Hazelnootboom
Meer dan een lust voor de maag, ook een lust voor het oog.
Een Hazelnootboom is niet alleen van grote sierwaarde in je tuin, maar beloont ook met heerlijke vruchten. Deze kun je zo eten, maar ook verwerken in gerechten of chocolade bijvoorbeeld. Hazelnoten zijn als bomen op stam of meerstammige struiken verkrijgbaar en makkelijk te verzorgen. Kies voor een groene of opvallende rode variant!

Hazelnootboom

Van hoog naar laag sorteren

Hazelnootboom

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Hazelnootboom kopen:

Op onze webshop vind je verschillende soorten hazelnoot bomen. Deze hazelaars kunnen zowel als struik als boom geplant worden. De hazelnoot bomen hebben enkelvoudige bladeren met een dubbel gezaagde rand. De meeste hazelaars hebben groene bladeren maar ook zijn er hazelaars met rode bladeren. Zo zijn er verschillende soorten met ieder een eigen uiterlijk en eigen soort noot. De hazelnoten zijn eetbaar en heerlijk van smaak. Zo heb je niet alleen een boom met veel sierwaarde, maar ook met eetbare hazelnoten. Koop de boom gemakkelijk via onze website en laat de bestelling thuisbezorgen of kom het afhalen bij onze kwekerij. Je bent van harte welkom!

Hazelnootboom kopen bij Bomenenzo.nl:

Bij BomenEnzo vind je een ruimt assortiment aan hazelnootbomen. Zo verkopen wij de Hazelnoot Cosford, Hazelnoot Hallesche Riessen, Rode Zeller, Webbs Prize Cobb, Contorta, Red Majestic, Roodbladige Hazelnoot en de Meerstammige Hazelnoot. Alle hazelaars hebben weinig onderhoud nodig en groeien eetbare hazelnoten. Een hazelnoot boom bloeit wanneer er nog geen bladeren aan de takken zitten. Hierdoor is de bomen echte naaktbloeier. De boom groeit langwerpige gele katjes die in de zomer al aanwezig zullen zijn in de oksels van de bladeren. Na de bestuiving zullen de katjes plaatsmaken voor hazelnoten. Deze hazelnoten zijn een bron van vitamine E en zijn dus erg gezond.

Hazelnootboom verzorgen:

De hazelnootboom vergt weinig tot geen verzorging. Zo hoeven hazelaars alleen ter verjonging gesnoeid te worden. Dit houdt in dat de struik pas nadat hij een jaar of 7 zijn volle wasdom heeft bereikt je pas hoeft te snoeien. Tijdens die snoei kun je één of twee zware gesteltakken wegsnoeien. De beste tijd hiervoor is eind februari of juni. Snoei niet tijdens vorst. De scheuten van de boom kun je gewoon door laten groeien. De enige takken die je eerder weg kunt halen zijn de dode takken of takken die elkaar kruisen. Bemest de boom voor de bloei met humusrijke mest om ervoor te zorgen dat de boom voldoende voeding krijgt om goed te kunnen groeien. Strooi één keer in de drie jaar een beetje kalk rondom de stam.

Hazelnootboom planten:

De hazelnootboom stelt weinig eisen aan de bodem en de standplaats. Deze boom of struik kan dan ook zowel in de zon als halfschaduw goed groeiend. Om de hazelaar te planten graaf je een gat tot 5 à 10 cm breder en dieper is dan de wortels of kluit van de plant. Maak de grond goed los zodat er geen water in zal blijven staan. Meng de uitgegraven grond met Vivimus. Dit is een bodemverbeterend middel dat ervoor zal zorgen dat de struik de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt voor een goede start. Plaats de hazelaar in het aan plantgat en vul deze op met de gemengde aarde. Druk de aardig stevig aan en geef daarna voldoende water. Voor stevigheid kun je twee boompalen plaatsen. Plaats een boompaal aan elke zijde van de boom en verbind deze met een boom door boomband en nagels te gebruiken. Deze toebehoren kun je vinden op onze webshop onder accessoires.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00