Walnotenboom
Populaire notenboom met een schitterende kroon en verrukkelijke walnoten.
De walnotenboom, een echte klassieker. Deze populaire boom met schitterende grote kroon kan erg hoog worden en geeft na een aantal jaren zijn eerste vruchten. In de herfst raap je de heerlijke walnoten simpelweg van de grond. Een walnotenboom is overigens niet alleen een smaakvolle keuze, maar ook een praktische: de boom verjaagt namelijk vliegen en muggen. Ideaal!
Walnotenboom
Van hoog naar laag sorteren
Walnotenboom
Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Walnotenboom kopen:

De walnotenboom is een prachtig exemplaar voor in je buitenruimte en is dus niet erg geschikt voor de kleine tuin. De walnotenboom Juglans Regia, zoals de boom ook wel wordt genoemd, kan een grote hoogte bereiken en zal na circa 4 tot 5 jaar de eerste vruchten geven. Dit is de walnoot, okkernoot wordt de vrucht ook wel genoemd. De walnoten uit de boom hoef je niet te plukken, maar kunnen worden geraapt. De noten vallen namelijk vanzelf uit de boom als ze rijp zijn. Laat de walnoten die gevallen zijn niet te lang liggen, anders wordt de kern van de noot duf. De oogsttijd duurt per ras ongeveer 2 á 3 weken tussen half september en half oktober. Als je de walnoten op tijd hebt geraapt en gedroogd blijven ze wel 2 jaar op smaak. De bladeren van de boom vallen in de herfst van de boom.

 

Walnotenbomen kopen bij Bomenenzo.nl:

Koop de mooiste walnotenbomen online bij kwekerij Bomenenzo.nl. In ons assortiment vind je prachtige exemplaren van de bomen, zoals walnotenboom Juglans Regia Buccanneer en Juglans Regia Broadview. Andere soorten zijn onder andere de Juglans Regia Coenen en Rita. In onze webshop ben je verzekerd van scherpe prijzen en een ruim assortiment aan walnotenbomen. Je bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij in Lienden. De meeste walnotenbomen zijn op aanvraag leverbaar in verband met de beperkte voorraad. Neem dus contact met ons op bij interesse in een van de walnotenbomen. Naast de walnotenbomen kun je ook kiezen uit mooie vaste planten, de meerstammige boom, andere notenbomen zoals de Castanea Sativa (Tamme Kastanje), Japanse Esdoorns (Acer Palmatum), groenblijvende heesters, kant en klaar hagen, groenblijvende bomen en oudere bomen, zoals de oude fruitbomen. Je kunt deze diverse vaste planten en bomen bij ons kopen en laten bezorgen.

 

Walnotenboom verzorgen:

De verzorging van de walnoot boom is vrij eenvoudig. De meeste walnotenbomen zijn zelfstuivend. Een enkel soort geeft meer vrucht als er een bestuiver wordt bijgeplaatst. Dit staat aangegeven in de eigenschappen bij de desbetreffende boom. Daarnaast hoef je de vruchten niet uit de bijzondere boom te plukken, enkel te rapen. Doe dit op tijd, anders wordt de kern van de noot duf. De oogsttijd duurt ongeveer 2 á 3 weken tussen half september en half oktober. Nadat je de noten hebt geraapt moeten ze in een goed geventileerde ruimte gedroogd worden. Het is belangrijk om ze niet in de volle zon te leggen, omdat ze dan te snel drogen. Als je de walnoten op tijd hebt geraapt en gedroogd blijven ze wel 2 jaar op smaak. 

Ga je walnotenbomen kopen? Houd dan rekening met de volgende ziekten en plagen in walnotenbomen:

Bladvlekkenziekte: Bij bladvlekkenziekte in walnotenbomen heeft de boven- en onderzijde van het blad zwarte vlekken. Het aangetaste blad vergeelt en valt eraf. Ook de nieuwe scheuten en bolsters kunnen zwarte vlekken vertonen. Nat lenteweer bevordert de ziekte. Het advies is om de afgevallen bladeren te ruimen en af te voeren.

Walnootgalmijt/Okkernotenviltmijt: Bij de walnootgalmijt zijn er holle bobbels in het blad te zien. Aan de onderkant van het blad bevinden zich harige vlekken. De walnootgalmijt brengt geen grote schade. Helaas is deze ziekte niet te bestrijden. De mijten zijn kleiner dan 0.1 mm en overwinteren in de knoppen om in het vroege voorjaar weer het nieuwe blad aan te vallen.

Bacteriebrand: Bacteriebrand is de agressiefste ziekte in de walnotenbomen. Deze ziekte tast knoppen, vrucht, blad en scheuten aan. Er komen bruine en later zwarte vlekken op de bolsters en het blad. De walnoot boom gaat hieraan niet dood, maar de oogst bederft. Deze ziekte wordt overgebracht via stuifmeel. Bacteriebrand in walnoten treedt op bij een hoge luchtvochtigheid, regen en warmte (16-29ºC). Ook bij een hoog stikstofgehalte in de bodem en te veel aan water treedt dit op. Het advies is om de aangetaste noten te verwijderen en kankerplekken weg te knippen. Je kunt dit voorkomen door ieder jaar blad, takken, snoeihout en bolsters te verzamelen en te verbranden. Doe dit niet op de composthoop in verband met verspreiding. LET OP: EEN SCHONE ONDERGROND VOORKOMT ZIEKTEN!

 

Walnotenboom snoeien:

De walnotenboom Juglans Regia heeft weinig snoei nodig. Belangrijk is dat als je gaat snoeien, je alleen hele takken weghaalt. Er kan gesnoeid worden voor half september. De beste snoeimaand is in juni. In deze maand is de bijzondere boom namelijk in de groei en genezen de snoeiwonden snel. Ziektekiemen krijgen zo weinig kans om de boom aan te tasten. Bij de snoei hoef je alleen dode takken of takken die niet dikker zijn dan 5 centimeter weg te halen. Buiten het groeiseizoen kun je de walnotenboom Juglans Regia beter met rust laten. De walnotenboom mag niet gesnoeid worden tussen 1 januari en 1 mei!

 

Walnotenboom planten:

Ga je walnotenbomen kopen? Dan is het ook handig om te weten in welke tijd je dit het best kunt doen. De beste tijd om de walnotenboom Juglans Regia uit de volle grond te planten is november tot maart. In de lente en zomer kun je de walnoot boom die met een kluit of pot is geteeld planten. Het plantgat voor de walnoot moet circa 30-60 centimeter breed en 25-30 centimeter diep gegraven worden. Als de onderlaag erg hard is, adviseren wij om deze los te maken. De beste grondsoort voor de groei van Walnotenbomen is vruchtbare, goed waterdoorlatende grond. De Juglans Regia wortelt diep, waardoor de onderlagen ook losser moeten zijn. Walnotenbomen houden niet van zure grond. De pH-waarde van de grond moet tussen de 6,5 en 7,5 liggen (De Juglans Regia tolereert een pH-waarde van 5,5 tot 8,5). De walnotenboom bemesten is niet nodig. Als grondverbeteraar bij het aanplanten adviseren wij Vivimus. Gebruik geen verse compost om verbranding van de wortels te voorkomen! Na het dicht scheppen van het plantgat kun je de bovenkant bedekken met bladeren of ander organisch materiaal. Zorg dat onkruid geen kans krijgt. Bij jonge walnotenbomen moet dit regelmatig worden weggehaald in verband met de hergroei van de wortels. Onkruid en gras halen voeding en water weg bij de wortels. Zodra deze bijzondere boom ouder is geeft dit geen problemen meer.

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00