Oude Treurwilg

Salix sepulcralis Chrysocoma

v.a.: € 1.000,00

Formaat
Totaal hoogte 8 meter
November 2021
€ 1.000,00
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

U wilt een grote treurwilg kopen voor in uw tuin, park of erf? Bij Bomenenzo kunt u terecht voor een grote, volgroeide treurwilg (wetenschappelijke naam: Salix sepulcralis Chrysocoma. Deze grote, indrukwekkende en inheemse boom schept een serene, natuurlijke sfeer in uw tuin. De treurwilg staat prachtig bij een vijver, maar ook op andere plekken komt de boom uitstekend tot zijn recht. Een volwassen Salix sepulcralis Chrysocoma vormt al snel het schitterende middelpunt in uw tuinlandschap.

Onze voordelen:

Grote, oude treurwilg kopen? Dat kan bij Bomenenzo!

Bij Bomenenzo kunt u een volwassen, grote treurwilg kopen. Als u een jonge treurwilg aanplant zult u flink wat jaren moeten wachten tot de boom is uitgegroeid tot een groot, oud en statig exemplaar. Wilt u direct een of meerdere oude treurwilgen op uw erf hebben staan? Dan biedt een grote treurwilg de ideale uitkomst. Onze oude treurwilgen zijn van hoge kwaliteit en verkeren in topconditie. Ze zijn oersterk en uitstekend vertakt. Door gebruik te maken van onze aanplantservice weet u daarnaast zeker dat de bomen op de juiste wijze worden verplant naar uw tuin. Onze professionals hebben jarenlang al hun tijd een aandacht gestoken in de goede verzorging van onze treurwilgen. Koopt u een oude treurwilt bij Bomenenzo? Dan kunt u ervan uitgaan dat u een sterke, gezonde en ziektevrije boom naar uw tuin haalt.

De Salix sepulcralis Chrysocoma: wat voor boom is dat?

De treurwilg behoort tot de wilgenfamilie en is een schitterende boom met een majestueus voorkomen. De hangende takken en twijgen geven de boom een enigszins melancholiek karakter. Toch stemt de Salix sepulcralis Chrysocoma de meeste mensen beslist niet treurig. Sterker nog: vaak zijn mensen onder de indruk van een volgroeide, grote en gezonde treurwilg. Met zijn brede kroon is de treurwilg echt een sierraad voor uw tuin. Oude treurwilgen kunnen een hoogte tot wel 20 meter bereiken. Niet zo vreemd dus, dat de treurwilg vaak alle aandacht naar zich toetrekt. De jonge takken van de treurwilg hebben een gele kleur, terwijl de oudere takken vaak glanzend bruin zijn. Wist u trouwens dat een treurwilg wel 150 jaar oud kan worden? Ook als u een oude treurwilg koopt, kunt u hiervan dus nog een lange tijd genieten.

In welke tuinen staat de treurwilg mooi?

De treurwilg komt in bijna elke grote tuin goed tot zijn recht. Bij een vijver heeft een oude treurwilg echt meerwaarde. De boom kan dan ook uitstekend tegen een natte grond. Ook andere grondsoorten worden prima verdragen. Wilt u zeker weten of een grote treurwilg iets voor u is? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We leveren oude bomen aan zowel bedrijven als aan particulieren.

Eigenschappen Salix sepulcralis Chrysocoma:

  • Winterhard: Ja
  • Bloeitijd: maart-mei
  • Bladkleur: Groen, in de herfst geelgroen
  • Groenblijvend: Nee
  • Standplaats: Zon/halfschaduw
  • Hoogte: tot 20 meter
Lees meer

Grote treurwilg onderhouden en verzorgen

Om een grote, volwassen treurwilg optimaal tot zijn recht te laten komen heeft de boom wat onderhoud nodig. Bedenk dat oude bomen veel minder verzorging nodig hebben dan jonge bomen in de eerste jaren na hun aanplant. De treurwilg vraagt overigens geen heel intensief onderhoud. Ook als u weinig tijd heeft kunt u gerust een oude treurwilg in uw tuin neerzetten.

Heeft een treurwilg snoei nodig?

Wilgen worden doorgaans niet gesnoeid: wel kunt u aan het einde van de winter knotten. Dit doet u door de dunne takken af te knippen tot de knot. Dikke takken zaagt u het beste af tot 20 centimeter boven de knot en daarna pas in zijn geheel. Dit haalt het gewicht eerst van de takken af en voorkomt dat deze gaan uitscheuren. Meestal gebeurt dit om de 1 tot 5 jaar. Wilt u de treurwilg toch snoeien: dan kunt u de takken afknippen tot ongeveer 70 centimeter boven de knot. Hoewel de treurwilg dan sneller uit zal lopen, vindt niet iedereen een gesnoeide treurwilg een fraai gezicht. U kunt er ook voor kiezen de treurwilg op te kronen. Dit gebeurt vaak met wilgenbomen. Het opkronen geeft ze een karakteristiek uiterlijk. De kroon van de treurwilg blijft intact, maar daaronder worden alle takken volledig weggesnoeid. De hoogte kiest u zelf.

Het bemesten van de treurwilg

Een gewone verbeterde tuingrond is ideaal voor treurwilgen. Bemesting is dan ook niet per se nodig. Toch vinden veel mensen het fijn om de treurwilg een handje te helpen. Door de boom eens per jaar te bemesten groeit de boom goed en blijft hij sterk en gezond. U kunt in mei koemestkorrels of organische mest rond de wortels van de treurwilg strooien. Hark de meststof lichtjes in de grond indien mogelijk. Zo blijft de treurwilg vitaal en behoudt hij zijn schitterende bladkleur.

Lees meer

Treurwilg water geven

De treurwilg is een boom die erg van water houdt. Hij gedijt dan ook het beste in een voedselrijke, vochtige grond. Niet voor niets kan de treurwilg ook prima naast een vijver worden aangeplant: er zit niet snel teveel vocht in de bodem voor deze karakteristieke boom. Staat de treurwilg op een wat drogere grond? Dan is wat extra water geven soms nodig. Anders kan het voorkomen dat de treurwilg aan de top uitdroogt. Ook tijdens droge maanden is het raadzaam om de treurwilg van extra vocht te voorzien. Houd de treurwilg zelf goed in de gaten. Als het blad slap begint te hangen kan er sprake zijn van vochttekort. Bewater de boom in dat geval zo snel mogelijk. Overdrijf het echter niet: het geven van 10 tot 20 liter water per boom is voldoende. Doe dit in droge perioden het liefst om de dag.

Lees meer

Grote, oude treurwilg planten in uw tuin

Bent u ervan overtuigd dat een oude treurwilg precies is wat uw tuin nodig heeft? Maak dan gebruik van onze aanplantservice. Onze professionals zorgen ervoor dat het verplanten van de oude boom goed verloopt. Hiervoor is de nodige kennis en expertise nodig. Meestal gebeurt het verplanten van grote, oude bomen daarnaast machinaal. Grote bomen hebben immers ook een behoorlijke kluit. Ook is het belangrijk dat de boom voldoende ruimte krijgt. Neem contact met ons op voor meer informatie over onze aanplantservice.

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Oude Treurwilg
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!