Hazelnoot Cosford

Corylus avellana Cosford

v.a.: € 15,95

Formaat
Hoogte 100-125cm
€ 15,95
Prijs totaal
delivery icon

15,00 verzendkosten,
bij bestellingen vanaf €300,00 bezorgen wij gratis.

De Hazelnoot Cosford (Corylus avellana Cosford) is een mooie sterke hazelnotenstruik. Deze struik kan tot wel 5 meter hoog worden. Deze struik heeft is zelfbestuivend, maar met een bestuiver is de opbrengst groter. Goede bestuivers zijn: Webbs pr. Cob of Halle'sche Riesen. De grote hazelnoten die aan de boom groeien hebben een fijne en zoete smaak.

Onze voordelen:

De Corylus avellana Cosford wordt ook wel de Hazelnoot Cosford genoemd en is een sterke hazelnoten struik. Deze struik kan tot wel 5 meter hoog worden. De Cosford is zelfbestuivend, maar met een ander soort in de buurt, wordt de opbrengst groter. De Hazelnoot Cosford is zelf een zeer goede bestuiver voor andere soorten. 

Goede bestuiverds voor de Cosford zijn de Webbs pr. Cob of Halle'sche Riesen. In het voorjaar staat de Cosford in bloei, waarna de hazelnoten aan de struik zullen groeien. Rond eind september zullen de noten rijp zijn en kunt u deze plukken. De hazelnoten zijn redelijk groot en hebben een fijne, zoete smaak. De winterharde struik staat bekend doordat het een erg sterke hazelnotenstruik is. De struik staat het liefst in een vochtige bodem op een zonnige-/ of halfschaduw standplaats.

Lees meer
De verzorging van de Hazelnoot Cosford is niet moeilijk en een jaarlijkse snoei is dan ook voldoende. Door in de herfst te snoeien houdt u de kroon van de boom open. Verwijder dode- of beschadigde takken weg. Daarnaast kunnen takken die elkaar kruisen gesnoeid worden. Wortelscheuten kunt u door laten groeien. Geef in het voorjaar wat mest aan de boom zodat hij alle benodigde voedingstoffen krijgt om goed te kunnen groeien.
Lees meer
Gedurende het eerste jaar na aanplanten heeft de boom structureel water nodig. Geef daarom water wanneer het een week (zo goed als) droog geweest is. Wanneer de tempraturen ook nog eens hoog zijn kunt u twee tot drie keer per week water geven. Geef echter geen water wanneer de tempratuur rond de 0 graden ligt en vorst mogelijk is. Na het eerste jaar hoeft u alleen water te geven tijdens langdurige droge- en warme periodes.
Lees meer
  • Graaf een gat dat 5 á 10 centimeter breder en dieper is dan de wortels van de hazelnoot Cosford.
  • Maak de grond goed los zodat er geen water in blijft staan.
  • Plaats de struik in het gat.
  • Meng de uitgegraven grond met Vivimus fruit.
  • Hierdoor krijgt uw boom de juiste start om goed te kunnen groeien.
  • Vul met dit mengsel het aanplantgat van de struik op en druk goed aan.
  • Giet daarna voldoende water rustig over de grond.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hazelnoot Cosford
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!