Walnotenboom Coenen

Juglans regia 'Coenen'

v.a.: € 105,00

Formaat
Afmeting , Stamhoogte 180cm, Totaalhoogte 350-400cm
€ 105,00
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300,--.
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor €15,00.

De grote walnoten van de Juglans regia Coenen zijn ontzettend lekker en deze kunt u gewoon zelf in uw tuin groeien! De boom wordt 20 tot 25 meter hoog en heeft daardoor wel de ruimte nodig om te groeien. De winterharde boom is zelfbestuivend en één boom is dan ook genoeg voor een rijke oogst.  

Deze boom is op aanvraag leverbaar ivm beperkte voorraad.

Onze voordelen:

De Juglans regia Coenen is een Nederlands walnoten ras dat grote, langwerpige walnoten geeft. Van mei tot juni staat de boom in bloei, waarna de walnoten aan de takken zullen verschijnen. De boom is goed winterhard, wel licht gevoelig voor nachtvorst in het voorjaar ivm bloesemvorming. In de herfst verkleuren de bladeren en in de winter zal de boom haar bladeren verliezen. Zo heeft de boom elk seizoen een ander uiterlijk. De boom kan wel 20 tot 25 meter hoog worden en heeft een brede, open kroon. De boom is goed ziekteresistent en is zelfbestuivend. Wel kan een bestuiver zorgen voor een rijkere oogst. In combinatie met bijvoorbeeld een Broadview is de opbrengst hoger. De boom staat het liefst op een zonnige-/ halfschaduw standplaats in een lichtvochtige- en kalkhoudende bodem.

Lees meer
Het verzorgen van de Juglans regia Coenen is eenvoudig. De boom hoeft maar eens per jaar gesnoeid te worden, dit kunt u het best rond juni doen. Het snoeien van de boom bestaat dan ook vooral uit het verwijderen van dode takken en het in stand houden van de kroon. Verwijder kruisende- en verkeerd geplaatste takken. Snoei nooit tussen januari en mei. De sapstroom van de boom is dan al in gang, wanneer u dan gaat snoeien zal de boom gaan bloeden. Bemest in het voorjaar, vooral wanneer de boom nog jong is. Zo krijgt de boom alle benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien.
Lees meer
Het eerste jaar na aanplanten is het belangrijk dat u de boom zelf water geeft. Wanneer het langer dan een week (zo goed als) droog is, kunt u water geven aan de boom. Wanneer het ook erg warm dient u twee tot drie keer per week water te geven. Geef geen water tijdens vorst periodes. Het kan een paar jaar duren voordat de boom zichzelf kan voorzien van water. Let dus op dat de boom niet uitdroogt, en geef na het eerste jaar vooral in warme en droge perioden even wat extra water.
Lees meer
De Juglans regia Coenen kunt u het best in de winter planten. Zo kan de boom in het voorjaar goed wortelen. Plaats de boom op een iets vochitge, maar goed doorlatende bodem op een zonnige-/ halfschaduw standplaats. Maak tijdens het aanplanten gebruik van Vivimus. De bodemverbeteraar kunt u mengen met de uitgegraven grond en hierdoor voorziet u de boom gelijk van de benodigde voedingstoffen om goed te kunnen groeien. Wij adviseren om sowieso het eerste jaar boompalen te gebruiken, wat voor type grond u ook heeft. Door uw jonge boom aan een boompaal vast te binden voorkomt u dat hij kan omwaaien. De producten kunt u vinden op onze webshop in accessoires.
Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Walnotenboom Coenen
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!