vragen? 0344 22 81 00

Zuibomen online kopen uit eigen kwekerij

Verschillende soorten zuilbomen blijven klein en kunnen goed in kleinere tuinen. Door zuilbomen jaarlijks een keer te snoeien houdt u de vorm strak. Prachtige zuilbeuk met rood blad? Of een zuilamber met de fraaiste herfstkleuren? Alle zuilbomen rechtstreeks van de kwekerij.

Van hoog naar laag sorteren
Van hoog naar laag sorteren

Zuilbomen kopen:

Smalle bomen worden in de volksmond ook wel Zuilbomen genoemd. Door zijn smalle strakke groeivorm is hij dé trekpleister voor uw tuin, laan of plantsoen. De Zuilbeuk is in 2006 benoemd tot Boom van het jaar. Dat geeft aan dat u zeker plezier zult beleven aan een Zuilboom in uw tuin! Ze zijn over het algemeen gemakkelijk in onderhoud.

Eigenschappen Smalle Bomen:

  • De Smalle Boom neemt weinig ruimte in beslag.
  • Snoeien niet vereist. Groeit van nature in een zuil. Snoeien kan wel.
  • Snoeien gaat als volgt: u snoeit het zijhout richting de stam.
  • De boom varieert van hoogte. Gemiddelde lengte is 8 tot 30 meter.
  • De Smalle Boom is gemakkelijk in zijn onderhoudt.
  • Kan op alle gronden geplant worden.

Uitleg maten:

Bij afmeting staat bijvoorbeeld 14-16. Hiermee wordt de stamomtrek in centimeters weergegeven. Dit wordt gemeten op ongeveer een meter hoogte.

De stamhoogte is gemeten van de bovenkant van de wortels/kluit tot de onderste takken. Deze maat wordt niet groter naar mate de boom ouder wordt.

Kluit, sommige bomen zijn met en zonder kluit leverbaar. De bomen die zonder kluit worden geleverd hebben kale wortels. Deze worden in een zak verpakt om uitdroging te voorkomen.

 

Plantadvies Smalle Boom:

Smalle Bomen nemen weinig ruimte in beslag. Zijn daarom geschikt voor een kleine grondoppervlakte. Op alle soorten bodems kunnen de bomen zich wortelen. Het is alleen wel van belang dat het niet een te vochtige ondergrond is. De Zuilboom zal zich dan niet sterk en mooi kunnen ontwikkelen. De boom groeit van zichzelf uit tot een smalle kroon. Wilt u de boom echt smal houden, dan kunt u 1 keer per jaar snoeien. Doe dit door het zijhout richting de stam te snoeien. Zo kunt u de boom naar wens behouden.