Beste klant, Tijdens onze vakantie van 25 juli t/m 15 augustus zijn wij vanwege mindere bezetting, telefonisch beperkt bereikbaar. Wilt u ons bedrijf bezoeken, dan vragen wij om v.t.v een afspraak te maken.  Op zaterdag: 25 juli, 1, 8 en 15 augustus zijn wij gesloten.

Bestellingen en offertes proberen wij z.s.m. te verwerken. De levertijd kan iets langer duren. Wij hopen op uw begrip.

Zuilbomen
vragen? 0344 22 81 00

Zuibomen kopen

Verschillende soorten zuilbomen blijven klein en kunnen goed in kleinere tuinen. Door zuilbomen jaarlijks een keer te snoeien houdt u de vorm strak. Prachtige zuilbeuk met rood blad? Of een zuilamber met de fraaiste herfstkleuren? Alle zuilbomen rechtstreeks van de kwekerij.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Zuilboom kopen

Zuilbomen worden ook wel Smalle bomen genoemd. Door zijn smalle strakke groeivorm is hij dé trekpleister voor uw tuin, laan of plantsoen. De Zuilbeuk is in 2006 benoemd tot Boom van het jaar.

Eigenschappen zuilboom

De Zuilboom neemt door zijn strakke omhoog gaande groei weinig ruimte in beslag in uw tuin. De bomen hebben dus weinig grondoppervlakte nodig. U hoeft de boom niet te snoeien om de vorm te behouden, de Zuilboom groeit van nature omhoog. De Zuilboom is als het gaat om breedte een klein blijvende boom. In de hoogte kan de Smalle boom wel 8 tot 30 meter hoog worden, maar dit duurt wel een lange tijd.  De meeste Zuilbomen zijn gemakkelijk in onderhoud en stellen weinig eisen aan de standplaats. De Zuilboom is winterhard maar niet groenblijvend.

Uitleg maten

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

Plantadvies

Smalle Bomen nemen weinig ruimte in beslag. Zijn daarom geschikt voor een kleine grondoppervlakte. Op alle soorten bodems kunnen de bomen zich wortelen. Het is alleen wel van belang dat het niet een te vochtige ondergrond is. De Zuilboom zal zich dan niet sterk en mooi kunnen ontwikkelen. De boom groeit van zichzelf uit tot een smalle kroon. Wilt u de boom echt smal houden, dan kunt u 1 keer per jaar snoeien. Doe dit door het zij hout richting de stam te snoeien.

1. Graaf een ruim plant gat waar het wortelgestel of kluit makkelijk in past. Indien er een harde laag in de grond zit is het beter deze te verwijderen zodat er geen water in het plant gat blijft staan.

2. Bij bomen met een kluit mag de ijzeren korf of jute doek nooit verwijderd worden. Wanneer u dit wel doet bestaat de kans dat de kluit uit elkaar valt en het wortelgestel beschadigd. Hierdoor vervalt tevens uw garantie.

3. Plant de boom op de juiste diepte. U kunt dit zien doordat de stam die in de grond heeft gestaan een andere kleur heeft dan er boven. Wanneer dit niet duidelijk is, plant de boom dan net met de wortels onder de grond.

4. Mocht de grond erg nat zijn dan is het verstandig om drainage aan te leggen. Als dit niet mogelijk is, dan kunt u het beste de boom iets hoger planten (terpje). De boom staat dan met de wortels voor de helft in het plant gat en voor de helft er boven. Hierna goed aanvullen met tuinaarde, zodat alle wortels bedekt zijn.

5. Vul nu het gat aan met een halve zak aanplantgrond en de uitgegraven grond, het beste is om dit samen te mengen.

6. Plaats vervolgens 2 boompalen naast de boom om scheefwaaien of afscheuren van de wortels te voorkomen. De palen 30 tot 40cm van de boom af zetten. Plaats de palen door middel van een grondboor voor minimaal 1/3 in de grond en sla deze goed na met een grote hamer. Wanneer u er voor kiest 1 boompaal te plaatsen, plaatst u deze dan aan de windkant.

7. Verbind nu de palen met de boom door middel van boomband  en nagels, deze zijn bij ons te bestellen onder accessoires

U kunt altijd contact met ons opnemen voor meer informatie over Zuilbomen bestellen, bezorgen en aanplanten. In onze Zuilbomen webshop zijn verschillende Zuilbomen te koop. Voor 90% van alle Zuilbomen die wij leveren geldt dat deze uit onze eigen Zuilbomen kwekerij te Gelderland komen.