Citrus
Beleef de smaak van heerlijk exotisch fruit.
Hoe leuk is het om zelf fruit te groeien? Al helemaal als het gaat om Mediterrane citrusvruchten, die je tuin een zomerse sfeer geven. Geniet eerst van prachtige bloesem en daarna van de komst van sinaasappels, mandarijnen, citroenen of bijvoorbeeld grapefruit. Beleef de smaak van exotisch fruit met een Citrusboom in eigen tuin en ervaar het hele jaar een vakantiegevoel. De zonaanbidders hebben wel een goede plek nodig en sommige soorten overwinteren graag binnen.

Citrus

Van hoog naar laag sorteren

Citrus

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Citrusbomen kopen 

Citrusbomen weten je ieder jaar weer te verblijden met overheerlijk exotisch fruit. Deze toppertjes komen uit het Middellandse zeegebied, en zijn dus echte zonaanbidders. Hoewel ze uit hele warme gebieden komen, kunnen ze ook prima groeien in ons koudere, Nederlandse klimaat! We hebben veel verschillende soorten citrusbomen beschikbaar, waaronder: sinaasappel-, mandarijn-, citroen-, grapefruit-, limoen-, granaatappel-, diospyros- en vijgenbomen. Voor iedere smaak is een heerlijk stuk citrusfruit te vinden. 

Wil je ook kunnen genieten van overheerlijk exotisch fruit? Je kunt onze Citrusbomen online kopen via onze webshop, of kom je eigen Mediterrane bomen uitzoeken bij ons op de kwekerij!

 

Citrusbomen verzorgen

In het algemeen zijn deze exotische bomen vrij eenvoudig te verzorgen. Het is bij een aantal soorten wel belangrijk om ze goed te beschermen tegen vorst, zet citrusfruit bomen daarom in de winter het liefste binnen. Staat jouw boom in de volle grond? Geen probleem, zorg er dan voor dat je hem in de winter goed inpakt met bubbeltjesfolie. Houd er voor de rest rekening mee dat deze bomen, vooral tijdens het voorjaar en de zomer regelmatig water geeft. Voorkom dat de grond uitdroogt, dan weet je zeker dat jouw citrus boom genoeg energie heeft om zijn fruit heerlijk te laten rijpen. Alle andere specifieke verzorgingsinstructies kun je makkelijk teruglezen op de bijbehorende productpagina van jouw boomsoort! 

 

Citrusbomen water geven

Deze exotische bomen hebben in de volle grond vooral het eerste jaar na aanplant ondersteuning nodig. De wortels hebben dan de tijd nodig om goed te kunnen wortelen in de bodem. Geef je Citrusboom daarom iedere week water, tenzij het al veel geregend heeft. In het voorjaar en in de zomer is het vaak warm én verbruikt je boom veel energie, geef in die perioden daarom ook vaker water. Probeer de bodem onder je boom altijd licht-vochtig te houden. Ook na dit eerste jaar is het belangrijk om altijd water te geven bij warmte en droogte.

Staat jouw Citrusboom in een pot? Houd er dan rekening mee dat je boom vaker water nodig heeft! In een pot kan maar een beperkte hoeveelheid grond, en je boom heeft dan ook veel minder grondwater tot zijn beschikking. Bij warme zomers kun je het beste iedere dag water geven. 

 

Citrusbomen snoeien

Het snoeien van Citrus bomen is belangrijk om te zorgen dat deze fruitbomen vitaal blijven. Hoe vaak en wanneer je het beste kunt snoeien, is afhankelijk van jouw boomsoort. Voor alle specifieke snoei-instructies is het dus belangrijk om de productpagina van jouw soort te bekijken. Als je gaat snoeien is het in ieder geval belangrijk om te zorgen voor schoon én scherp snoeigereedschap. Door je snoeischaar goed schoon en scherp te houden, voorkom je beschadigingen en eventuele infecties aan de takken van jouw boom. 

 

Citrusbomen planten

Het is ten zeerste aan te raden om Citrusbomen alleen op een zonnige plek in de volle grond aan te planten. Heb je geen goede zonnige plek in de tuingrond? Geen zorgen, je kunt veel van deze toppers ook in een pot plaatsen! Check voor de zekerheid de productpagina van jouw geliefde soort. Een Citrusboom in pot kun je dan gemakkelijk verplaatsen naar een zonnige plek op je terras óf zelfs op je balkon! Deze exotische bomen groeien in vele soorten grond, maar om zeker te zijn van de beste start voor jouw citrus, raden wij je aan om gebruik te maken van speciale aanplant grond. Voor Mediterrane fruitbomen als deze Citrusbomen raden wij aan om gebruik te maken van speciale Vivimus olijven, citrus en vijgen van DCM.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00