Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat

Citrus fortunella Japonica

v.a.: € 41,50

Formaat
Stamomtrek 4-6cm, Stamhoogte 30cm
€ 41,50
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

De Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat is een sierlijk sinaasappelboompje, ideaal voor op uw terras of balkon. In de zomer is de Kumkuat een mooie blikvanger dankzij de oranje vruchten en in de lente door de bloesem. Zet hem in een leuke pot en geniet!

Onze voordelen:

De Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat (Citrus fortunella Japonica) is een compact boompje: kleurrijk, mediterraan en decoratief. In het voorjaar hangen de takken vol met witte heerlijk geurende bloemetjes, terwijl in de zomer de sinaasappeltjes echte sfeermakers zijn. Het groene blad is glanzend en langwerpig. De oranje vruchten zijn in principe eetbaar, maar hebben vooral een decoratieve functie. De smaak van de kleine sinaasappels is friszuur. De boom wordt zo’n 50 tot 60 centimeter hoog is daarom zeer geschikt voor op uw terras of balkon. De Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat kopen doet u voordelig en snel op Bomenenzo.nl!

Met de Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat haalt u een kleurrijk boompje naar uw terras of balkon…

TIP: Bestel meerdere Sinaasappelbomen tegelijk en zet ze in verschillende kuipen. Ga aan de slag met uw creatieve kant en varieer met rieten manden, stenen potten en meer.

  • Bloeikleur: Wit (bloesem), Oranje (vruchten)
  • Bloeitijd: April - Oktober
  • Bladkleur: Groen
  • Groenblijvend: Ja
  • Standplaats: Volle zon
  • Maximale hoogte: 50 - 60 cm
  • Winterhard: Nee
Lees meer
De Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat is eenvoudig te verzorgen. Wij raden u aan om gebruik te maken van meststof voor citrusplanten uit onze kwekerij. Deze meststof houdt uw boom gezond en zorgt voor mooie vruchten. Tussen half oktober en half mei zet u het boompje binnen, het liefst op een lichte kamer. De huiskamer is niet geschikt, want de ideale temperatuur voor het overwinteren is 5 tot 10 graden Celsius. Laat de kamer diverse keren luchten. U hoeft uw sinaasappelboompje niet te snoeien.

TIP: Zet de Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat na het overwinteren eerst een poosje in de schaduw buiten, zodat hij aan het felle zonlicht kan wennen.
Lees meer
De Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat groeit in gebieden met langdurige droogte. In het algemeen heeft hij dus niet veel water nodig. In de zomer staat de boom buiten in de zon en geeft u hem minstens één keer per week water. Als de aarde opgedroogd is mag u hem opnieuw water geven. In het winterseizoen is één keer in de drie weken water geven voldoende. Als de aarde er erg nat uitziet heeft hij geen extra vocht nodig. Te veel water kan ervoor zorgen dat het blad gaat verkleuren of uitvallen.
Lees meer
Kies uw favoriete pot uit om de Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat te planten. Hij is namelijk niet winterhard en kan om die reden niet in de volle grond geplant worden. Geef uw boom na het planten voldoende water voor een geslaagde aanplant. Om te voorkomen dat de grond té vochtig wordt kunt u eventueel potscherven of hydrokorrels op de bodem leggen. Zet uw sinaasappelboompje altijd op een warme standplaats in de volle zon.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Dwerg Sinaasappelboom Kumkuat
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!