Treurbomen
Opvallende bomen met kenmerkende, omlaag hangende takken.
Treurbomen hebben een grote sierwaarde vanwege de lange, hangende takken. De meeste soorten uit ons assortiment zijn geënt, waardoor de stamhoogte hetzelfde zal blijven. Hierdoor zijn onze kleurrijke treurbomen ook zeer geschikt voor kleine tuinen.

Treurbomen

Van hoog naar laag sorteren

Treurbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Treurboom kopen

De naam zegt het al, de bomen lijken treurig wat komt door de omlaag hangende takken. Toch zul je versteld staan van de grote sierwaarde van de Treurboom. Naast zijn hangende takken geeft hij kleur en aanzien aan de tuin.

Eigenschappen Treurboom

De Treurboom staat bekend om zijn verticaal hangende takken die tot aan de grond groeien. De Treurboom bloeit in het voorjaar met prachtige bloemetjes. De Treurboom is winterhard. Doordat een Treurboom goed tegen een flinke snoeibeurt kan is de boom prima klein te houden en zo ook geschikt voor de kleinere tuin. De standplaats van de Treurboom verschilt per soort boom. Wij verkopen verschillende soorten Treurbomen zoals de Gouden regenTreur SierappelTreurwilg of de Treuriep. Iedere Treurboom of Treurboompje heeft zijn eigen opvallende uitstraling en eigenschappen. De Treurwilg bijvoorbeeld kan een grote hoogte bereiken. Prunus ‘Kiku-Shidara’ is een prachtig Treurboompje op stam met in het voorjaar schitterende roze bloesem.

Uitleg bij maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Bomen die met kluit geleverd worden (jute en/of ijzeren net) moeten met kluit en al de grond in. Je hoeft niets van de kluit af te halen. Dit verteerd in de grond. Als je de kluit verwijderd of losmaakt, zijn de wortels niet meer beschermd. Bij afhalen van de kluit vervalt de hergroeigarantie. 

Plantadvies treurboom

Treurbomen kunnen soms uitgroeien tot een flinke boom, houdt hier tijdens het planten van de boom wel rekening mee. De Treurbomen zijn uitermate geschikt om gesnoeid te worden naar wens. Een flinke snoeibeurt kan een Treurboom goed verdragen.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Treurbomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Treurbomen webshop zijn verschillende Treurbomen te koop. Voor 90% van alle Treurbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Treurbomen kwekerij te Gelderland komen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00