Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Klimop
vragen? 0344 22 81 00

Klimop (Hedera) online kopen, rechtstreeks van de kweker!

De Hedera, beter bekend als klimop, is een enorm populaire klimplant met prachtig gevormde, frisgroene bladeren. Deze geliefde plant is winterhard én wintergroen, makkelijk te onderhouden, en ook zeer makkelijk te plaatsen. De klimop wordt vooral gebruikt als begroeiing voor schuttingen en muren, maar is door zijn compacte groei ook uitermate geschikt als bodembedekker!
Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Hedera kopen

De Hedera, bij ons beter bekend als klimop, is een enorm populaire klimplant met prachtig gevormde, frisgroene bladeren. De klimop is winterhard én wintergroen, onderhoudsvriendelijk, en groeit goed in zowel zon als schaduw. Geen wonder dus dat deze plant zo geliefd is! Een Hedera wordt vooral gebruikt als begroeiing voor schuttingen, muren en andere soorten erfafscheidingen. Wat u misschien nog niet weet is dat de klimop, door zijn compacte groei, ook zeer geschikt is als bodembedekker! Kortom: deze altijd-groene topper is makkelijk te plaatsen, vergt weinig onderhoud, en versiert uw tuin het hele jaar rond van een prachtig stukje natuur.

TIP: U kunt een Hedera ook aanplanten als prachtige sierheester!

Wilt u ook kunnen genieten van een blijvend stukje groen in uw tuin? Uw nieuwe klimop kopen kan makkelijk en snel online via onze webshop, of kom onze klimop planten bekijken in onze kwekerij!

Klimop verzorgen

Het verzorgen van een klimop is zeer eenvoudig, dit is nóg een reden waarom deze plant zo geliefd is. Wat vooral belangrijk is om te onthouden is dat deze plant het beste groeit in een licht-vochtige, voedingsrijke bodem. Vooral vlak na aanplanting raden wij aan om uw Hedera regelmatig van water te voorzien. Zodra de plant goed geworteld heeft zal hij zelf zijn water goed uit de grond kunnen halen. Geef uiteraard wel altijd wat extra water bij langdurige perioden van warmte en droogte.

Klimop bemesten
De klimop is een snelgroeiende plant en houdt (mede hierdoor) van veel voeding. Wij raden het dan ook aan om uw Hedera twee keer per jaar te bemesten. Bemest de eerste keer eind maart/begin april, zodra de vorst voorbij is. De tweede keer bemesten kunt u het beste eind juni/begin juli doen. In het voorjaar en de zomer groeit de klimop het meest, dus in die seizoenen kan hij best een boost gebruiken!

Hedera snoeien

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, is de klimop een snelgroeiende plant. Voor het behoud van een mooie, strakke vorm is het dan ook belangrijk om hem twee keer per jaar te snoeien. Als u dit niet doet kan deze plant zeer snel gaan woekeren. Snoei uw Hedera de eerste keer eind maart of begin april, zodra de vorst voorbij is. De tweede snoeibeurt kunt u het beste eind augustus/begin september doen, zo kan uw klimop weer strak het najaar in.

TIP: Snoei uw Hedera nooit in de volle zon, anders kunnen de bladranden beschadigen.

TIP: Jonge Hedera planten kunt u het beste snoeien, of ‘toppen’, zodra ze de bovenkant van uw muur of schutting hebben bereikt. De planten gaan dan hun energie vooral stoppen in het vormen van zijtakken, waardoor de begroeiing voller wordt.

Klimop planten

Het fijne van een klimop is dat hij geen specifieke standplaats vereist. Deze altijd-groene topper groeit goed in zowel zon als schaduw. Wat betreft de grondsoort geeft deze plant wel de voorkeur aan een voedzame, licht-vochtige bodem die goed vocht door kan laten (afvoeren). Gebruik daarom voor de zekerheid speciale aanplant grond tijdens de aanplant. Deze bodemverbeteraar maakt uw huidige tuingrond voedzamer én luchtiger, zodat overtollig vocht ook weer goed afgevoerd kan worden.

TIP: Plant u uw klimop langs een schutting van gaas? Bied uw Hedera dan wat extra ondersteuning, door hem handmatig door het gaas heen te vlechten. Zo kan uw klimop op een goede manier omhoog groeien. Vlecht ook altijd de jonge scheuten aan de zijkant, zo wordt uw Hedera schutting mooi vol.