Zuilbeuk

Fagus sylvatica 'Dawyck'

v.a.: € 125,00

Formaat
Stamomtrek 6-8 cm, Stamhoogte 0.2m, Totaalhoogte 225-250cm
€ 125,00
Stamomtrek 8-10cm, Stamhoogte 0.2m, Totaalhoogte 200-250cm
€ 145,00
Prijs totaal
delivery icon

Gratis thuis bezorgd vanaf € 300
Een kleinere bestelling brengen we bij jou thuis voor 15,00.

Stel een vraag

De Zuilbeuk is een fors groeiende zuilboom. In 2006 is de Zuilbeuk verkozen tot boom van het jaar! Als u twijfelt over de kleine ruimte die u beschikbaar heb, deze Smalle Boom is dan juist een goede keuze. Zijn sterke eigenschap is dat hij zeer vormvast is. de Zuilbeuk is een perfecte aanvulling in uw tuin.

Onze voordelen:

De Zuilbeuk ( Gafus Sylvatica Dawyck) is een mooie zuilvormige boom met opgaande takken. De groene bladeren van de boom zijn ovaalvormig en hebben gegolfde randen. In de winter kleuren deze bladeren donkergroen tot bruin. De zuilvormige boom kan een hoogte bereiken van 8 tot 10 meter en 3 meter breed. De boom bloeit onopvallend en in de herfst verschijnen er kleine nootjes aan de boom. Hoe ouder de boom, hoe meer nootjes. De Zuilbeuk is een solitaire boom die het liefste op een goed doorlatende en niet te natte grond staat. De boom is matig windbestendig en verdraagt vorst. De boom kan zowel in grote- als kleine tuin goed gedijen. De Zuilbeuk groeit redelijk snel en groeit 30 tot 60 cm per jaar. De Zuilbeuk is bladverliezend maar in de winter zit het blad nog aan de boom! Dit is zijn natuurlijke bescherming tegen de zon.

Lees meer
De beuk heeft niet veel onderhoud nodig en kunt u gemakkelijk in vorm houden door één of twee keer per jaar de boom te snoeien. De eerste snoeibeurt kan het beste aan het einde van de maand mei gebeuren, waardoor u de gehele zomer kunt genieten van een strakke vorm. De tweede snoeibeurt kan het best in augustus uitgevoerd worden, zodat ook in de wintermaanden de boom er strak uitziet. Wanneer de boom op een arme grond staat is het raadzaam om de Zuilbeuk te bemesten in het voorjaar.
Lees meer
De beuk staat het liefst op een goed doorlatende grond die niet te nat is. Daarom heeft de boom nooit veel water nodig. Wel is het raadzaam om de eerste twee jaar na aanplanten structureel water te geven. Tijdens droogte van langer dan één week kunt u de boom één emmer water geven, behalve tijdens vorst. Tijdens droge en warme periodes kunt u de boom twee tot 3 keer per week water geven. Na deze eerste periode na aanplanten is het belangrijk dat u de plant alleen nog maar water geeft tijdens langdurige droge en warme periodes.
Lees meer
Het hele jaar door kunt u de beuk planten, behalve tijdens vorst. Het beste kunt u de boom planten tussen de maand oktober en april. In deze periode zijn de bladeren helemaal bruin, wat betekent dat de boom in rust stand is. De boom staat het liefste op een standplaats in de volle zon of halfschaduw. De Fagus Sylvatica kan op alle grondsoorten groeien mits het op een goed doorlatende grond is. Om de beuk te planten dient u een gat te graven dat 5 tot 10 cm breder en dieper is dan de kluit van de boom. Maak de grond goed los. Zit er een jute zak of een ijzeren korf om de wortels, verwijder deze dan niet. Deze kan gewoon de grond in. Plaats de plant in het plantgat en meng de uitgegraven aarde met aanplantgrond en vul hiermee het gat op. Druk de grond stevig aan en maak de grond daarna vochtig.

 

Lees meer
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Zuilbeuk
Uw waardering
Wat iedereen wil weten:
No Questions
Staat jouw vraag er niet tussen? Niet getreurd, stel hem aan ons!