook erg mooi. Bij strenge vorst, als het kouder wordt dan -10 graden, zal een deel van de Toscaanse Jasmijn Trachelospermum Jasminoides afsterven. Deze zal in het vroege voorjaar weer terugkomen. Als je de Sterjasmijn als klimplant gebruikt is het belangrijk dat je de schutting of muur voorziet van een rek of een hekwerk. Deze kunnen de mooie plant dan helpen mooi te klimmen. De Toscaanse Jasmijn Sterjasmijn heeft niet vaak water nodig, alleen als de grond echt droog is. Dan is het belangrijk dat je voldoende water geeft. Als je ervoor kiest om de plant in een pot te zetten op bijvoorbeeld je terras of balkon, dan kun je in de bloeiperiode de Jasmijn af en toe wat mest geven.

De Toscaanse Jasmijn groeit niet erg snel en behoort niet tot de snelle groeiers. Daarom is de Jasmijn snoeien niet vaak nodig, enkel om de groenblijvende klimplant weer in een mooie vorm te krijgen. Je kunt vanaf het vroege voorjaar de oude takken licht terugsnoeien. Pas op dat je dit niet te ver doet. De geurende bloemen komen tevoorschijn op jonge zijscheuten. 

Lees meer

Geef na het planten meteen voldoende water en doe dit in de eerste periode ook met regelmaat. Je Sterjasmijn heeft de tijd nodig om goed te kunnen wortelen. Geef ook altijd water bij langdurige perioden van warmte en droogte.

Lees meer

De Toscaanse Jasmijn planten kan het beste gebeuren in een voedselrijke en vocht doorlatende bodem en op een plek in de volle zon of halfschaduw. Maak de grond voor het planten goed los en graaf een gat dat iets breder is dan de kluit. Dompel voor het aanplanten de vaste plant samen met de pot even in het water. Als je de Jasmijn Trachelospermum, ook wel Sterjasmijn genoemd, als klimplant inzet plaats je een rek of hekwerk tegen de schutting of muur, waar je de plantenstengels in kunt binden. De Jasmijn kan niet goed tegen volle (oosten)wind en heeft dus een beschutte plek nodig. Voor een mooie, volle haag adviseren wij om 3 planten per strekkende meter te planten.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Toscaanse jasmijn
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!