Zuilbomen
Smalle, compacte bomen met een strak opgaande groei.
Zuilbomen blijven mooi smal, compact en kennen een strak opgaande groei. Een prettig voordeel aan deze lange bomen is dat ze maar weinig ruimte in beslag nemen, en dus ook geschikt zijn voor kleine tuinen!

Zuilbomen

Van hoog naar laag sorteren

Zuilbomen

Van hoog naar laag sorteren
 

“Ik ben opgegroeid tussen de bomen, de passie zit diepgeworteld en dat wil ik graag delen”.

De 4 onmisbare elementen voor een bloeiende tuin:

small bg

Goede grond. Onze bomen en planten groeien op in dé kwekerijen-streek van Europa.Hier liggen de wortels van sterke gezonde bomen en planten.

small bg

Voldoende water en voeding. Onze bomen en planten wanen zich in een 5-sterren hotel. Haute-nature, bij ons krijgen ze de beste zorg.

small bg

Zon, frisse lucht een heerlijk briesje. Onze bomen en planten hebben niks te klagen in Lienden. Het is hier goed toeven.

small bg

Liefde. Wij geven iedere dag 110% liefde aan onze bomen en planten. En daar krijgen wij een heleboel liefde voor terug.

Zuilboom kopen

Zuilbomen worden ook wel Smalle bomen genoemd. Door zijn smalle strakke groeivorm is hij dé trekpleister voor je tuin, laan of plantsoen. De Zuilbeuk is in 2006 benoemd tot Boom van het jaar.

Eigenschappen zuilboom

De Zuilboom neemt door zijn strakke omhoog gaande groei weinig ruimte in beslag in de tuin. De bomen hebben dus weinig grondoppervlakte nodig. Je hoeft de boom niet te snoeien om de vorm te behouden, de Zuilboom groeit van nature omhoog. De Zuilboom is als het gaat om breedte een klein blijvende boom. In de hoogte kan de Smalle boom wel 8 tot 30 meter hoog worden, maar dit duurt wel een lange tijd. De meeste Zuilbomen zijn gemakkelijk in onderhoud en stellen weinig eisen aan de standplaats. De Zuilboom is winterhard maar niet groenblijvend.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze stamhoogte wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Plantadvies

Smalle Bomen nemen weinig ruimte in beslag. Zijn daarom geschikt voor een kleine grondoppervlakte. Op alle soorten bodems kunnen de bomen zich wortelen. Het is alleen wel van belang dat het niet een te vochtige ondergrond is. De Zuilboom zal zich dan niet sterk en mooi kunnen ontwikkelen. De boom groeit van zichzelf uit tot een smalle kroon. Wil je de boom echt smal houden, dan kun je 1 keer per jaar snoeien. Doe dit door het zijhout richting de stam te snoeien.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer je dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens de garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. Je kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer je er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaats deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Zuilbomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Zuilbomen webshop zijn verschillende Zuilbomen te koop. Voor 90% van alle Zuilbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Zuilbomen kwekerij te Gelderland komen. 

Lees meer

call us icon

Neem contact op: 0344 22 81 00